Str 50.2 z 75 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Andy10 |
Post #1 Ocena: 0 2011-01-19 15:23:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witam wszystkich moich klientow i forumowiczow czytajacych moje posty o ubezpieczeniach zyciowych w Anglii . Szanowni moi klienci niebawem otrzymacie listy od firmy ubezpieczeniowej w ktorych znajdzie sie informacja o zmianie nazwy ubezpieczyciela , wynika to z ostatecznej fuzji kapitalowej dwoch duzych ubezpieczycieli Alico i Metlife , tworzac od stycznia 2011 jedna gigantyczna firme o zasiegu swiatowym . O planach polaczenia pisalem kilka miesiecy temu , teraz stalo sie to faktem , prosze sie nie martwic (dostalem kilka telefonow od zaniepokojonych klientow , o co chodzi) , poza zmiana nazwy ubezpieczyciela , polisy nie ulegaja zmianom tzn. zakres odpowiedzialnosci , sumy ubezpieczenia , skladki miesieczne pozostaja bez zmian.
Metlife kupilo Alico za sume 15.500.000.000 $ -pietnastu miliarow dolarow w tym 6.800.000.000 –szesc miliardow osiemset milionow dolarow w gotowce , reszte w papierach wartosciowych stajac sie obecnie swiatowym liderem w branzy ubezpieczen zyciowych . Firma obsluguje obecnie ponad 90 milionow klientow w obu Amerykach (Polnocnej i Poludniowej) ,Azji i Europie i jest rozpoznawana jako jedna z najbardziej powazanych organizacji finansowych swiata ,marka Metlife jest ceniona za jakosc ,solidnosc i niezawodnosc w sektorze ubezpieczen. Prawdopodobnie dotychczasowa oferta wylacznie ubezpieczen zyciowych ( Life Protection , Critical Illness , Income Protection i Accident Protection) zostanie znacznie rozszerzona o ubezpieczenia inwestycyjne , zdrowotne , rentowe , emerytalne , indywidualne i grupowe.
Czekam na Wasze pytania dotyczace ubezpieczen na zycie , zadawane na forum lub w PW albo meilowo lub telefonicznie,
przypominam moje telefony 07737011070 lub 07890536699 .
Pozdrawiam Andy
the future starts today
|

|

|
|
|
andypolo |
Post #2 Ocena: 0 2011-01-19 16:38:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Dzięki Andy. Ja już te list dostałem.
|

|
 |
|
dave25 |
Post #3 Ocena: 0 2011-01-22 09:23:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-11-2009 Skąd: accrington |
Cześć właśnie jestem z żoną na etapie szukania ubezp. dostaliśmy z agencji propozycje ubezp na życie oraz krytyczne choroby za kwotę 45 funtów miesięcznie a jest to na 25 lat na kwotę 77000 funt.a ja mam 26 lat a żona ma 28 i więc myślę że ta składka ubezpieczenia jest za duża dlatego muszę się skontaktować z Tobą Andy.
|

|
 |
|
skibiki |
Post #4 Ocena: 0 2011-01-22 10:45:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2006 Skąd: Liverpool |
Tak czytam od dłuższego czasu wszystkie te posty i tyle tego wszystkiego się na zbierało ubezpieczenia na życie,zdrowotne.....Rożne firmy ubezpieczeniowe zostały wymienione.........
Gdyby jednak podsumować je wszystkie w punktach,która z nich proponuje najbardziej korzystne ubezpieczenie na życie(pełne z uwzględnieniem wszystkich ciężkich chorób)
Czy w ogóle jest taka firma czy trzeba doszukiwać się w każdej czegoś innego? [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
Andy10 |
Post #5 Ocena: 0 2011-01-22 13:00:24 (14 lat temu) |
Witaj Dawidzie
Zrobilem Ci symulacje koszow ubezpieczenia zycia powiazanego ze splata kredytu hipotecznego w moje firmie (Metlife) ,kredyt 77k na 25lat
Life Protection (decreasing term) Su -77k
Ubezpieczenie zycia tylko (life cover only) skladka minimalna 10F/m –suma ochrony wyzsza od potrzebnej 125k ,suma wplaconych skladek przez 25lat ochrony 3000F
Ubezpieczenie od chorob krytycznych tylko (crtitical illness only) ,skladka minimalna 10F/m , Su-125k ,wyzsza od potrzebnej (77k) - suma wplaconych skladek przez 25lat 3000F
Ubezpieczenie zycia i od chorob krytycznych co pierwsze nastapi (life and early critical Illness) ,skladka minimalna 10F/m , Su-77k- skladka 18,48F/m - suma wplaconych skladek przez 25lat -5544F
Ubezpieczenie powiazane ze splata kredytu rozni sie od ubezpieczenia zycia nie powiazanego ze splata kredytu tym kto otrzymuje kase po smierci osoby ubezpieczonej , w zwyklym ubezpieczeniu zycia ,niepowiazanym z kredytem swiadczenie otrzymuja spadkobiercy (zona ,dzieci) z tej kasy zona moze splacic kredyt aby zatrzymac dom a nadwyzka zostanie jej w rece, w ubezpieczeniu powiazanym ze splata kredytu , ubezpieczyciel bezposrednio splaca zadluzenie w banku , dom pozostaje spadkobiercom ale spadkobiercy kasy zadnej juz nie dostaja .
Aha , to , ze w symulacji wersji powiazanej ze splata kredytu wyszla wyzsza od potrzebnej suma (kredyt 77k a ubezpieczenie 125k) nie znaczy ze bedzie jakas nadplata czy zwrot roznicy , wynika to z kalkulacji minimalnej skladki (10F/m)
Takie ubezpieczenie dziala nastepujaco , suma ubezpieczenia to suma kredytu , ubezpieczenie zmniejsza sie razem ze splata kredytu , np splacisz 7k w ciagu roku –zadluzenie w banku -70k suma ubezpieczenia 70k , i tak kazdego roku az do splaty calkowitej kredytu kiedy ochrona sie konczy
Pozdrawiam Andy
PS jesli bedziesz chcial dodatkowe informacje dzwon
the future starts today
|

