Andy!!
przepraszam nie odpisalam,ale od tygodnia prawie chorujemy i tak nie mialam jak nadal zajrzec w dokumenty ubezpieczeniowe

Odezwe sie jak dojde do siebie.

Str 50 z 75 |
|
---|---|
Bromba40 | Post #1 Ocena: 0 2011-01-17 14:06:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-04-2009 Skąd: Bury St.Edmunds |
No i temat tez dla mnie,bo moj maz wlasnie ubezpiezenie przez LLoyds-a.
Andy!! przepraszam nie odpisalam,ale od tygodnia prawie chorujemy i tak nie mialam jak nadal zajrzec w dokumenty ubezpieczeniowe ![]() Odezwe sie jak dojde do siebie. ![]() Co nas nie zlamie,to nas wzmocni
![]() |
agnjal | Post #2 Ocena: 0 2011-01-17 17:44:08 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-01-12 09:32:02, sylvia_vv napisał(a): Juz widze, ze nie jest to jednak to samo, bo znalazlam cos takiego: With Aviva, you get Terminal Illness Benefit included. This pays out the sum insured if you're diagnosed with a terminal illness and not expected to live more than 12 months, assuming your plan has at least 18 months to run. Terminal Illness Benefit is not the same as Critical Illness Cover. Life and Critical Illness Cover pays out a lump sum if you are diagnosed with a critical illness that meets our policy definition and then survive for at least 14 days. We only cover the critical illnesses we define in our policy and no others. Critical Illness Cover is not available with Aviva Life Insurance. Teraz tylko nie wiem, jaka jest roznica pomiedzy Critical Illness Cover (ktorego wyczytalam, ze nie maja) a tym Terminal Illness Benefit. Criticall Illness to jest choroba przewlekla, krytyczna lub stan. Ubezpieczenia typu Criticall illness ubezpieczaja od ok 20-40 wymienionych chorob (zawaly, udar, rodzaje raka, poparzenia 3 stopnia, choroba Altzheimera, Parkinsona, Stwardnienie rozsiane, operacje na otwartym sercu, przeszczepy, spiaczka i wiele, wiele innych).Andy wymienial je wszystkie we wczesniejszych postach. Jesli klient zachoruje na jedna z tych chorob wymienionych w polisie, ubezpieczyciel wyplaca sume odszkodowania. Terminal Illness benefit jest zazwyczaj elementem polisy na zycie (Life Cover) i wyplacany jest jesli klient zostaje zdiagnozowany z choroba smiertelna, a lekarze nie daja mu na przezycie dluzej niz 12m-cy. Wtedy suma odszkodowania rowniez zostaje wyplacona. Jest to jedyny przypadek, gdzie odszkodowanie z ubezpieczenia na zycie moze zostac wyplacone wczesniej(przed smiercia ubezpieczonego). Pozdrawiam Agnieszka |
Andy10 | Post #3 Ocena: 0 2011-01-19 15:23:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witam wszystkich moich klientow i forumowiczow czytajacych moje posty o ubezpieczeniach zyciowych w Anglii . Szanowni moi klienci niebawem otrzymacie listy od firmy ubezpieczeniowej w ktorych znajdzie sie informacja o zmianie nazwy ubezpieczyciela , wynika to z ostatecznej fuzji kapitalowej dwoch duzych ubezpieczycieli Alico i Metlife , tworzac od stycznia 2011 jedna gigantyczna firme o zasiegu swiatowym . O planach polaczenia pisalem kilka miesiecy temu , teraz stalo sie to faktem , prosze sie nie martwic (dostalem kilka telefonow od zaniepokojonych klientow , o co chodzi) , poza zmiana nazwy ubezpieczyciela , polisy nie ulegaja zmianom tzn. zakres odpowiedzialnosci , sumy ubezpieczenia , skladki miesieczne pozostaja bez zmian. Metlife