MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 7 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

B0nkers

Post #1 Ocena: 0

2009-12-16 12:44:24 (15 lat temu)

B0nkers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-12-2009

Cytat:

2009-12-16 09:06:29, Andy10 napisał(a):
Witam , krotki komentarz na dzien dobry
Ciesze sie, ze temat ktory zainicjowalem tak fajnie sie rozwija dzieki Wam, w dwa dni od zalozenia ponad 1100 wejsc ,ho ho w takim tempie pobijemy iloscia wejsc konkurencje z tematu … ja mam to za soba kupilem dom ..
Ubezpieczenia to temat rzeka mozna o nim pisac i pisac bez konca , moim zamierzeniem jest przyblizyc Wam te tematyke, podac informacje , rozbudzic potrzebe wiedzy w tym zakresie , na poczatek bede podawal informacje ogolne z czasem przyjdzie pora na szczegoly , dziekuje Agnieszce (agnjal) za szczegolowy
opis produktow firmy mi bliskiej , ale zapraszam takze agentow innych firm do prezentacji ich produktow, dzieki temu poznamy roznorodnosc ofert ubezpieczeniowych , materialy ktore wrzucam sa w czesc moje napisane wlasnorecznie ale sa tez znalezione w necie , wierzcie w moim kompie jest zapisana przeogromna ilosc informacji na temat ubezpieczen, w prywatnej poczcie Mazakk zapytal mnie wczoraj czy wspolpracuje z jakas firma ubezpieczeniowa , tak wspolpracuje jej nazwy nie bede wymienial , szukam osob mieszkajacych w West Midlands, ale nie tylko , zainteresowanych wspolpraca w sprzedazy ubezpieczen zyciowych, szczegolnie zapraszam osoby kompetentne, doswiadczone, bylych agentow ubezpieczeniowych , doradcow finansowych ale nie tylko, tworze nowa strukture sprzedazy. Firma z ktora wspolpracuje oferuje 5 dniowe szkolenie produktowe w Londynie –zakwaterowanie na czas szkolenia w hotelu, wyzywienie , licencje , wiedze teoretyczna i praktyczna, opieke doswiadczonego menedzera (to ja), niezle warunki prowizyjne. Oczekuje od kandydatow min. sredniego wyksztalcenia, niekaralnosci (CRB), motywacji do pracy, znajomosci obslugi pakietu Office, zainteresowanych prosze o kontakt na PW (prywatna wiadomosc). Pracowalem juz z roznymi ludzmi , teraz tez zarzadzam ludzmi (wylacznie Anglikami), pracuje w biurze inzynieringu znanego koncernu skandynawskiego, ubezpieczenia sa moim dodatkowym zajeciem , ale i tak znajduje czas na moje hobby, zwiedzanie i fotografowanie miast i miasteczek starej Anglii, prezentuje zdjecia z moich wypraw na portalu dla podroznikow , ostatnio bylem kolejny raz w Oxfordzie , powstaly z tego 2 galerie z 100 zdjec i opisami , w sumie prezentuje tam 40 galerii z ponad 1700 zdjec nie tylko z Anglii ale tez miejsc mojego z zona wypoczynku (Majorka ,Kreta, Wyspy Kanaryjskie) , dosc o sobie , wracajac do watku zwiazanego ze wspopraca , szukam ludzi interesujacych, z pasja , otwartych, uczciwych ,z poczuciem humoru, oczekuje komunikatywności, otwartości, odpowiedzialności, dobrej organizacji pracy własnej. Jestem przekonany, ze wsrod Was jest wiele osob ktore spelniaja te warunki ,zapraszam
Zycze Wam milego dnia ,Andy

Czyli wydało się to co od początku podejrzewałem, wątek założono w celu kryptoreklamy konkretnej firmy ubezpieczeniowej.

Btw. wątek o kupnie domu owszem bił rekordy, jednakże kolego Andy napisałeś w nim jedynie 3 posty i to 4 lata temu więc nie przypisuj sobie całej zasługi, pomijając to że teraz występujesz pod innym nickiem oraz określiłeś tamten wątek jako "konkurencję" co każe wątpić czy jesteś tą samą osobą

nie rozumiem też w jakim celu wspominasz że pracujesz z samymi Anglikami? Czujesz się przez to lepszy? Skoro tak, to po co piszesz na polskim forum? Może sprzedałeś już swoje polisy wszystkim angielskim kolegom? :-)

[ Ostatnio edytowany przez: B0nkers 16-12-2009 13:07 ]

