MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 45 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 45 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

paposki19

Post #1 Ocena: 0

2010-10-21 09:26:25 (15 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Witam.
Jezeli matmil twierdzisz,ze mozna skorzystac z propozycji innej firmy niz Pioneer,to ja jestem zainteresowany.
Musza byc "tylko"spelnione ponizsze warunki:

1)ochrona ma byc od pierwszego dnia(tzw.One Day Cover)
2)Ochrona zarobkow ma byc do uzyskania 65 roku zycia,a nie do max.24miesiecy!
3)Wyplata ma byc w wysokosci 50%mojego obecnego dochodu.

Nie bylo zadnego innego konsultanta(oprocz Pioneer)ktory spelnilby moje warunki.

Jeszcze nie podpisalem umowy dot. income protection.(dzis lub jutro mam dostac papiery,bo bylem sprawdzany pod wzgl.medycznym).

Dodatkowa informacja:nie jestem samozatrudniony.

Matmil,jesli nie stanowia problemu moje warunki...ja jestem otwarty na sensowne propozycje ubezpieczenia income protection.
Pozdrawiam:-D

O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

grekugreku

Post #2 Ocena: 0

2010-10-24 20:43:43 (15 lat temu)

grekugreku

Konto usunięte

witam
dzieki Andy10 za przyjazd chociaz bylo ponad 100 mil, milo sie pogadalo a co najwazniejsze ubezpieczenia co chcielismy zakupione
polecam czlowiek ma duza wiedze
pozdr

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #3 Ocena: 0

2010-10-25 10:47:46 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam , napisze dzisiaj kilka zdan na temat zmian ktore nas czekaja wkrotce . Angielski Urzad Nadzoru Finansowego (FSA- Financial Services Authority) wymaga aby wszystkie firmy ubezpieczeniowe dzialajace w UK wdrozyly w trybie pilnym do konca roku 2010 ( w Alico od 1 listopada ) procedury dotyczace wyliczenia i przedstawienia klientowi w trakcie spotkania sprzedazowego kosztow ubezpieczenia o ktore wnioskuje ( tzn. wyliczenia sumy skladek miesiecznych w okresie ochrony) ,sprawa jest prosta w ubezpieczeniu wypadkowym (skladka miesieczna x ilosc lat ochrony a dokladnie ilosc miesiecy ochrony ) ,komplikuje sie w ubezpieczeniu zycia i ochrony dochodu ,gdzie co 5 lat jest skladka przeszacowywana (nastepuje automatyczne ponowne oszacowanie ryzyka ochrony klienta starszego o 5 lat w stosunku do momentu zawarcia umowy –a wiec niewielka podwyzka skladki pomniejszona o premie za lojalnosc czyli za pozostanie klientem firmy )w przypadku tych dwoch produktow nastapi wyliczenie kosztow ubezpieczenia w rozbiciu na pierwszy rok polisy i na 5 lat trwania polisy , w pakiecie powitalnym (Welcome Pack ) ktory otrzyma klient po zawarciu umowy ubezpieczenia znajdzie sie zapis o lacznej wartosci skladek ktore beda pobrane w trakcie ochrony. Pozdrawiam Andy

PS Pozdrawiam moich wczorajszych sympatycznych klientow z Bury –Grzegorza i Magde.

the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Andy10

Post #4 Ocena: 0

2010-10-27 11:56:52 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam , czekam na Wasze kolejne pytania dotyczace ubezpieczen na zycie . odpowiadajac na pytanie forumowiczki z Derby , dzisiaj napisze kilka zdan na temat -Death-in-service benefits- . We wniosku ubezpieczeniowym w czesci dotyczacej informacji o osobie wnioskujacej o ubezpieczenie zycia jest pytanie dotyczace swiadczen od pracodawcy cytuje ….. Are you provided with either of the following benefits from your workplace? Sick pay (Yes, No) Death-in-service benefits (Yes , No) , co znaczy czy twoj pracodawca placi swiadczenia z pracy typu wynagrodzenie za chorobowe (sick pay) lub odszkodowanie za smierc (death in service) . Wielu moich klientow zadaje mi to pytanie co to jest death in service- otoz tylko niektorzy pracodawcy prowadza pracownicze programy emerytalne ,potracajac z pensji pracownika 5% czasem 6% placy na fundusz emerytalny i ubezpieczenie na zycie z ktorego wyplacone jest swiadczenie pieniezne rodzinie , spadkobiercom zmarlego pracownika bedacego do momentu smierci pracownikiem to wlasnie swiadczenie nazywa sie death in service swiadczenie to jest w roznej wysokosci czasem 2 letniej pensji ,czasem 2,5 letniej ,ostatnio spotkalem sie ze swiadczeniem dotyczacym 3,5 letniej pensji . Swiadczenie to nalezy sie wylacznie osobom ktore przystapily do programu i placa miesieczna skladke, inaczej mowiac w jednym zakladzie pracy ktory prowadzi program emerytalny ,czesc pracownikow ktorzy przystapili do programu swiadczenie sie nalezy (wyplacone spadkobiercom) a czesci pracownikow ktorzy nie placa skladki nie nalezy , tylko duze stabilne firmy prowadza takie programy emerytalne , firmy male o kiepskiej kondycji finansowej nie prowadza takiego programu. Prawo do przystapienia do takiego planu maja tylko osoby zatrudnione na stale (kontrakt) ,wylaczone sa osoby majace status pracownika tymczasowego (agencyjnego) . Pozdrawiam Andy

PS w poniedzialek jade na konferencje poloczeniowa Alico z Metlife do St. Albans , mam wolna sobote 30/10 –zaplanowane wczesniej spotkanie , zostalo przesuniete przez klienta na nastepny weekend a wiec jesli ktos z Was chcialby ze mna sie spotkac i powaznie porozmawiac o ubezpieczeniu zycia ,czekam na telefon lub PW

the future starts today

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2010-10-27 12:25:01 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skorzystanie z ubezpieczenia na zycie oferowanego przez pracodawce/death in service nie musi wiazac sie z przystapieniem do programu emerytalnego. Moze to byc jeden z benefitow oferowanych przez pracodawcow.