kupilo Alico za sume 15.500.000.000 $ -pietnastu miliarow dolarow w tym 6.800.000.000 –szesc miliardow osiemset milionow dolarow w gotowce , reszte w papierach wartosciowych stajac sie obecnie swiatowym liderem w branzy ubezpieczen zyciowych . Firma obsluguje obecnie ponad 90 milionow klientow w obu Amerykach (Polnocnej i Poludniowej) ,Azji i Europie i jest rozpoznawana jako jedna z najbardziej powazanych organizacji finansowych swiata ,marka Metlife jest ceniona za jakosc ,solidnosc i niezawodnosc w sektorze ubezpieczen. Prawdopodobnie dotychczasowa oferta wylacznie ubezpieczen zyciowych ( Life Protection , Critical Illness , Income Protection i Accident Protection) zostanie znacznie rozszerzona o ubezpieczenia inwestycyjne , zdrowotne , rentowe , emerytalne , indywidualne i grupowe. Czekam na Wasze pytania dotyczace ubezpieczen na zycie , zadawane na forum lub w PW albo meilowo lub telefonicznie, przypominam moje telefony 07737011070 lub 07890536699 . Pozdrawiam Andy the future starts today
|
andypolo | Post #4 Ocena: 0 2011-01-19 16:38:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Dzięki Andy. Ja już te list dostałem.
|
dave25 | Post #5 Ocena: 0 2011-01-22 09:23:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-11-2009 Skąd: accrington |
Cześć właśnie jestem z żoną na etapie szukania ubezp. dostaliśmy z agencji propozycje ubezp na życie oraz krytyczne choroby za kwotę 45 funtów miesięcznie a jest to na 25 lat na kwotę 77000 funt.a ja mam 26 lat a żona ma 28 i więc myślę że ta składka ubezpieczenia jest za duża dlatego muszę się skontaktować z Tobą Andy.
|
|
|
skibiki | Post #6 Ocena: 0 2011-01-22 10:45:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2006 Skąd: Liverpool |
Tak czytam od dłuższego czasu wszystkie te posty i tyle tego wszystkiego się na zbierało ubezpieczenia na życie,zdrowotne.....Rożne firmy ubezpieczeniowe zostały wymienione.........
Gdyby jednak podsumować je wszystkie w punktach,która z nich proponuje najbardziej korzystne ubezpieczenie na życie(pełne z uwzględnieniem wszystkich ciężkich chorób) Czy w ogóle jest taka firma czy trzeba doszukiwać się w każdej czegoś innego? [url=][img][/img][/url]
|
Andy10 | Post #7 Ocena: 0 2011-01-22 13:00:24 (14 lat temu) |
Witaj Dawidzie
Zrobilem Ci symulacje koszow ubezpieczenia zycia powiazanego ze splata kredytu hipotecznego w moje firmie (Metlife) ,kredyt 77k na 25lat Life Protection (decreasing term) Su -77k Ubezpieczenie zycia tylko (life cover only) skladka minimalna 10F/m –suma ochrony wyzsza od potrzebnej 125k ,suma wplaconych skladek przez 25lat ochrony 3000F Ubezpieczenie od chorob krytycznych tylko (crtitical illness only) ,skladka minimalna 10F/m , Su-125k ,wyzsza od potrzebnej (77k) - suma wplaconych skladek przez 25lat 3000F Ubezpieczenie zycia i od chorob krytycznych co pierwsze nastapi (life and early critical Illness) ,skladka minimalna 10F/m , Su-77k- skladka 18,48F/m - suma wplaconych skladek przez 25lat -5544F Ubezpieczenie powiazane ze splata kredytu rozni sie od ubezpieczenia zycia nie powiazanego ze splata kredytu tym kto otrzymuje kase po smierci osoby ubezpieczonej , w zwyklym ubezpieczeniu zycia ,niepowiazanym z kredytem swiadczenie otrzymuja spadkobiercy (zona ,dzieci) z tej kasy zona moze splacic kredyt aby zatrzymac dom a nadwyzka