MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 52.2 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51.2 | 52.2 | 53.2 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 52.2 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Andy10

Post #1 Ocena: 0

2011-04-06 17:28:31 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam wszystkich fanow tematu ubezpieczenia na zycie , wrocilem dzsiaj z urlopu w slonecznej Portugalii, wypoczety ,zrelaksowany ,jutro odpowiem na Wasze pytania (agarudi ,Nora77), dzisiaj musze sie uporac z kilkunastoma waszymi meilami ,pozdrawiam i jestem na nowo do Waszej dyspozycji , jesli chcecie porozmawiac ,dzwoncie po 18 do mnie na numer 07737011070 ,pozdrawiam Andrzej (Andy)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

agnjal

Post #2 Ocena: 0

2011-04-06 19:49:58 (14 lat temu)

agnjal

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Cytat:

2011-03-31 18:07:02, agarudi napisał(a):
witam rok temu wykupilam ubezpieczenie na zycie ( do kredytu hipotecznego) w jakiejs firmie z neta posrednik ( ubezpieczenie w legal and general znana firma w uk niewazne) teraz po roku dzwonia do mnie ze maja dla mnie oferte tansza o pare pikaczy i zebym zerwala stara umowe z legal and general i wziela u nich nowa tansza umowe z inna firma pytanie czy zmiana ubezpieczyciela co rok wplywa na cokolwiek tzn na credit score albo na cos innego o czym nie wiem a powinnam??

Zmiana ubezpieczyciela nie wplywa na nic i nie jest nigdzie odnotowywana, mozesz spokojnie zmienic ubezpieczyciela jesli znalazlas lepsza (tansza oferte). Upewnij sie tylko, ze jest to taka sama polisa, na ta sama sume ubezpieczenia i okres i nie kasuj pierwszej dopoki nie bedziesz miala nowej polisy na stole.

[ Ostatnio edytowany przez: agnjal 06-04-2011 19:50 ]

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #3 Ocena: 0

2011-04-10 08:48:57 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witaj Noro
Odpowiadajac na Twoje pytanie , cytuje … czy jeśli jestem nieświadoma istnienia poważnych chorób w mojej bliskiej rodzinie….

Oczywiscie jesli nie wiesz , jestes nieswiadoma chorob najblizszej rodziny to nie moze to byc przyczyna odmowy wyplaty swiadczenia dla Ciebie jesli zaistnialo zdarzenie objete ochrona zapisane w warunkach ogolnych Twojej polisy i oczekujesz wyplaty odszkodowania . Pytania tego typu znajduja sie we wniosku ubezpieczeniowym i maja na celu dokladniejsze okreslenie przez ubezpieczyciela stopnia ryzyka ochrony osoby wnioskujacej o ubezpieczenie zycia , jesli w ankiecie medycznej podasz, ze Twoi rodzice nie zyja , zmarli przedwczesnie przed 65 rokiem zycia na jakies choroby np raka albo choroby ukladu krazenia np.zawal serca to istnieje prawdopodobienstwo genetycznego przekazania Ci takich sklonnosci a wiec ryzyko Twojej ochrony bedzie wyzsze (co przelozy sie na wyzsza skladke przy niezmienionej sumie ubezpieczenia)
od osoby wnioskujacej o ochrone ktorej rodzice i rodzenstwo zyja i maja sie dobrze

Odpowiadajac na Twoje drugie pytania ,cytuje…- jeśli w czasie trwania ubezpieczenia zachoruję na poważną chorobę lub ktoś z mojej bliskiej rodziny zachoruje na raka, dostanie zawału itp muszę to zgłaszać ubezpieczycielowi?