Zwykle pracodawca oferuje standardowy benefit, za ktory placi, np 2 x roczna pensja, a pracownik moze wykupic lepsza ochrone dodatkowo: 4 x roczna pensja, 6 x roczna pensja itp. Skladki na to ubezpieczenie sa zwykle dosc niskie.

Moja byla firma oferowala max. 4 x roczna pensje, meza oferuje 6x roczna pensje.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 27-10-2010 12:48 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #6 Ocena: 0

2010-10-27 12:38:59 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witaj Richmond ,odpowiadajac na twoj post ,nie jest to takie jednoznaczne we wszystkich firmach , wszystko zalezy od wewnetrznego regulaminu, w mojej firmie jest to scisle polaczone (dis-3,5 x roczna pensja) z oszczedzaniem na emeryture ,pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2010-10-27 12:47:31 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Z Twojej wypowiedzi wynikalo, ze przystapienie do programu emerytalnego jest jedyna metoda skorzystania z ubezpieczenia na zycie oferowanego przez firme, a tak nie jest. Jak sam piszesz, kazda firma ma swoje zasady gry.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 27-10-2010 12:49 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #8 Ocena: 0

2010-11-03 14:42:56 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam , sorry , ze sie ostatnio nie odzywalem ale bylem mocno zajety . Jeden z forumowiczow ( Marian) zadal mi pytanie w PW dotyczace informacji ktora podalem wczesniej o obowiazku jaki wymusza na wszystkich firmach ubezpieczeniowych Urzad Nadzoru Finansowego (FSA) prezentowania klientowi w czasie spotkania sumy skladek jakie bedzie musial zaplacic do konca ochrony . Wyjasnie to na przykladach , w przypadku polisy ochrony zycia (Life Cover) jest to sprawa prosta , skladka 17F/m , czas ochrony 15 lat , sposob wyliczenia 17F x12m-cy x15 lat =3060F , taka bedzie laczna suma skladek (total premium) , troche inaczej jest z wyliczeniem skladek w polisie ochrony dochodow (Income Protection) gdzie skladka jest co 5 lat przeszacowywana a wiec nie da sie obliczyc calkowitej sumy na wszystkie lata ochrony , bo nieznany jest wzrost skladki , w tym ubezpieczeniu wylicza sie wiec laczne skladki w pierwszym roku polisy i w czasie 5 letniego okresu polisy , przy kontynuacji polisy na nastepne lata , firma wylicza sume i wysyla informacje na pismie do klienta z nowa suma na kolejne 5 lat . Oto przyklad wyliczenia lacznych skladek w polisie ochrony dochodu , skladka 29F/m x 12m-cy = 348F to suma pierwszorocznych skladek , 348Fx 5 lat=1740F to suma skladek w ciagu 5 lat . W ubezpieczeniu wypadkowym (Accident Protection) wylicza sie sume do konca okresu ochrony (dzien 65 urodzin) dzielac ten czas na miesiace , przyklad klient urodzony 5 sierpnia 1977 roku osiagnie wiek 65 lat w 2042 roku czyli polisa bedzie teoretycznie trwala przez 32 lata (2042-2010=32) , wyliczamy ilosc miesiecy 32lata x 12 miesiecy =384 miesiace x 10F/m skladki =3840 funtow to calkowite koszty polisy wypadkowej dla tego klienta .
Czekam na kolejne pytania , pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #9 Ocena: 0

2010-11-08 09:03:12 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam , cos ostatnio mam malo pytan od Was czyzby temat przestal Was interesowac? . Spotkalem sie wczoraj z sympatycznymi klientami mieszkajacymi w Walii (w poblizu granicy z Herefordshire) , rozmawialismy o ubezpieczeniach ale tez o emeryturach i innych waznych dla nich kwestiach , Zaneta ,Piotr ,Arek i Beata pytali o wiele rzeczy , to bylo dobre, interesujace spotkanie. Przy okazji prezentacji roznych ubezpieczen zrobilem im symulacje kosztow –skladek miesiecznych w ubezpieczeniu zycia czy ubezpieczeniu od chorob krytycznych , generalny wniosek jest taki , ze z wiekiem skladki wzrastaja do zbyt wysokiego poziomu w stosunku do zarobkow i czesto sa poza zasiegiem (a jesli do tego sa palcy papierosy to jeszcze wyzej ) , a wiec trzeba ograniczyc sie do jednej polisy ,czesto wypadkowej gdzie skladki sa w przystepnych cenach i zaczynaja sie od 5 funtow miesiecznie , pozdrawiam moich wczorajszych klientow i licze na ich rekomendacje do znajomych z pracy .
1 listopada bylem na konferencji polaczeniowej firme Alico z Metlife w St.Albans malym historycznym miasteczku niedaleko Londynu ( zdazylem zrobic troche zdjec z katedry i miasteczka –jesli chcecie zobaczyc podaje link do galerii: http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=1332 Wracajac do konferencji –polaczenie stalo sie faktem , teraz jest jedna wielka firma majaca 90 milionow klientow w 60 krajach swiata , informacja dla dotychczasowych moich klientow , nic sie nie zmienia ,polisy nie beda zmieniane ,otrzymacie listy informujace od Pata Mckenny –dyrektora Alico UK. Pozdrawiam i zycze milego dnia mimo zimnej i deszczowej dzisiejszej pogody , Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-11-09 15:52:18 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 45 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,