Jezeli chodzi o limit 5000,to jest to mozliwe, ale zeby dostac odszkodowanie w wysokosci 5000 miesiecznie, trzeba najpierw zarabiac 10.000 na miesiac (zycze wszystkim

Str 7.2 z 75 |
|
---|---|
agnjal | Post #1 Ocena: 0 2009-12-16 13:12:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2009 Skąd: Londyn |
Niestety nie. Ten produkt ubezpiecza tylko od choroby i wypadku. Sa na rynku produkty tzw ASU (accident, sickness and unemployment)Nie sa to tanie ubezpieczenia ale ubezpieczaja rowniez od utraty pracy.
Jezeli chodzi o limit 5000,to jest to mozliwe, ale zeby dostac odszkodowanie w wysokosci 5000 miesiecznie, trzeba najpierw zarabiac 10.000 na miesiac (zycze wszystkim ![]() |
Post #2 Ocena: 0 2009-12-16 13:20:10 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2009-12-16 14:03:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2009-12-16 13:12:05, agnjal napisał(a): Jezeli chodzi o limit 5000,to jest to mozliwe, ale zeby dostac odszkodowanie w wysokosci 5000 miesiecznie, trzeba najpierw zarabiac 10.000 na miesiac (zycze wszystkim ![]() Jasne, jasne z tymi 50%. Chodzi mi tylko o to, ze czesto jest limit do 1tys funtow, co dla mnie byloby po prostu za malo na utrzymanie sie. A jak sie ustala np dochody self-employed? Biora srednia z jakiegos okresu poprzedzajacego chorobe? W koncu taki self-employed w jednym miesiacu moze wyciagnac pare tysiecy, a w nastepnym nic. Carpe diem.
|
Andy10 | Post #4 Ocena: 0 2009-12-16 14:37:37 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witam , odpowiadam na podejrzenia (Bonkersa) zawsze znajdzie sie ktos kto weszy spisek wszedzie , otoz we wstepie do tematu ubezpieczen napisalem , cytuje ….sluze pomoca , zapraszam osoby zainteresowane wspolpraca ,tworze zespol… koniec cytatu.
Prosze o czytanie tekstu ze zrozumieniem , czy widzisz tu reklame jakies firmy , nie bo jej nie ma, a to , ze wspolpracuje jest logiczna konsekwencja wczesniejszych doswiadczen i zainteresowan , moj dzisiejszy tekst ktory wkleiles w swoja wypowiedz jest rozwinieciem mysli z pierwszego watku , ale nadal nie ma tam nic co reklamowaloby w sposob jawny czy ukryty jakas konkretna firme , a co do watku zwiazanego z kupnem domu ,mylisz sie to ja jestem zalozycielem tematu a to, ze pod innym nickiem wynika z prostego faktu , ze zapomnialem hasla do mojego starego nicka i latwiej bylo mi zalozyc nowy , nie chce byc zlosliwy ale wiecej wiary czlowieku , gdybys dokladnie sprawdzil tamten watek to wystepuje w nim pod dwoma nickami Andy97 i Andy98 , wycofalem sie z aktywnego udzialu w dyskusji kiedy temat sie rozbudowal a niedawno powrocilem tam z zyczeniami swiatecznymi i zostalem poproszony przez Richmond o probe podsumowania minionego okresu od kupna domu uzywajac kolejnego nicka Andy10 i co z tego , nie bede sie odnosil do twoich zlosliwosci na temat moich wspolpracownikow , ma racje landi komentujacy twoj komentarz, zebys nie zasmiecal postu ,wrocimy do ubezpieczen bo to interesuje wielu z nas. Grazyno(Grakar) odpisalem Tobie i Andzi1303, MagicSunny i Heli878 wczoraj wieczorem ogolnie na forum o godzinie 18,21 ,sadze , ze kiedy omowimy ogolnie rozne rodzaje ubezpieczen spotykane w Angli to przejdziemy do konkretow a Tobie latwiej bedzie sie zdecydowac , cierpliwosci , poczekaj jeszcze troche a przysle Ci zestaw pytan ktore ulatwia nam wspolnie dobranie wlasciwego ubezpieczenia dla Ciebie i Twojego partnera ,pozdrawiam Andy the future starts today
|
B0nkers | Post #5 Ocena: 0 2009-12-16 14:53:51 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 06-12-2009 |
Dla wyjaśnienia moje jak je nazywasz "złośliwości" były skierowane nie pod adresem twoich angielskich współpracowników do których nic nie mam, ale twoim.
