Str 36.2 z 75 |
|
---|---|
Andy10 | Post #1 Ocena: 0 2010-07-05 10:23:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witam fanow tematu ubezpieczen , w zwiazku z planowanym urlopem w dniach od 19/07 do 31/07 , bede nieobecny , jesli ktos z Was jest powaznie zainteresowany zakupem ubezpieczenia na zycie i chcialby sie ze mna spotkac w tej sprawie jeszcze w lipcu przed moim wyjazdem do Polski to zapraszam do kontaktu przez PW lub skypa , pozdrawiam z Birmingham Andy
the future starts today
|
kingacyb | Post #2 Ocena: 0 2010-07-09 20:38:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2010 Skąd: leicester |
witam mam pytanko, zmieniam dom i chciałabym go ubezpieczyć od kradzieży, pożaru, zalania itd gdzie to najlepiej zrobić w jakim banku może w jakiejś konkretnej firmie, jeśli ktoś może mi doradzić to proszę o pomoc z góry dziękuje
|
Andy10 | Post #3 Ocena: 0 2010-07-10 08:58:41 (15 lat temu) |
Witaj kingacyb , ubezpieczenie domu jest obowiazkowe i musisz je wykupic tuz przed koncem procedury kupna/zamiany domu , ubezpieczenie takie nalezy do grupy ubezpieczen majatkowych i jest stosunkowo tanie , jego wysokosc zalezy od podanej przez Ciebie wartosci domu , mozna to zrobic on-line wypelniajac prosty formularz w kilka minut , polisa przyjdzie poczta po kilku dniach. Wpisz w google haslo home insurance i zglosza sie firmy ktore oferuja takie ubezpieczenie . Kwoty miesieczne to ok 10-15F do max 30F , w roznych firmach , rozne ceny , ubezpieczenie ma dwa wazne punkty –calkowita kwota ubezpieczenia budynku(w tym koszt odbudowy po zniszczeniu) i kwota ubezpieczenia wyposazenia (meble,sprzet RTV, odziez itp. , podam przyklad mojego ubezpieczenia w firmie Churchil za ok 15F miesiecznie mam ubezpieczony swoj dom o wartosci rynkowej 100k na sume maksymalna 300k + 50k wyposazenie domu. Pozdrawiam Andy
the future starts today
|
Andy10 | Post #4 Ocena: 0 2010-07-11 13:19:30 (15 lat temu) |
Witam , spotkalem sie wczoraj z mloda , sympatyczna para Magda i Pawlem mieszkajacymi w Newbury (Berkshire) ktorzy interesowali sie od jakiegos czasu ubezpieczeniem na zycie , czytali forum o ubezpieczeniach na MojejWyspie, Magda skontaktowala sie z Agnieszka (Agnjal) a Agnieszka dal mi kontakt do Magdy(dzieki Agnieszka). Magda z Pawlem zdecydowali sie na 3 unity ubezpieczenia wypadkowego (Accident Protection) ze skladka miesieczna po 15 funtow , obiecalem , ze zrobie im symulacje kosztow ubezpieczenia zycia a ja dotrzymuje slowa , poniewaz obydwoje sa mlodzi i niepalacy za stosunkowo niska skladke moga byc chronieni na niezle sumy. A oto jakich sum ubezpieczenia mogliby oczekiwac - Magda(24) w ubezpieczeniu zycia tylko (life cover only) ze stala suma ubezpieczenia przez caly okres ochrony (level term) , suma ubezpieczenia (SU) : 10F/m-125.000F(SU) , 12F/m-150.000F , 16F/m-200.000F ,20F/m-250.000F a za pol miliona funtow sumy ubezpieczenia placilaby 40F/miesiecznie A teraz Pawel (27) to samo ubezpieczenie (life cover only ,level term ) 15F/m-100.000F(SU) , za 22,50F/m-150.000F , za 30F/m -200.000F a za 37,50F/m-250.000F Pozdrawiam Magde i Pawla oraz innych zainteresowanych ubezpieczeniami , Andy
the future starts today
|
agnjal | Post #5 Ocena: 0 2010-07-12 18:33:11 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2009 Skąd: Londyn |
Nie ma sprawy Andrzej. Dla mnie Newbury to i tak za daleko
![]() Pozdrawiam A ![]() |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2010-07-12 20:55:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Dzisiaj zostala zatwierdzona moja polisa na zycie w Legal & General, czekalam pare tygodni. W razie czego, moj maz zostanie bogatym wdowcem
![]() Carpe diem.
