PS na poczatku kwietnia lece na krotki tygodniowy urlop do Portugalii , musze odpoczac bo jestem przemeczony , a wiec w tym terminie nie planujcie spotkan ze mna .
Str 51 z 75 |
|
---|---|
Andy10 | Post #1 Ocena: 0 2011-03-08 18:55:21 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witam nielicznych fanow tematu ubezpieczenia na zycie , jak mnie zabraklo na forum z powodu braku czasu to cytujac slynne zdanie z kultowego filmu Rejs ... nuda , nuda , nic sie nie dzieje ... koniec cytatu , temat spadl na 2 strone forum i ma zaledwie 30-40 wejsc dziennie , dziekuje moim klientom z ktorymi spotkalem sie ostatnio , Marcinowi i Annie oraz Marcinowi i Beacie za sympatyczne spotkania , ciesze sie , ze moglem Wam pomoc , doradzic , odpowiedziec na pytania , Alicji ktora interesuje sie zdobyciem licencji konsultanta, zycze wytrwalosci w dazeniu do celu , prosze nie dzwoncie do mnie w czasie godzin pracy , jestem zbyt zajety i nie zawsze odbieram , chetnie porozmawiam z zainteresowanymi ubezpieczeniem na zycie po godzinie 6-7pm , przypominam moj numer komorki 07737011070 , pozdrawiam Andrzej (Andy10)
PS na poczatku kwietnia lece na krotki tygodniowy urlop do Portugalii , musze odpoczac bo jestem przemeczony , a wiec w tym terminie nie planujcie spotkan ze mna . the future starts today
|
paposki19 | Post #2 Ocena: 0 2011-03-09 12:53:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Witaj Andy.
Czy majac juz wykupiona polise moge ja rozszerzyc tj.dokupic ewentualny pakiet chorob zwiazanych z zawodem medycznym??? Jak zapewne pamietasz mojej zonie zakupilismy taka opcje(ze wzgl. na zawod wykonywany). Naszly mnie jednak watpliwosci dot.mnie. Przeciez ja moge sie bez problemu zarazic ![]() Chce dlatego rozszerzyc moja polise o ten drobny szczegol.Cy powinnismy sie spotkac aby to zrobic? Pozdrawiam O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|
Andy10 | Post #3 Ocena: 0 2011-03-10 19:50:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witaj Slawku (paposki19) odpowiadam na Twoje pytanie cytuje …. Czy majac juz wykupiona polise moge ja rozszerzyc tj.dokupic ewentualny pakiet chorob zwiazanych z zawodem medycznym??? …..koniec cytatu.
Niestety nie ma mozliwosci aby osoba nie zwiazana z zawodem medycznym wykupila opcje HEALTH CARE BENEFIT- jest ona zastrzezona wylacznie dla personelu medycznego(UK clinical health care workers only), mowilem o tym, na naszym spotkaniu ale pytan miales tak wiele , ze pewnie Ci uciekla z pamieci moja krotka odpowiedz na to pytanie , a przy okazji rozwine temat zwiekszenia zakresu ochrony w ubezpieczeniu wypadkowym , czesto moi klienci decyduja sie kupno polisy wypadkowej z niskim poziomem ochrony np 2 unity za 10F miesiecznie , a potem po pewnym czasie dzwonia , ze chca zwiekszyc poziom ochrony do np. 4 unitow za 20F/m , w takim przypadku musimy spotkac sie ponownie i ponownie wypelnic wniosek ubezpieczeniowy na dodatkowe 2 unity za 10F/m , zostanie wystawiona druga polisa , a laczny zakres ochrony z dwoch odrebnych polis wystawionych na ta sama osobe bedzie obejmowal 4 unity(2+2), pozdrawiam Andy the future starts today
|
themarbo76 | Post #4 Ocena: 0 2011-03-14 23:10:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2011 Skąd: Manchester |
Witaj Andy!
Sorry, ze tak późno się odzywam ale za dużo spraw skumulowało się w krótkim czasie. Właśnie dostaliśmy z zona nasze polisy, jeszcze raz chcielibyśmy podziękować za bardzo fachowa pomoc w doradztwie i wyborze ubezpieczenia. Pełen profesjonalizm !!! Pozdrawiam Marcin |
Emi11300 | Post #5 Ocena: 0 2011-03-23 14:50:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Londyn/Sudbury |
Witam!
