MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 56 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 55 | 56 | 57 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 56 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agnjal

Post #1 Ocena: 0

2011-10-18 09:42:43 (14 lat temu)

agnjal

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Witaj Baska,

Mamy w ofercie firmy, ktore powinny meza zaakceptowac. Wszystko zalezy od stopnia zaawansowania choroby -od tego jak dlugo choruje, jaki leki bierze etc.
Skontaktuj sie ze mna pod 07912947382, a byc moze bede mogla pomoc. Pozdrawiam. Agnieszka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kasia4412

Post #2 Ocena: 0

2012-01-20 00:14:12 (13 lat temu)

kasia4412

Kobieta

Z nami od: 08-11-2011

Witam, Czy ktoś z was zajmuje się polskimi ubezpieczeniami, które mają wbudowaną opcję inwestycyjną (emerytalną) ?? Pozdr

Do góry stronyOffline

lewinskismith

Post #3 Ocena: 0

2012-01-20 09:50:11 (13 lat temu)

lewinskismith

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2009

Z calym szacunkiem mysle, ze z tych kilku osob polskojezycznych co zajmuja sie doradztwem finansowym w UK nikt niestety nie poszukuje klientow wsrod Polakow... Rynek brytyjski jest o niebo lepszy, latwiejszy i klienci maja szacunek do doradcy. Zwlaszcza gdy banki przestana za chwile niemal zupelnie zajmowac sie inwestycjami (w koncu).

Nawet jezeli o zabezpieczenie siebie i rodziny wiedza innych pseudokonsultantow nie wykracza z reguly poza jedna firme. Ponownie doradcy (kilka osob) rozumiejacy i prawidlowo doradzajacy w zakresie wszystkich providerow maja tylu klientow, ze obsluguja jedynie referrals.

Im ktos jest lepszy tym trudniej sie skontaktowac. Jak w kazdym zawodzie.

Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.

Do góry stronyOffline

kasia4412

Post #4 Ocena: 0

2012-01-20 10:00:24 (13 lat temu)

kasia4412

Kobieta

Czyli nie mogę liczyć na nikogo? hmm... wiele firm proponuje polskie ubezpieczenia a ja zamierzam wracać do kraju. Dlatego chciałabym dowiedzieć się czegoś od kogoś kto może przedstawić plusy i minusy angielskich i polskich inwestycji bo sama nie bardzo znam się na rzeczy...

Do góry stronyOffline

kasia4412

Post #5 Ocena: 0

2012-01-20 10:03:58 (13 lat temu)

kasia4412

Kobieta

Cytat:

2012-01-20 09:50:11, lewinskismith napisał(a):
Z calym szacunkiem mysle, ze z tych kilku osob polskojezycznych co zajmuja sie doradztwem finansowym w UK nikt niestety nie poszukuje klientow wsrod Polakow...

Czyli mam rozumieć, że żaden polskojęzyczny doradca nie będzie chciał się ze mną umówić?? Czyli podejście typowo polskie

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #6 Ocena: 0

2012-01-20 10:07:28 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

kasia napisz do zalozyciela tego tematu czyli andyego. on sie zajmuje ubezpieczeniami
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

kasia4412

Post #7 Ocena: 0

2012-01-20 10:09:51 (13 lat temu)

kasia4412

Kobieta

Cytat:

2012-01-20 10:07:28, agarudii napisał(a):
kasia napisz do zalozyciela tego tematu czyli andyego. on sie zajmuje ubezpieczeniami

Ok, dzięki za podpowiedź :)