Nie nie musisz zglaszac ubezpieczycielowi , ze w trakcie ochrony zachorowalas na jakas powazna , smiertelna chorobe , dla Ciebie i ubezpieczyciela wazny moment to moment zawarcia umowy i faktyczny stan zdrowia w tym momencie , jestes zobowiazana do szczerego okreslenia stanu swojego zdrowia , jesli wypelniajac ankiete medyczna swiadomie sklamiesz , zatajajac juz istniejaca chorobe i mozna to udowodnic sprawdzajac twoj rejestr medyczny u lekarza GP firma ubezpieczeniowa moze odmowic wyplaty naleznego swiadczenia i wierz mi sprawdza to zanim wyplaca pieniadze , to samo dotyczy zachorowania najblizszej rodziny nie musisz zglaszac ubezpieczycielowi ,ze ktos z Twojej rodziny zachorowal , w ubezpieczeniach na zycie okresla sie skladke i sume ubezpieczenia na poczatku okresu ochrony ,moze ona byc (skladka i suma) corocznie indeksowana czyli korygowana o wskaznik (np. zblizony do inflacji) , a wiec wtedy skladka corocznie wzrasta (niewiele) i suma rowniez , standardowe polisy sa ze stalym poziomem skadki i sumy ubezpieczenia (level term) i nie podlegaja ponownemu szacowaniu ryzyka , innego typu polisy typu income protection (ochrona dochodu ) sa szacowane co 5 lat i wtedy wzrasta skladka wynika to ze starzenia sie ubezpieczonego ale z kolei jest pomniejszana o rabat z tytulu lojalnosci klienta .

Sorry , ze odpowiadam dopiero teraz ale bylem na urlopie a po powrocie mialem bardzo duzo pracy , przytocze moja odpowiedz dla Ciebie Noro , na forum , aby inni zainteresowani rowniez ja poznali , pozdrawiam Andrzej (Andy10)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Igorson5

Post #4 Ocena: 0

2011-04-14 02:05:32 (14 lat temu)

Igorson5

Mężczyzna

Z nami od: 12-04-2011

Witam! w sumie bardzo ciekawe forum jak dla mnie, przeczytanie go zajelo mi prawie dwa dni, z przerwami, bo pracuje w dwoch firmach, Jedna z nich jest MetLive gdzie pracuje jako konsultant d/s sprzedazy czyli zajmuje sie tym czym Andy10. Mieszkam i pracuje w Northamptonshire. Tak na marginesie to jak widze Andy10 wlozyl w to forum duzo pracy i czasu wolnego (ogromna ilosc wypowiedzi), no,no, podziwiam ! No coz, moge tylko potwierdzic ze MetLive jest jedna z najlepszych firm ubezpieczeniowych w UK z czym sie zgadzaja moji zadowoleni klienci. Pozdrawiam i do uslyszenia (a raczej poklikania) ! :)

Do góry stronyOffline

Pegreg777

Post #5 Ocena: 0

2011-04-15 23:05:48 (14 lat temu)

Pegreg777

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2011

a czy ktos moze doradzic na temat travel insurance co wybrac na 3 tygodnie do polski

Do góry stronyOffline

kkamila

Post #6 Ocena: 0

2011-04-29 18:53:57 (14 lat temu)

kkamila

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Witam , mam ogromny problem. Wczoraj zmarł nagle mąż mojej siostry miał 28 lat. W Lloyd - ie miał kartę kredytową na kwotę 4000 f, kredyt ten był ubezpieczony ale boję się, że pomimo tego ubezpieczenia ona przejmie dług jako żona chociaż nigdzie nie pracuje a konto było wyłącznie na niego. Bardzo proszę jeżeli ktoś wie coś na temat tych ubezpieczeń lub na temat możliwości zrzeczenia się majątku po zmarłym mężu przez zonę w świetle prawa panującego w Szkocji proszę pisać na mail: kamka75@o2.pl

Do góry stronyOffline

MAGDAAA1982

Post #7 Ocena: 0

2011-05-03 20:55:30 (14 lat temu)

MAGDAAA1982

Kobieta

Z nami od: 03-05-2011

Witam!
Chcialabym sie zapytac Andyego czy jest mozliwosc wykupienia ubezpieczenia od niezdolnosci do pracy w czasie ciazy? Mam na mysli zapewnienie dochodu w momencie gdy stan zdrowia niepozwala na uczeszczanie do pracy.
Z gory dziekuje