Mięso z psa przemielone razem z budą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

landi

Post #2 Ocena: 0

2009-12-16 13:05:50 (15 lat temu)

landi

Z nami od: 05-07-2007

bonkers odpusc sobie, nie zasmiecaj , mozna chyba wyczyscic moj i poprzednika post
♪ Zakopałem w moim ogrodzie, To co złe jest w moim narodzie ♪

Do góry stronyOffline

agnjal

Post #3 Ocena: 0

2009-12-16 13:12:05 (15 lat temu)

agnjal

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Niestety nie. Ten produkt ubezpiecza tylko od choroby i wypadku. Sa na rynku produkty tzw ASU (accident, sickness and unemployment)Nie sa to tanie ubezpieczenia ale ubezpieczaja rowniez od utraty pracy.

Jezeli chodzi o limit 5000,to jest to mozliwe, ale zeby dostac odszkodowanie w wysokosci 5000 miesiecznie, trzeba najpierw zarabiac 10.000 na miesiac (zycze wszystkim:-) Pamietajcie prosze tutaj o czym pisalam wczesniej. Mozna otrzymac miesieczne odszkodowanie do wysokosci 50% miesiecznego dochodu, jaki otrzymywal klient, kiedy pracowal.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-12-16 13:20:10 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2009-12-16 14:03:24 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2009-12-16 13:12:05, agnjal napisał(a):
Jezeli chodzi o limit 5000,to jest to mozliwe, ale zeby dostac odszkodowanie w wysokosci 5000 miesiecznie, trzeba najpierw zarabiac 10.000 na miesiac (zycze wszystkim:-) Pamietajcie prosze tutaj o czym pisalam wczesniej. Mozna otrzymac miesieczne odszkodowanie do wysokosci 50% miesiecznego dochodu, jaki otrzymywal klient, kiedy pracowal.

Jasne, jasne z tymi 50%. Chodzi mi tylko o to, ze czesto jest limit do 1tys funtow, co dla mnie byloby po prostu za malo na utrzymanie sie.

A jak sie ustala np dochody self-employed? Biora srednia z jakiegos okresu poprzedzajacego chorobe? W koncu taki self-employed w jednym miesiacu moze wyciagnac pare tysiecy, a w nastepnym nic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #6 Ocena: 0

2009-12-16 14:37:37 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam , odpowiadam na podejrzenia (Bonkersa) zawsze znajdzie sie ktos kto weszy spisek wszedzie , otoz we wstepie do tematu ubezpieczen napisalem , cytuje ….sluze pomoca , zapraszam osoby zainteresowane wspolpraca ,tworze zespol… koniec cytatu.
Prosze o czytanie tekstu ze zrozumieniem , czy widzisz tu reklame jakies firmy , nie bo jej nie ma, a to , ze wspolpracuje jest logiczna konsekwencja wczesniejszych doswiadczen i zainteresowan , moj dzisiejszy tekst ktory wkleiles w swoja wypowiedz jest rozwinieciem mysli z pierwszego watku , ale nadal nie ma tam nic co reklamowaloby w sposob jawny czy ukryty jakas konkretna firme , a co do watku zwiazanego z kupnem domu ,mylisz sie to ja jestem zalozycielem tematu a to, ze pod innym nickiem wynika z prostego faktu , ze zapomnialem hasla do mojego starego nicka i latwiej bylo mi zalozyc nowy , nie chce byc zlosliwy ale wiecej wiary czlowieku , gdybys dokladnie sprawdzil tamten watek to wystepuje w nim pod dwoma nickami Andy97 i Andy98 , wycofalem sie z aktywnego udzialu w dyskusji kiedy temat sie rozbudowal a niedawno powrocilem tam z zyczeniami swiatecznymi i zostalem poproszony przez Richmond o probe podsumowania minionego okresu od kupna domu uzywajac kolejnego nicka Andy10 i co z tego , nie bede sie odnosil do twoich zlosliwosci na temat moich wspolpracownikow , ma racje landi komentujacy twoj komentarz, zebys nie zasmiecal postu ,wrocimy do ubezpieczen bo to interesuje wielu z nas.

Grazyno(Grakar) odpisalem Tobie i Andzi1303, MagicSunny i Heli878 wczoraj wieczorem ogolnie na forum o godzinie 18,21 ,sadze , ze kiedy omowimy ogolnie rozne rodzaje ubezpieczen spotykane w Angli to przejdziemy do konkretow a Tobie latwiej bedzie sie zdecydowac , cierpliwosci , poczekaj jeszcze troche a przysle Ci zestaw pytan ktore ulatwia nam wspolnie dobranie wlasciwego ubezpieczenia dla Ciebie i Twojego partnera ,pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

B0nkers

Post #7 Ocena: 0

2009-12-16 14:53:51 (15 lat temu)

B0nkers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-12-2009

Dla wyjaśnienia moje jak je nazywasz "złośliwości" były skierowane nie pod adresem twoich angielskich współpracowników do których nic nie mam, ale twoim.