zostanie jej w rece, w ubezpieczeniu powiazanym ze splata kredytu , ubezpieczyciel bezposrednio splaca zadluzenie w banku , dom pozostaje spadkobiercom ale spadkobiercy kasy zadnej juz nie dostaja . Aha , to , ze w symulacji wersji powiazanej ze splata kredytu wyszla wyzsza od potrzebnej suma (kredyt 77k a ubezpieczenie 125k) nie znaczy ze bedzie jakas nadplata czy zwrot roznicy , wynika to z kalkulacji minimalnej skladki (10F/m) Takie ubezpieczenie dziala nastepujaco , suma ubezpieczenia to suma kredytu , ubezpieczenie zmniejsza sie razem ze splata kredytu , np splacisz 7k w ciagu roku –zadluzenie w banku -70k suma ubezpieczenia 70k , i tak kazdego roku az do splaty calkowitej kredytu kiedy ochrona sie konczy Pozdrawiam Andy PS jesli bedziesz chcial dodatkowe informacje dzwon the future starts today
|
dave25 | Post #8 Ocena: 0 2011-01-22 14:20:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-11-2009 Skąd: accrington |
dzięki Andy napewno się jeszcze odezwę
|
Andy10 | Post #9 Ocena: 0 2011-02-06 15:02:26 (14 lat temu) |
Witam forumowiczow , sorry , ze sie nie odzywalem ostatnio ale jestem bardzo zajetym facetem, , zgodzilem sie na oferte mojego dyrektora i pracuje od 2 tyg i jeszcze przez kolejne 8 tygodni do konca marca, najpozniej do polowy kwietnia w innym odleglym o ponad 100km nowootwartym szpitalu , robie tam specjalistyczna inwentaryzacje (quality survey) zainstalowanego sprzetu technicznego takiego jak ( boilers, generators, cold water tanks, smoke and fire dampers, medical air compressor, ups system, fire doors, fire extinguisher ,vaccum compressor, calorifiers , air handling units , any equipment all plant rooms) ,kazde urzadzenie trzeba spisac , zrobic zdjecia ,uzupelnic rejestry, ktore niebawem beda podstawa do planowania przegladow ,remotow itp. Wazna i odpowiedzialna praca , ktora juz wykonywalem w szpitalu w Coventry i szpitalu w Walsall a teraz w Kings Mill`s Hospital - Mansfield , dojazd w jedna strone zajmuje mi ok 1,5 do 2 godzin jesli nie ma korkow ,wypadkow , dwoma najbardziej ruchliwymi autostradami w Anglii ( ktorymi przejezdza ok 65 tys samochodow na godzine) . Wyjezdzam przed 6 rano wracam ok 7-8 wieczorem , wykonczony, zawiesilem moja dotychczasowa duza aktywnosc na forach internetowych , jak skoncze te prace i wroce do swojego biura to obiecuje powrocic z nowym postami zwiazanymi z ubezpieczeniami na zycie, pozdrawiam z West Midlands , Andrzej (Andy)
the future starts today
|
Bromba40 | Post #10 Ocena: 0 2011-02-06 20:47:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-04-2009 Skąd: Bury St.Edmunds |
Witajcie wszyscy!!!
Przepraszam cie Andy,ze nie pisalam,ale .............zmarla mi mama Polsce i musialam leciec w trybie natychmiastowym do kraju. Wracam za pare dni do Anglii,ale najpierw chcialam sie spytac o to,czy w Anglii jest cos takiego jak w Polsce,czyli ubezpieczenie na wypadek smierci rodzica (jak np w PZU). Przypuszczam,ze ja go nie mam.Mam zwykle ubezpiecznie jako Self employer i tyle. Pytam poniewaz jeszcze jestem w Polsce i moze powinnam zabrac ze soba jakies szczegolne dokumenty przetlumaczone na jezyk ang przez tlumacza.Wiem,ze to moze glupie pytanie,ale nie mam zbyt duzej wiedzy na ten temat,choc moze jest to proste i oczywste dla innych. Z gory dziekuje. Co nas nie zlamie,to nas wzmocni
![]() |