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #8 Ocena: 0

2011-05-04 08:15:15 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam postaram sie odpowiedziec na ostatnie posty ktore pojawily sie na forum, Pegreg777 i kkamila ubezpieczenia podrozne czy ubezpieczenia kredytu na karcie to nie moja bajka , specjalizuje sie w ubezpieczeniach zyciowych a wiec nie potrafie Wam cos doradzic w tej materii ,

MAGDAAA1982 jest takie ubezpieczenie chroniace dochod w razie niezdolnosci do pracy z powodu choroby lub wypadku , nazywa sie Income Protection , pisalem na forum kilkakrotnie o tym ubezpieczeniu , prosze poszukaj , zeby sie nie powtarzac , to ubezpieczenie daje 50% dochodu sprzed choroby az do czasu powrotu do pracy , zaznaczam choroba musi to byc udokumentowana (ubezpieczyciel oczekuje potwierdzenia od lekarza ) , ciaza to nie choroba ale jesli wystepuja komplikacje i wynikajaca z tego potwierdzona medycznie niezdolnosc do pracy swiadczenie jest nalezne , do wyboru sa tu dwie opcje –od kiedy swiadczenie ma byc wyplacane , czy od pierwszego dnia choroby (min 5 dni roboczych) czy z 2 miesiecznym opoznieniem (jesli choroba czy np.rekonwalescencja po wypadku bedzie dlugotrwala ) a pracodawca placi przez ten okres chorobowe , oraz 2 opcje maksymalnego czasu wyplaty swiadczenia do wyboru jest 1 rok lub maksymalnie do 2 lat niezdolnosci , oczywiscie pomiedzy opcjami sa spore roznice w wysokosci skladki , najdrozsza opcja to od 1 dnia choroby do maksymalnie 2 lat wyplaty swiadczenia , nieomal o polowe tansza jest opcja wyplaty swiadczenia z opoznieniem 8 tygodniowym i maksymalnie do roku , jesli interesuje Cie to ubezpieczenie przyslij mi na PW(prywatna wiadomosc na forum) twoje dane –date urodzenia , czy palisz i jaki jest Twoj dochod brutto to zrobie Ci symulacje kosztow takiego ubezpieczenia ,pozdrawiam Andrzej (Andy)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2011-05-04 08:39:04 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-04-29 18:53:57, kkamila napisał(a):
Witam , mam ogromny problem. Wczoraj zmarł nagle mąż mojej siostry miał 28 lat. W Lloyd - ie miał kartę kredytową na kwotę 4000 f, kredyt ten był ubezpieczony ale boję się, że pomimo tego ubezpieczenia ona przejmie dług jako żona chociaż nigdzie nie pracuje a konto było wyłącznie na niego. Bardzo proszę jeżeli ktoś wie coś na temat tych ubezpieczeń lub na temat możliwości zrzeczenia się majątku po zmarłym mężu przez zonę w świetle prawa panującego w Szkocji proszę pisać na mail: <a href="mailto:kamka75@o2.pl" target="_new">kamka75@o2.pl</a>

Odpisuje na forum, moze informacja przyda sie innym:

http://www.scotland.gov.uk/Publications/2003/08/17011/21439

"Debts are paid out of the person's own estate. Relatives do not have to pay them out of their own income or savings."

"If the debts are greater than the assets of an estate, the executor should seek legal advice. There are complicated rules for paying out what assets there are to the various creditors."

Ale skoro na karcie jest PPI, to proponuje przeczytac warunki umowy PPI, zamiast zamartwiac sie niepotrzebnie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #10 Ocena: 0

2011-05-10 08:08:15 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam przytocze tu fragment listu ktory otrzymalem od zainteresowanej ubezpieczeniem ochrony dochodu (Income Protection) forumowiczki i moja odpowiedz z symulacjami kosztow ,moze Was zainteresuja to ubezpieczenie . Cytuje .. dziekuje za szybka odpowiedz, interesuje mnie mozliwie jak najnizsza stawka…..