Do góry stronyOffline

lubka83

Post #8 Ocena: 0

2012-03-12 22:42:53 (13 lat temu)

lubka83

Kobieta

Z nami od: 12-03-2012

Witam
Kupilam dom i teraz czeka mnie wybor ubezpieczyciela-potrzebuje ubezpieczenie domu wraz z wyposazeniem (podtstawowe od kradziezy, pozaru, peknietej rury bez accidental damage) oraz na life+critical illness , income protection.
Zastanawiam sie czy na zycie wziac wspolna polise czy kazde z nad, zeby mialo osobna? Roznica w skladce miesiecznej jest chyba nieduza a zawsze to podwoja kwota do wyplaty-raz dla jednego z nas, a pozniej dla dzieci czy rodziny w przypadku smierci drugiego z nas o ile dobrze rozumiem?
I czy jezeli kredyt mam na 30lat to czy ubezpiecznie na zycie, ktore jest wymagane do kredytu moge wziac na 40lat? Obecnie mamy po 29lat, nie palimy, zadnych chorob powaznych.

Agent proponuje nam wylacznie Legal&General i w sumie to szukam czegos jeszcze na wlasna reke, zeby miec porownanie i mozliwosc wyboru bo opcja jednego ubezpieczyciela mnie jakos nie przekonuje, choc agent twierdzi, ze L&G sa the best i kazdy inny bedzie mi robil problemny przy ewentualnych claimach itp, ale jak jest naprawde?
Mieliscie juz stycznosc z Legal&General? Naprawde maja taka renome czy to jedynie dobra prowizja dla mojego agenta i dlatego tak sie upiera wylacznie przy tym ubezpieczycielu?
Bardzo prosze o jakies porady...

[ Ostatnio edytowany przez: lubka83 12-03-2012 22:45 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-03-12 23:04:55 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

"I czy jezeli kredyt mam na 30lat to czy ubezpiecznie na zycie, ktore jest wymagane do kredytu moge wziac na 40lat?"

Nie ma obowiazku wykupu tego ubezpieczenia. Robisz to dla siebie. Jesli agent mowi Ci, ze jest wymagane i obowiazkowe, to wprowadza Cie w blad.

Jedyne ubezpieczenie jakie musisz miec wazne od dnia wymiany umow na kupno nieruchomosci (exchange), to ubezpieczenie domu (budynku - murow).

Spotkaj sie z jakims agentem lub brokerem, ktory oferuje rozne firmy. Nie pozbawiaj sie wyboru i nie ograniczaj tylko do jednej firmy.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

lubka83

Post #10 Ocena: 0

2012-03-14 19:57:11 (13 lat temu)

lubka83

Kobieta

Z nami od: 12-03-2012

Dzieki Richmond!

Spotkalam sie dzis z kolejnym doradca finansowym, ktory zaoferowal mi korzystna oferte na life & critical illnes insurance-skladka 21funtow na miesiac, gdzie inne wyliczano mi na jakies 25-30 i wiecej z tym, ze doczytalam w papierach w domu, ze skladka ta bedzie niezmienna przez pierwsze 5 lat a pozniej moze sie nieznacznie zmienic...z tego co pamietam z rozmowy z poprzednim doradca-skladka na takie ubezpiecznie w legal&general miala pozostac niezmienna-przewidywane minimalne wzrosty w zwiazku z inflacja i teraz pytanie czy w Bright Grey maja to samo na mysli piszac o niezmiennosci skladki przez pierwsze 5 lat a pozniej ewentualny wzrost skladki czy po prostu dorzuca mi nagle po 5 latach dwa razy tyle i na tym bedzie polegala "korzystnosc" tej oferty..
Owszem-za 5 lat w razie czego moge ubezpieczyciela zmienic, ale skladki bede juz pewnie i tak drozsze, moj wiek tez pewnie bedzie mial wplyw itp
Jaka jest wasza wiedza jezeli chodzi o zmiennosc/niezmiennosc wysokosci skladki na przestrzeni lat?
Czy ktos korzysta z BRIGHT GREY? Nigdy wczesniej o nich nie slyszalam a oferta jezeli chodzi o to, co pokrywa wydaje sie byc interesujaca, cenowo rowniez-pytanie czy warto wiazac sie z tym ubezpieczycielem?

Do góry stronyOffline

Strona 56 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 55 | 56 | 57 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,