Oczywiście ty tylko "wróciłeś z życzeniami" i absolutnie nie miałeś zamiaru promować swoich usług, tylko ludzie sami się prosili. Wybacz ale trochę za długo żyję żebym nie wiedział co się kryje za kartkami świątecznymi od różnych firm, agentów itd. Ale większość ludzi tutaj ma 20+ lat i im rzeczywiście możesz wciskać kit że ty tylko z życzeniami... Tyle tytułem sprostowania, więcej nie będę "zaśmiecał" i życzę wielu klientów złowionych na forum Mięso z psa przemielone razem z budą
|
|
|
agnjal | Post #6 Ocena: 0 2009-12-16 15:42:47 (16 lat temu) |
Dochody dla self-employed ustala sie na podstawie ostatniego Tax Asessment (rozliczenia za poprzedni rok podatkowy)i oblicza sie srednia na miesiac. Nie potrzebne jest udowadnianie dochodow w momencie wypisywania wniosku. Ubezpieczyciel moze, ale mie musi zazadc potwierdzenia dochodow w przypadku wyplaty odszkodowania.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2009-12-16 16:00:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To w takim razie nastepne pytanie: a co jesli ktos dopiero zaczyna i nie ma poprzedniego zeznania podatkowego?
Carpe diem.
|
agnjal | Post #8 Ocena: 0 2009-12-16 16:02:57 (16 lat temu) |
Kolejna i ostatnia grupa ubezpieczen jaka chcialabym omowic jest grupa produktow tzw.
Life Protection – zabezpieczenie zycia bliskim na wypadek zachorowanie na chorobe smietelna lub smierci ubezpieczonego. Polecane dla rodzin z dziecmi, ze wzgledu na ich specyfike (zabezpieczenie przyszlosci rodzinie) Wszystkie firmy ubezpieczeniowe, laczniez Alico dziela ta grupe na 3 glowne podgrupy: • Ubezpieczenie na zycie (life cover only) – wyplaca odszkodowanie w wypadku smierci ubezpieczonego (w Alico max. suma ubezpieczenia do £850.000, okres ubezpieczenia – kazdy okres od 5-35 lat, wygasa gdy ubezpieczony osiagnie 75 lat • Ubezpieczenie od chorob smiertelnych (critical illness cover only) – wyplaca odszkodowanie gdy ubezpieczony zachoruje na jedna z wymienionych chorob smierlelnych (patrz policy Terms & Conditions), (W Alico max. suma ubezpieczenia do £300.000, okres ubezpieczenia – kazdy okres od 5-35 lat, wygasa gdy ubezpieczony osiagnie 65 lat) • Ubezpieczenie na zycie lub chorobe smiertelna (life cover or early critical illness cover ) wyplaca odszkodowanie w wypadku smierci ubezpieczonego lub wystapiania jednej z wymienionych wczesniej chorob krytycznych, cokolwiek wystapi wczesniej,(w Alico max. suma ubezpieczenia do £300.000, okres ubezpieczenia – kazdy okres od 5-35 lat, wygasa gdy ubezpieczony osiagnie 65 lat) Odnosnie wszystkich trzech opcji klient moze wybrac tzw Level term insurance gdzie suma ubezpieczenia pozostaje bez zmian przez okres ubezpieczenia lub jezeli klient wybiera to ubezpieczenie, zeby zabezpieczyc Mortgage –istnieje mozliwosc wybrania opcji Decreasing term insurance, gdzie suma ubezpieczenia maleje przez okres ubezpieczenia, wraz z malejaca suma pobranego kredytu. Zalecane jest aby ubezpieczyc sie na zycie w wysokosci 10-krotnosci swoich rocznych zarobkow. Jezeli chodzi criticall illness to zaleca sie ubezpieczenie na kwote 5-krotnosci swoich rocznych zarobkow. W Alico skladki zaczynaja od £10 na miesiac. Np.25 mezczyzna niepalacy, chce sie ubezpieczyc na zycie, na 20 lat na 250.000 funtow jego skladka miesieczna w Alico wynosilaby 22.50 W razie niejasnosci prosze piszcie i pytajcie ![]() |
agnjal | Post #9 Ocena: 0 2009-12-16 16:18:11 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-12-16 16:00:22, Richmond napisał(a): To w takim razie nastepne pytanie: a co jesli ktos dopiero zaczyna i nie ma poprzedniego zeznania podatkowego? Wtedy bierzemy to co posiada za ostatnie miesiace, zazwyczaj sa to faktury jakie posiada, wyciagi z banku lub list od ksiegowego, ktory potwierdzi jego dochody. Jak juz pisalam nie potrzebujemy tego w momencie podpisywania wniosku. Ja wpisuje we wniosek to co osoba self-employed deklaruje. Potwierdzenie dochodow moze byc potrzebne gdy ma dojsc wyplaty odszkodowania. |
Post #10 Ocena: 0 2009-12-16 16:42:04 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|