Moja odpowiedz
Witaj , w Twoim przypadku , mozliwy jest wybor ubezpieczenia ochrony dochodu (Income Protection) w kwocie swiadczenia 600 funtow miesiecznie (6 unitow x 100 funtow kazdy) , stanowi to ok polowe kwoty brutto jaka obecnie zarabiasz ( 15500: 12=1291,66 brutto miesiecznie , polowa z tego zarobku brutto to 600 funtow –zaokraglone do pelnych setek.
Piszesz , ze nie wiesz dokladnie jak dlugo pracodawca bedzie Ci placil chorobowe , to wazna dla Ciebie informacja i radze sie zapytac , jesli nie pracodawce to wspolpracownikow. Zalozymy, ze masz platne od pracodawcy pierwsze dwa miesiace choroby(czesto spotykane) a wiec interesuje Cie opcja tansza kiedy swiadczenie zaczyna byc wyplacane z 8 tyg. opoznieniem (8 week deferred) a wiec od poczatku trzeciego miesiaca choroby , jesli do tego zdecydujez sie na wybor opcji krotszego maksymalnego czasu wyplaty miesiecznego swiadczenia maksymalnie do 1 roku, bedzie to oferta atrakcyjna dla Ciebie ,zrobilem wszystkie mozliwe symulacje kosztow tego ubezpieczenia

Symulacja 1
Standard (swiadczenie od 1 dnia choroby) przez 1 rok -6 unitow ochrony (swiadczenie 600funtow miesiecznie)
skladka -30,79 suma skladek w roku 369,36 , suma skladek przez 5 lat -1846,80

Symulacja 2
Standard (swiadczenie od 1 dnia choroby) przez 2lata -6 unitow ochrony(swiadczenie 600funtow miesiecznie)
skladka -43,26 suma skladek w roku 519,12 , suma skladek przez 5 lat -2595,60

Symulacja 3
8 week deferred( swiadczenie rozpoczyna sie po 8 tyg choroby, od poczatku 9 tyg. przez 1 rok -6 unitow ochrony(600funtow miesiecznie)
skladka -12,48 suma skladek w roku 149,76 , suma skladek przez 5 lat -748,80

Symulacja 4
8 week deferred( swiadczenie rozpoczyna sie po 8 tyg choroby, od poczatku 9 tyg. przez 2lata -6 unitow ochrony(600funtow miesiecznie)
skladka -18,36 suma skladek w roku 220,32 , suma skladek przez 5 lat -1101,60

W tego typu ubezpieczeniu wazny jest stan zdrowia osoby wnioskujacej , we wniosku jest do wypelnienia dosyc rozbudowana ankieta medyczna , nalezy oczekiwac na telefon od pielegniarki ktora dopyta szczegolow , mozliwe jest tez zapytanie o Twoj medical record u lekarza GP.
W tym ubezpieczeniu skladka jest niezmienna jedynie przez 5 lat , po ktorych to latach jest robione ponowne przeliczenie wartosci skladki (bo jestes o 5 lat starsza a wiec ryzyko ochrony wzroslo z uplywem czasu), do wyliczonej nowej skladki jesli zdecydujesz sie pozostac nadal z tym samym ubezpieczycielem , dostajesz upust za lojalnosc wobec firmy ubezp. , a wiec podwyzszona skladka jest pomniejszana o upust i rzeczywisty wzrost skladki jest niewielki . napisz mi co o tym sadzisz , najlepiej zadzwon do mnie na numer 07737011070 po godzinie 18 to porozmawiamy , jesli bedziesz zdecydowana porozmawiamy o spotkaniu , pozdrawiam Andrzej (Andy10)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Strona 52.2 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51.2 | 52.2 | 53.2 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,