|
Matmil | Post #7 Ocena: 0 2010-07-13 11:31:05 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-07-2010 Skąd: London |
Witaj doriska 1234
Wczoraj zobaczylam Twoja wiadomosc i postanowilam wziasc Twoje dane do pracy, zeby sprawdzic kwoty skladek dla Ciebie. Pracuje w firmie doradcow finansowych i mamy dostep do ofert ubezpieczycieli z calego rynku brytyjskiego (jestesmy whole of market). Znalazlam polisy zgodne z Twoimi oczekiwniami, ktore daja ochrone do 70 roku zycia. Okazalo sie, ze skaldki miesieczne sa bardzo konkurencyjne w stosuku do przedstawionych przez Andy’ego. NB. Chyle czola przed wiedza Andy’ego na temat ubezpieczen . Ubezpieczenie na zycie dla Ciebie (kobieta, niepalaca 31 lat) na 39 lat na kwote £100,000 kosztuje mniej niz £8 miesiecznie. Dokladnie takie samo jak Andy’ego ca £6 miesiecznie. Ubezpieczenie na zycie lub od chorob krytycznych na 39 lat na kwote £100,000 kosztuje ca £56.50, a takie samo jak Andy’ego £34.50. Jest zatem troche funtow do zaoszczedzenia. Oczywiscie, podobnie jak Andy moglabym zarzucic Cie dalszymi wariantami, ale moze udaloby Ci sie napisac na priva, wtedy przesle Ci wszelkie szczegolowe kalkulacje. Jesli nie dasz rady, to podaj swoj adres mailowy, chetnie sie z Toba skontaktuje. |
Andy10 | Post #8 Ocena: 0 2010-07-14 11:09:51 (15 lat temu) |
Witaj Matmil napisz co masz w ofercie , jakie produkty, jakich ubezpieczycieli , do tej pory wylacznie ja i Agnieszka prezentowalismy ubezpieczenia firmy z ktora wspolpracujemy (Alico), na poczatku tego forum (kilka miesiecy temu ) zaprosilem do udzialu w forum konsultantow z innych firm ale nikt sie nie zglosil do dyskusji , kazda firma ma wlasne programy kalkulowania ryzyka ochrony klienta i skladki za podobne ubezpieczenia moga sie roznic in+ lub in – , nigdy nie twierdzilem , ze firma z ktora wspolpracuje ma najtansze produkty na rynku . Generalnie nie wypowiadam sie na temat oferty ktorej nie znam , nie czytalem warunkow ogolnych itp. Pozdrawiam Andy
the future starts today
|
lewinskismith | Post #9 Ocena: 0 2010-07-14 22:46:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2009 Skąd: Cala Wielka Brytania |
Hej Andy
A moze niektorzy doradcy nie chca pisac na tym forum ze wzgledu na szacunek dla Ciebie ![]() Ja co jakis czas tutaj zagladam i jestem gotowy do wyjasnien jak bedzie trzeba. Co do oferty Alico... Napisze tylko, ze jest kilka ciekawszych firm na rynku ![]() Pozwole sobie rowniez na krotki komentarz. Zauwazylem, ze czesc Twoich klientow decyduje sie na podpisanie polisy ale jedynie na mocno ograniczone sumy ubezpieczen i produkty. Wiadomo, kwestia ceny. Mam czasem taki sam problem czy to z ubezpieczeniami lub z emeryturami. Jak sie ubezpieczac to warto jednak wydac troche wiecej ale zeby to mialo rece i nogi. Naprawde czesto np. £20 miesiecznie wiecej zapewnia pelna ochrone. Nie ma co oszczedzac na sobie. W koncu na ubezpieczenie samochodu placi sie z reguly wiecej niz na swoje zdrowie. Pozdrawiam wszystkich Pozdrawiam Adam Mitula Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.
|
Andy10 | Post #10 Ocena: 0 2010-07-15 08:41:40 (15 lat temu) |
Witaj Adamie , witajcie czytajacy te slowa
dzieki za cieple slowa , oboje dobrze wiemy , ze w tej branzy wiedza ma swoja cene a zdobycie uprawnien, licencji nie jest latwe , moim celem zakladajac ten watek bylo przyblizenie tematyki ubezpieczeniowej szerszemu gronu forumowiczow , wielu pisalo lub pisze do mnie w PW , ze jest to dla nich zbyt skomplikowana materia i wola spotkanie bezposrednie gdzie moga zadawac konkretne pytania , lubie takie spotkania , poznawanie nowych ludzi , ciesze sie , ze moge znalesc dla nich rozwiazanie ich potrzeb zabezpieczenia przyszlosci . W firmie Alico gdzie dyrektorem rozwoju jest Polak moj imiennik Andrzej , pracuje troche Polakow , ktorzy korzystnie wypadaja na tle konsultantow innych nacji –sa dobrzy , osiagaja dobre i bardzo dobre wyniki. Rynek potencjalnych polskich klientow interesujacych sie kupnem ubezpieczenia jest spory , zawsze to latwiej porozumiec sie w ojczystym jezyku i to jest nasz atut . Spotykam sie z osobami ktore pokazuja mi wydruki moich wypowiedzi na forum , na portalu Londynek znalazlem moje teksty ktore ktos autorstwo przypisywal sobie , ciekawe , ze czytaja to Polacy mieszkajacy w innych odleglych krajach –piszac do mnie z (RPA-pozdrawiam Alexa , Australii -pozdrawiam Madzie ,Kanady –pozdrawiam Marka ), Oprocz ubezpieczen zalozylem temat budowy wlasnego domu w Anglii , tu obok na forum MojejWyspy–zapraszam tam do zajrzenia , pozdrawiam i zycze milego dnia mimo deszczowej pogody , Andy the future starts today
|