Chcialam poprosic pana o jakas najlepsza oferte ubezpieczenia na zycie dla mojego taty. Chodzi mi konkretnie o mezczyzne w wieku 49 lat , palacego. Z gory dziekuje za informacje. ![]() |
|
|
agnjal | Post #6 Ocena: 0 2011-03-23 16:20:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2009 Skąd: Londyn |
Witaj,
Ubezpieczenie na zycie u nas dla palacego Pana w wieku 49 lat do 65 roku zycia (czyli na 16 lat)wyniesie ok £36,00 m-c (w Avivie,)a do 80-tki (czyli na 31 lat) ok £66,00 m-c (w Aegas). Pisze "okolo" bo nie znam dokladnej daty urodzenia. Przyjmuje rowniez, ze Pan nie ma powazniejszych problemow zdrowotnych. Pozdrawiam Agnieszka [ Ostatnio edytowany przez: agnjal 23-03-2011 16:22 ] |
Emi11300 | Post #7 Ocena: 0 2011-03-23 18:00:49 (14 lat temu) |
Jesli pani moze prosze mi powiedziec ile w takim wypadku przy tej skladce na 15 la dostaje rodzina. Chodzi mi o kwote ubezpieczenia?
|
agnjal | Post #8 Ocena: 0 2011-03-23 18:23:06 (14 lat temu) |
Przepraszam najmocniej zapomnialam dodac sumy ubezpieczenia !
Skladke wyliczylam przy £100.000 sumy odszkodowania. Czyli rodzina w przypadku smierci ubezpieczonego dostaje £100.000. Oczywiscie moge zrobic wyliczenia dla innych kwot. [ Ostatnio edytowany przez: agnjal 23-03-2011 18:23 ] |
Emi11300 | Post #9 Ocena: 0 2011-03-23 18:31:52 (14 lat temu) |
No dobrze , a moze mi pani powiedziec jak to jest z wypadkami np zlamana reka czy powaznym zachorowaniem, pobytem w szpitalu. Pytam teraz w imieniu mojego taty który na chwile obecna nie jest na nic chory. Urodzil sie On dokladnie 16/06/1962 czy to cos zmienia?
|
agnjal | Post #10 Ocena: 0 2011-03-23 20:32:00 (14 lat temu) |
Jesli tata pracuje to polecalabym ubezpieczenie na wypadek niezdolnosci do pracy spowodowanej choroba lub wypadkiem tzw. Accident & Sickness, Jest to ubezpieczenie, ktore wyplaca tzw „zastepczy dochod” gdy ubezpieczony ulegnie wypadkowi lub zachoruje i nie jest zdolny do pracy.
Ubezpieczony moze otrzymywac miesieczne odszkowowanie przez okres 1 roku lub 2 lat. Suma miesiecznego odszkodowania nie moze jednak przekroczyc ok 70% miesiecznego wynagrodzenia BRUTTO jakie otrzymuje klient. Mamy tutaj 2 podstawowe opcje: day one cover – odszkodowanie wyplacane od pierwszego dnia niezdolnosci do pracy, pod warunkiem 8 weeks deferred cover - odszkodowanie wyplacane od 9 tygodnia niezdolnosci do pracy, Ubezpieczony podlego ubezpieczeniu 24 godziny na dobe, 365 dni w roku, gdziekolwiek jest na swiecie, pod warunkiem, ze jest rezydentem w UK (nie znaczy to ze ma status rezydenta, tylko ze mieszka i pracuje w UK, ma swojego GP itd). Czyli jesli przykladowo tata zlamalby noge i byl niezdolny do pracy pzrzez 2 miesiece dostanie odszkodowanie za te 2 miesiace niezdolnosci do pracy. Waznej jest to , ze w tych polisach nie jest wyszczegolnione co musi sie wydarzyc, zeby ubezpieczyciel wyplacil odszkodowanie. Najwazniejsza jest NIEZDOLNOSC DO PRACY, czyli moze to byc kazdy wypadek i praktycznie kazda choroba (chociaz ubezpieczyciele najczesciej okreslaja min 3-5 dni roboczych niezdolnosci do parcy). W razie jakichkolwiek pytan prosze o kontakt. Zeby zrobic wycene na ten typ ubezpieczenia potrzebuje troche wiecej danych,musialabym zadac wiecej pytan. Pozdrawiam Agnieszka |