MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 57 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 56 | 57 | 58 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 57 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-03-14 20:05:50 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pytanie jest do brokera/ubezpieczyciela. On wie najlepiej jakie sa warunki i jaki maja system podwyzszania skladek.

Ja wybralam firme, gdzie skladka nie zmienia sie przez caly okres ubezpieczenia i do tego bardzo wysoka kwote ubezpieczenia, zeby te pieniadze byly cos warte jak dlugo pozyje.

Jak zauwazylas, jesli bedziesz szukac nowej polisy za 5 lat, to bedziesz starsza i bedzie drozej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lubka83

Post #2 Ocena: 0

2012-03-20 23:15:22 (13 lat temu)

lubka83

Kobieta

Z nami od: 12-03-2012

Coz...waham sie miedzy legal&general a Bright Grey i nie wiem co wybrac-legal& genral jakos tak wydaja sie byc pewniejsza firmowa, ale Bright Grey ma lepsza oferte w przypadku ubezpieczenia od ductual carcinoma is situ-wczesna i najczesciej wyleczalna forma raka piersi oraz ubezpieczenie w przypadku low grade prostate cancer czego legal& genrral nie oferuja-dla porownania w legal& general musialaby zostac wykonana mastektomia lub musialyby byc przerzuty na inne organy, zeby dostac cos za raka piersi i wydaje mi sie, ze Bright Grey ma lepsza oferte bo jednak rak piersi i prostaty to jest cos waznego-tylko czy firma godna jest zaufania? I czy to tylko nie wyglada tak ladnie na papierze?
Hmmmm......

Do góry stronyOffline

leonzpoczty

Post #3 Ocena: 0

2012-03-29 23:26:23 (13 lat temu)

leonzpoczty

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2011

witam wszystkich,
dostalem propozycje ubezpieczenia na zycie, chcialbym sie nia podzeilic z forumowiczami i dowiedziec sie przy okazji, czy jest to dobra propozycja.
Firma to Aviva, joint aplication, ja 30 lat niepalacy praca w magazynie (pc+manual+forklift), partnerka 28 lat niepalaca praca w fabryce-food production (checker+pc) aktualnie kilka dni przed porodem, cala trojka zdrowa :)
@Decreasing mortgage payment protection na 76.500 funtow (nasz kredyt) - 33 funty na 2osoby
@Life insurance+critical illness cover na 20.000 funtow - 17 funtow na 2osoby
Dzieci ubezpieczone za darmo, oba zycia ubezpieczone
Lacznie 50 funtow na miesiac.

Staralem sie kierowac wskazowkami uzytkowniczki @sylwia12341 z pierwszego tematu Andyego (kupno domu - strona 7 ). Wszystkie uwagi mile widziane. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #4 Ocena: 0

2012-05-29 17:26:37 (13 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam , czy ktos z Was czytających te posty na temat ubezpieczenia na zycie potrzebuje fachowej pomocy , doradztwa w wyborze właściwych rozwiazan pod swoje potrzeby , czy chce poznac rzeczywiste koszty ochrony zycia ,ochrony od następstw nieszczęśliwych wypadkow , ochrony dochodu czy ochrony splaty kredytu na kupno domu , proszę o pytania na forum-na które odpowiem ogolnie lub kontakt ze mna za pomocą prywatnej wiadomości na forum (PW) , dla osob ceniących sobie poufnosc na mój prywatny adres meilowy: andynanus@yahoo.co.uk , pozdrawiam z Birmingham Andy10
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

paposki19

Post #5 Ocena: 0

2012-05-30 19:10:45 (13 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Witaj Andy10.
Czy majac wykupiona polise moge byc dawca szpiku,nerki,dawca krwi?
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Andy10

Post #6 Ocena: 0

2012-06-01 11:37:04 (13 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witaj Slawku ,sorry za zwloke w odpowiedzi ,odpowiadam na Twoje pytanie cyt....Czy majac wykupiona polise moge byc dawca szpiku,nerki,dawca krwi?

Oczywiscie nie ma ograniczen w odpowiedzialnosci ubezpieczyciela z takich tytulow jak oddanie krwi , szpiku czy wlasnej nerki. Szacowanie ryzyka ubezpieczeniowego nastepuje w momencie starania sie o ubezpieczenie (po wypelnieniu wniosku a przed wystawieniem polisy), wszelkie zmiany Twojego zdrowia po zawarciu ubezpieczenia kiedy masz polise w reku sa ryzykiem firmy ubezpieczeniowej.Pozdrawiam i powodzenia zycze Andrzej(Andy10)
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

slonecz

Post #7 Ocena: 0

2012-10-01 20:27:41 (13 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

Czy wszystkie ubezpieczalnie obejmuja raka jamy ustnej?

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #8 Ocena: 0

2012-10-11 12:24:36 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Chciałabym się zapytać czy ktoś jest ubezpieczony w Metlife? Czy słyszeliście o nich,polecacie?
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

paposki19

Post #9 Ocena: 0

2012-10-11 13:27:46 (13 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Ja i moja rodzina jestesmy ubezpieczeni.
Ale od 29/07/12 jest zmiana tzn.nazywa sie ReAssure Ltd.
Kupilismy tylko opcje wypadkowa(accident protection)+choroby dla personelu medycznego+zas.pogrzebowy.
W tej firmie mozna rowniez kupic inne ubezpieczenie lecz ja wybralem inna(lepsze zabezpieczenie na wypadek smierci i najwiekszy zakres chorob na rynku ubezp.,oraz ubezpieczenie w razie pobytu w szpitalu+renta).
Zalozyciel tematu w tym topiku b.szczegolowo wyjasnia wszelkie aspekty-warto zapoznac sie i jak zycie uczy-ubezpieczyc*THUMBS UP*
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Lenusia

Post #10 Ocena: 0

2012-10-11 13:44:31 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Ja dziś mam spotkanie z agentem z tego ubezpieczenia ,ale podpisuje się cały czas Metlife. Hmm może to oszust? W każdym razie mnie interesuje ubezpiecznie na życie i opcja wypadkowa też wchodziłaby w zakres mojego ubezpieczenia no i oczywiście w razie mojej śmierci czy męża by jakoś zabezpieczyć dzieci. Czytałam wszystkie posty ,ale dla mnie i tak kosmos te całe ubezpieczenia. Boje się,że w razie czego to żeby nie okazało się,że nam się nic nie należy.

[ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 11-10-2012 13:45 ]

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Strona 57 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 56 | 57 | 58 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,