Oczywiście ty tylko "wróciłeś z życzeniami" i absolutnie nie miałeś zamiaru promować swoich usług, tylko ludzie sami się prosili. Wybacz ale trochę za długo żyję żebym nie wiedział co się kryje za kartkami świątecznymi od różnych firm, agentów itd. Ale większość ludzi tutaj ma 20+ lat i im rzeczywiście możesz wciskać kit że ty tylko z życzeniami...

Tyle tytułem sprostowania, więcej nie będę "zaśmiecał" i życzę wielu klientów złowionych na forum
Mięso z psa przemielone razem z budą

Do góry stronyOffline

agnjal

Post #8 Ocena: 0

2009-12-16 15:42:47 (15 lat temu)

agnjal

Kobieta

Dochody dla self-employed ustala sie na podstawie ostatniego Tax Asessment (rozliczenia za poprzedni rok podatkowy)i oblicza sie srednia na miesiac. Nie potrzebne jest udowadnianie dochodow w momencie wypisywania wniosku. Ubezpieczyciel moze, ale mie musi zazadc potwierdzenia dochodow w przypadku wyplaty odszkodowania.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2009-12-16 16:00:22 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To w takim razie nastepne pytanie: a co jesli ktos dopiero zaczyna i nie ma poprzedniego zeznania podatkowego?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

agnjal

Post #10 Ocena: 0

2009-12-16 16:02:57 (15 lat temu)

agnjal

Kobieta

Kolejna i ostatnia grupa ubezpieczen jaka chcialabym omowic jest grupa produktow tzw.
Life Protection – zabezpieczenie zycia bliskim na wypadek zachorowanie na chorobe smietelna lub smierci ubezpieczonego. Polecane dla rodzin z dziecmi, ze wzgledu na ich specyfike (zabezpieczenie przyszlosci rodzinie)

Wszystkie firmy ubezpieczeniowe, laczniez Alico dziela ta grupe na 3 glowne podgrupy:

• Ubezpieczenie na zycie (life cover only) – wyplaca odszkodowanie w wypadku smierci ubezpieczonego (w Alico max. suma ubezpieczenia do £850.000, okres ubezpieczenia – kazdy okres od 5-35 lat, wygasa gdy ubezpieczony osiagnie 75 lat

• Ubezpieczenie od chorob smiertelnych (critical illness cover only) – wyplaca odszkodowanie gdy ubezpieczony zachoruje na jedna z wymienionych chorob smierlelnych (patrz policy Terms & Conditions), (W Alico max. suma ubezpieczenia do £300.000, okres ubezpieczenia – kazdy okres od 5-35 lat, wygasa gdy ubezpieczony osiagnie 65 lat)

• Ubezpieczenie na zycie lub chorobe smiertelna (life cover or early critical illness cover ) wyplaca odszkodowanie w wypadku smierci ubezpieczonego lub wystapiania jednej z wymienionych wczesniej chorob krytycznych, cokolwiek wystapi wczesniej,(w Alico max. suma ubezpieczenia do £300.000, okres ubezpieczenia – kazdy okres od 5-35 lat, wygasa gdy ubezpieczony osiagnie 65 lat)

Odnosnie wszystkich trzech opcji klient moze wybrac tzw Level term insurance gdzie suma ubezpieczenia pozostaje bez zmian przez okres ubezpieczenia lub jezeli klient wybiera to ubezpieczenie, zeby zabezpieczyc Mortgage –istnieje mozliwosc wybrania opcji Decreasing term insurance, gdzie suma ubezpieczenia maleje przez okres ubezpieczenia, wraz z malejaca suma pobranego kredytu.

Zalecane jest aby ubezpieczyc sie na zycie w wysokosci 10-krotnosci swoich rocznych zarobkow. Jezeli chodzi criticall illness to zaleca sie ubezpieczenie na kwote 5-krotnosci swoich rocznych zarobkow.

W Alico skladki zaczynaja od £10 na miesiac.

Np.25 mezczyzna niepalacy, chce sie ubezpieczyc na zycie, na 20 lat na 250.000 funtow jego skladka miesieczna w Alico wynosilaby 22.50

W razie niejasnosci prosze piszcie i pytajcie:-)

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,