|

|
|
|
dave25 |
Post #6 Ocena: 0 2011-01-22 14:20:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-11-2009 Skąd: accrington |
dzięki Andy napewno się jeszcze odezwę
|

|
 |
|
Andy10 |
Post #7 Ocena: 0 2011-02-06 15:02:26 (14 lat temu) |
Witam forumowiczow , sorry , ze sie nie odzywalem ostatnio ale jestem bardzo zajetym facetem, , zgodzilem sie na oferte mojego dyrektora i pracuje od 2 tyg i jeszcze przez kolejne 8 tygodni do konca marca, najpozniej do polowy kwietnia w innym odleglym o ponad 100km nowootwartym szpitalu , robie tam specjalistyczna inwentaryzacje (quality survey) zainstalowanego sprzetu technicznego takiego jak ( boilers, generators, cold water tanks, smoke and fire dampers, medical air compressor, ups system, fire doors, fire extinguisher ,vaccum compressor, calorifiers , air handling units , any equipment all plant rooms) ,kazde urzadzenie trzeba spisac , zrobic zdjecia ,uzupelnic rejestry, ktore niebawem beda podstawa do planowania przegladow ,remotow itp. Wazna i odpowiedzialna praca , ktora juz wykonywalem w szpitalu w Coventry i szpitalu w Walsall a teraz w Kings Mill`s Hospital - Mansfield , dojazd w jedna strone zajmuje mi ok 1,5 do 2 godzin jesli nie ma korkow ,wypadkow , dwoma najbardziej ruchliwymi autostradami w Anglii ( ktorymi przejezdza ok 65 tys samochodow na godzine) . Wyjezdzam przed 6 rano wracam ok 7-8 wieczorem , wykonczony, zawiesilem moja dotychczasowa duza aktywnosc na forach internetowych , jak skoncze te prace i wroce do swojego biura to obiecuje powrocic z nowym postami zwiazanymi z ubezpieczeniami na zycie, pozdrawiam z West Midlands , Andrzej (Andy) the future starts today
|

|

|
|
Bromba40 |
Post #8 Ocena: 0 2011-02-06 20:47:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-04-2009 Skąd: Bury St.Edmunds |
Witajcie wszyscy!!!
Przepraszam cie Andy,ze nie pisalam,ale .............zmarla mi mama Polsce i musialam leciec w trybie natychmiastowym do kraju.
Wracam za pare dni do Anglii,ale najpierw chcialam sie spytac o to,czy w Anglii jest cos takiego jak w Polsce,czyli ubezpieczenie na wypadek smierci rodzica (jak np w PZU).
Przypuszczam,ze ja go nie mam.Mam zwykle ubezpiecznie jako Self employer i tyle.
Pytam poniewaz jeszcze jestem w Polsce i moze powinnam zabrac ze soba jakies szczegolne dokumenty przetlumaczone na jezyk ang przez tlumacza.Wiem,ze to moze glupie pytanie,ale nie mam zbyt duzej wiedzy na ten temat,choc moze jest to proste i oczywste dla innych.
Z gory dziekuje.
Co nas nie zlamie,to nas wzmocni  )
|

|
 |
|
Andy10 |
Post #9 Ocena: 0 2011-03-08 18:55:21 (14 lat temu) |
Witam nielicznych fanow tematu ubezpieczenia na zycie , jak mnie zabraklo na forum z powodu braku czasu to cytujac slynne zdanie z kultowego filmu Rejs ... nuda , nuda , nic sie nie dzieje ... koniec cytatu , temat spadl na 2 strone forum i ma zaledwie 30-40 wejsc dziennie , dziekuje moim klientom z ktorymi spotkalem sie ostatnio , Marcinowi i Annie oraz Marcinowi i Beacie za sympatyczne spotkania , ciesze sie , ze moglem Wam pomoc , doradzic , odpowiedziec na pytania , Alicji ktora interesuje sie zdobyciem licencji konsultanta, zycze wytrwalosci w dazeniu do celu , prosze nie dzwoncie do mnie w czasie godzin pracy , jestem zbyt zajety i nie zawsze odbieram , chetnie porozmawiam z zainteresowanymi ubezpieczeniem na zycie po godzinie 6-7pm , przypominam moj numer komorki 07737011070 , pozdrawiam Andrzej (Andy10)
PS na poczatku kwietnia lece na krotki tygodniowy urlop do Portugalii , musze odpoczac bo jestem przemeczony , a wiec w tym terminie nie planujcie spotkan ze mna .
the future starts today
|

|

|
|
paposki19 |
Post #10 Ocena: 0 2011-03-09 12:53:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Witaj Andy.
Czy majac juz wykupiona polise moge ja rozszerzyc tj.dokupic ewentualny pakiet chorob zwiazanych z zawodem medycznym???
Jak zapewne pamietasz mojej zonie zakupilismy taka opcje(ze wzgl. na zawod wykonywany).
Naszly mnie jednak watpliwosci dot.mnie.
Przeciez ja moge sie bez problemu zarazic  od zony taka choroba(zoltaczka,RMSA)-wcale o tym nie pomyslalem...pomyslelismy...
Chce dlatego rozszerzyc moja polise o ten drobny szczegol.Cy powinnismy sie spotkac aby to zrobic?
Pozdrawiam O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|

|

|
|