MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 25 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mizmijan

Post #1 Ocena: 0

2010-03-06 15:46:24 (15 lat temu)

mizmijan

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2010

Witaj Andy10 widzę że posiadasz dużą wiedzę na temat ubezpieczeń na życie w bankach! Chciałbym żebyś mi coś doradził i pomógł podjąć decyzję! Moja żona idzie na operację i chciała by się ubezpieczyć w banku w celu otrzymania odszkodowania z tytułu choroby. Na 100% nie wróci do pracy po operacji. Możesz mi napisać jakie ubezpieczenie powinna wykupić. Posiadamy konto bankowe w Loyds TSB.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Andy10

Post #2 Ocena: 0

2010-03-06 19:56:58 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

witaj mizmijan niestety nie potrafie Ci doradzic ktora z ofert bankowych jest najlepsza lub najbardziej korzystna dla Was , bo po prostu nie znam szczegolow ofert sprzedawanych w bankach , mam wiedze na temat produktow firmy z ktora wspolpracuje bo przeszedlem bardzo intensywne szkolenia ,
z wieloma egzaminami przed uzyskaniem licencji , przykro mi ale nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie , sami musiecie zdecydowac po zapoznaniu sie z warunkami ogolnymi oferowanymi w ubezpieczeniach bankowych ,pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2010-03-06 20:31:31 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-03-06 15:46:24, mizmijan napisał(a):
Witaj Andy10 widzę że posiadasz dużą wiedzę na temat ubezpieczeń na życie w bankach! Chciałbym żebyś mi coś doradził i pomógł podjąć decyzję! Moja żona idzie na operację i chciała by się ubezpieczyć w banku w celu otrzymania odszkodowania z tytułu choroby. Na 100% nie wróci do pracy po operacji. Możesz mi napisać jakie ubezpieczenie powinna wykupić. Posiadamy konto bankowe w Loyds TSB.

O jakie ubezpieczenie w ogole Ci chodzi? Zapewnienie dochodow w czasie choroby czy cos jak terminal/serious ilness?

Co by to nie bylo, to skoro zona juz jest chora i operacja jest planowana to zadne ubezpieczenie wykupione teraz nie pomoze jej. Choroba zony jest w tej chwili "pre-existing condition" czyli czyms co zaistnialo przed wykupieniem polisy i nie bedzie objete polisa.

Cala sztuka polega na tym, zeby ubezpieczenie kupic na wypadek choroby/wypadku/smierci/utraty przychodow i miec je jak cos takiego wydarzy sie. Po fakcie jest juz za pozno.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-03-06 20:33:38 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2010-02-17 09:32:20, Andy10 napisał(a):

PS Richmond pozniej wkleje tekst odpowiedzi do hazardzistki ,teraz jestem zajety ,pozdrawiam

Andy, gdzie ta odpowiedz?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mizmijan

Post #5 Ocena: 0

2010-03-07 14:57:44 (15 lat temu)

mizmijan

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2010

Richmond dzięki za podpowiedź!
Też tak myślałem że już może być za późno na wykupienie polisy ubezpieczeniowej od utraty dochodów jak i od operacji!
Jak to mówią polak mądry po szkodzie ale na pewno po operacji ubezpieczymy się oby dwoje!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2010-03-07 16:07:39 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Ubezpieczyc mozesz sie juz dzisiaj, tyle ze ta choroba zony i inne wynikajace z niej juz nie beda podlegaly ubezpieczeniu.

A jesli chodzi o polisy i ich warunki to najlepiej sciagnac kilka dokumentow i je po prostu porownac. Ja np kupilam ubezpieczenie w firmie, ktora rowniez jest ubezpieczycielem dla Barclays, a warunki byly troche lepsze bezposrednio, a nie przez bank.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #7 Ocena: 0

2010-03-08 11:24:18 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam w trzech ostatnich postach opisalem ponownie trzy rozne ubezpieczenia czesto spotykane w Anglii . Teraz krotko je podsumuje, wszystkie te ubezpieczenia –ubezpieczenie dochodu ,ubezpieczenie zycia i ubezpieczenie od nastepstw nieszczesliwych wypadkow sa ubezpieczeniami typowo ochronnymi bez elementow inwestycyjnych czyli mowiac wprost placimy za ochrone , jesli przytrafi nam sie w zyciu jedno ze zdarzen objetych ochrona firma wyplaci nam swiadczenie ,jesli nie przydazy sie nic zlego bylismy chronieni i nie ma zwrotu wplaconych skladek , podobnie kiedy przerwiemy platnosc przez dd (direct debit) polisa upada bez zwrotu skladek. Agent czy konsultant niewazne jak go nazwiemy w czasie wizyty w waszym domu powinien zrobic wam pelna darmowa analize potrzeb ubezpieczeniowych waszej rodziny lacznie z wyliczeniem sum ubezpieczen i skladek w kazdym z tych trzech roznych ubezpieczen –w przypadku wyliczania wlasciwej sumy ubezpieczenia z tytulu chorob krytycznych (Critical Illness) powinien uwzglednic wasze roczne dochody x 5 a w ubezpieczeniu zycia wasze roczne dochody x10 , wlasciwa suma ubezpieczenia pokrywajaca ochrone splaty kredytu hipotecznego jest wartoscia aktualnego waszego zadluzenia w banku z tego tytulu . Niska suma ubezpieczenia rzedu 5.000 czy 10.000 funtow oferowana w ubezpieczeniach bankowych za kilka funtow miesiecznie pokrywa zaledwie niewielka czesc waszych rzeczywistych potrzeb ochronnych. Jesli w rodzinie pracuje tylko jedna osoba np. maz , zona pracuje w domu opiekujac sie dziecmi , zalecane jest objecie ochrona dochodow meza bo gdyby je utracil w wyniku dlugotrwalej choroby rodzina popadlaby w dlugi w takim przypadku nie ma potrzeby odrebnego ubezpieczenia zony ,wystarczy objecie ochrona jednej osoby –glownego zywiciela rodziny.

Na koniec –podkresle jeszcze raz glowne cele ubezpieczen:

Ubezpieczenie dochodu (Income Protection) chroni dochod ,zabezpiecza pieniadze dla rodziny jesli ubezpieczony zachoruje badz ulegnie wypadkowi i nie ma swiadczenia chorobowego od pracodawcy, swiadczenie do 50% dochodu sprzed choroby.

Ubezpieczenie wypadkowe (Accident Protection) chroni przed konsekwencjami utraty zdrowia i zycia w wypadku niewazne gdzie i kiedy on nastapi(oczywiscie w czasie objetym ochrona) , obejmuje rowniesz swiadczenie za pobyt w szpitalu , zlamania , powazne urazy i smierc w wypadku, obejmuje dzieci.

Ubezpieczenie zycia (Life Protection) moze chronic
•splate zadluzenia kredytu hipotecznego – w wersji laczonej ubezp.zycia + choroby krytyczne
•ochrone z tytulu zachorowania na jedna z wielu chorob krytycznych –swiadczenie wyplacane ubezpieczonemu
•ochrone zycia jako zabezpieczenie dochodow rodziny po smierci ubezpieczonego wyplacana spadkobiercom .

Pozdrawiam , