MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 52 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51 | 52 | 53 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 52 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-03-31 18:07:02 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nora77

Post #2 Ocena: 0

2011-04-03 16:03:34 (14 lat temu)

Nora77

Kobieta

Z nami od: 15-07-2010

Hej!
Mam takie pytania:
- czy jeśli jestem nieświadoma istnienia poważnych chorób w mojej bliskiej rodzinie (nikt mi nigdy nie powiedział bądź nie utrzymuje kontaktów z rodziną bądź po prostu zapomniałam) i z powodu tejże nieświadomości nie podam ich agentowi przy podpisywaniu umowy istnieje szansa nie wypłacenia polisy?
- jeśli w czasie trwania ubezpieczenia zachoruję na poważną chorobę lub ktoś z mojej bliskiej rodziny zachoruje na raka, dostanie zawału itp muszę to zgłaszać ubezpieczycielowi?
Dzieki za info!

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #3 Ocena: 0

2011-04-06 17:28:31 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam wszystkich fanow tematu ubezpieczenia na zycie , wrocilem dzsiaj z urlopu w slonecznej Portugalii, wypoczety ,zrelaksowany ,jutro odpowiem na Wasze pytania (agarudi ,Nora77), dzisiaj musze sie uporac z kilkunastoma waszymi meilami ,pozdrawiam i jestem na nowo do Waszej dyspozycji , jesli chcecie porozmawiac ,dzwoncie po 18 do mnie na numer 07737011070 ,pozdrawiam Andrzej (Andy)
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

agnjal

Post #4 Ocena: 0

2011-04-06 19:49:58 (14 lat temu)

agnjal

Kobieta

Z nami od: 06-04-2009

Cytat:

2011-03-31 18:07:02, agarudi napisał(a):
witam rok temu wykupilam ubezpieczenie na zycie ( do kredytu hipotecznego) w jakiejs firmie z neta posrednik ( ubezpieczenie w legal and general znana firma w uk niewazne) teraz po roku dzwonia do mnie ze maja dla mnie oferte tansza o pare pikaczy i zebym zerwala stara umowe z legal and general i wziela u nich nowa tansza umowe z inna firma pytanie czy zmiana ubezpieczyciela co rok wplywa na cokolwiek tzn na credit score albo na cos innego o czym nie wiem a powinnam??

Zmiana ubezpieczyciela nie wplywa na nic i nie jest nigdzie odnotowywana, mozesz spokojnie zmienic ubezpieczyciela jesli znalazlas lepsza (tansza oferte). Upewnij sie tylko, ze jest to taka sama polisa, na ta sama sume ubezpieczenia i okres i nie kasuj pierwszej dopoki nie bedziesz miala nowej polisy na stole.

[ Ostatnio edytowany przez: agnjal 06-04-2011 19:50 ]

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #5 Ocena: 0

2011-04-10 08:48:57 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witaj Noro
Odpowiadajac na Twoje pytanie , cytuje … czy jeśli jestem nieświadoma istnienia poważnych chorób w mojej bliskiej rodzinie….

Oczywiscie jesli nie wiesz , jestes nieswiadoma chorob najblizszej rodziny to nie moze to byc przyczyna odmowy wyplaty swiadczenia dla Ciebie jesli zaistnialo zdarzenie objete ochrona zapisane w warunkach ogolnych Twojej polisy i oczekujesz wyplaty odszkodowania . Pytania tego typu znajduja sie we wniosku ubezpieczeniowym i maja na celu dokladniejsze okreslenie przez ubezpieczyciela stopnia ryzyka ochrony osoby wnioskujacej o ubezpieczenie zycia , jesli w ankiecie medycznej podasz, ze Twoi rodzice nie zyja , zmarli przedwczesnie przed 65 rokiem zycia na jakies choroby np raka albo choroby ukladu krazenia np.zawal serca to istnieje prawdopodobienstwo genetycznego przekazania Ci takich sklonnosci a wiec ryzyko Twojej ochrony bedzie wyzsze (co przelozy sie na wyzsza skladke przy niezmienionej sumie ubezpieczenia)
od osoby wnioskujacej o ochrone ktorej rodzice i rodzenstwo zyja i maja sie dobrze

Odpowiadajac na Twoje drugie pytania ,cytuje…- jeśli w czasie trwania ubezpieczenia zachoruję na poważną chorobę lub ktoś z mojej bliskiej rodziny zachoruje na raka, dostanie zawału itp muszę to zgłaszać ubezpieczycielowi?

Nie nie musisz zglaszac ubezpieczycielowi , ze w trakcie ochrony zachorowalas na jakas powazna , smiertelna chorobe , dla Ciebie i ubezpieczyciela wazny moment to moment zawarcia umowy i faktyczny stan zdrowia w tym momencie , jestes zobowiazana do szczerego okreslenia stanu swojego zdrowia , jesli wypelniajac ankiete medyczna swiadomie sklamiesz , zatajajac juz istniejaca chorobe i mozna to udowodnic sprawdzajac twoj rejestr medyczny u lekarza GP firma ubezpieczeniowa moze odmowic wyplaty naleznego swiadczenia i wierz mi sprawdza to zanim wyplaca pieniadze , to samo dotyczy zachorowania najblizszej rodziny nie musisz zglaszac ubezpieczycielowi ,ze ktos z Twojej rodziny zachorowal , w ubezpieczeniach na zycie okresla sie skladke i sume ubezpieczenia na poczatku okresu ochrony ,moze ona byc (skladka i suma) corocznie indeksowana czyli korygowana o wskaznik (np. zblizony do inflacji) , a wiec wtedy skladka corocznie wzrasta (niewiele) i suma rowniez , standardowe polisy sa ze stalym poziomem skadki i sumy ubezpieczenia (level term) i nie podlegaja ponownemu szacowaniu ryzyka , innego typu polisy typu income protection (ochrona dochodu ) sa szacowane co 5 lat i wtedy wzrasta skladka wynika to ze starzenia sie ubezpieczonego ale z kolei jest pomniejszana o rabat z tytulu lojalnosci klienta .

Sorry , ze odpowiadam dopiero teraz ale bylem na urlopie a po powrocie mialem bardzo duzo pracy , przytocze moja odpowiedz dla Ciebie Noro , na forum , aby inni zainteresowani rowniez ja poznali , pozdrawiam Andrzej (Andy10)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Igorson5

Post #6 Ocena: 0

2011-04-14 02:05:32 (14 lat temu)

Igorson5

Mężczyzna

Z nami od: 12-04-2011

Witam! w sumie bardzo ciekawe forum jak dla mnie, przeczytanie go zajelo mi prawie dwa dni, z przerwami, bo pracuje w dwoch firmach, Jedna z nich jest MetLive gdzie pracuje jako konsultant d/s sprzedazy czyli zajmuje sie tym czym Andy10. Mieszkam i pracuje w Northamptonshire. Tak na marginesie to jak widze Andy10 wlozyl w to forum duzo pracy i czasu wolnego (ogromna ilosc wypowiedzi), no,no, podziwiam ! No coz, moge tylko potwierdzic ze MetLive jest jedna z najlepszych firm ubezpieczeniowych w UK z czym sie zgadzaja moji zadowoleni klienci. Pozdrawiam i do uslyszenia (a raczej poklikania) ! :)

Do góry stronyOffline

Pegreg777

Post #7 Ocena: 0

2011-04-15 23:05:48 (14 lat temu)

Pegreg777

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2011

a czy ktos moze doradzic na temat travel insurance co wybrac na 3 tygodnie do polski

Do góry stronyOffline

kkamila

Post #8 Ocena: 0

2011-04-29 18:53:57 (14 lat temu)

kkamila

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Witam , mam ogromny problem. Wczoraj zmarł nagle mąż mojej siostry miał 28 lat. W Lloyd - ie miał kartę kredytową na kwotę 4000 f, kredyt ten był ubezpieczony ale boję się, że pomimo tego ubezpieczenia ona przejmie dług jako żona chociaż nigdzie nie pracuje a konto było wyłącznie na niego. Bardzo proszę jeżeli ktoś wie coś na temat tych ubezpieczeń lub na temat możliwości zrzeczenia się majątku po zmarłym mężu przez zonę w świetle prawa panującego w Szkocji proszę pisać na mail: kamka75@o2.pl

Do góry stronyOffline

MAGDAAA1982

Post #9 Ocena: 0

2011-05-03 20:55:30 (14 lat temu)

MAGDAAA1982

Kobieta

Z nami od: 03-05-2011

Witam!
Chcialabym sie zapytac Andyego czy jest mozliwosc wykupienia ubezpieczenia od niezdolnosci do pracy w czasie ciazy? Mam na mysli zapewnienie dochodu w momencie gdy stan zdrowia niepozwala na uczeszczanie do pracy.
Z gory dziekuje

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #10 Ocena: 0

2011-05-04 08:15:15 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam postaram sie odpowiedziec na ostatnie posty ktore pojawily sie na forum, Pegreg777 i kkamila ubezpieczenia podrozne czy ubezpieczenia kredytu na karcie to nie moja bajka , specjalizuje sie w ubezpieczeniach zyciowych a wiec nie potrafie Wam cos doradzic w tej materii ,

MAGDAAA1982 jest takie ubezpieczenie chroniace dochod w razie niezdolnosci do pracy z powodu choroby lub wypadku , nazywa sie Income Protection , pisalem na forum kilkakrotnie o tym ubezpieczeniu , prosze poszukaj , zeby sie nie powtarzac , to ubezpieczenie daje 50% dochodu sprzed choroby az do czasu powrotu do pracy , zaznaczam choroba musi to byc udokumentowana (ubezpieczyciel oczekuje potwierdzenia od lekarza ) , ciaza to nie choroba ale jesli wystepuja komplikacje i wynikajaca z tego potwierdzona medycznie niezdolnosc do pracy swiadczenie jest nalezne , do wyboru sa tu dwie opcje –od kiedy swiadczenie ma byc wyplacane , czy od pierwszego dnia choroby (min 5 dni roboczych) czy z 2 miesiecznym opoznieniem (jesli choroba czy np.rekonwalescencja po wypadku bedzie dlugotrwala ) a pracodawca placi przez ten okres chorobowe , oraz 2 opcje maksymalnego czasu wyplaty swiadczenia do wyboru jest 1 rok lub maksymalnie do 2 lat niezdolnosci , oczywiscie pomiedzy opcjami sa spore roznice w wysokosci skladki , najdrozsza opcja to od 1 dnia choroby do maksymalnie 2 lat wyplaty swiadczenia , nieomal o polowe tansza jest opcja wyplaty swiadczenia z opoznieniem 8 tygodniowym i maksymalnie do roku , jesli interesuje Cie to ubezpieczenie przyslij mi na PW(prywatna wiadomosc na forum) twoje dane –date urodzenia , czy palisz i jaki jest Twoj dochod brutto to zrobie Ci symulacje kosztow takiego ubezpieczenia ,pozdrawiam Andrzej (Andy)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Strona 52 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51 | 52 | 53 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,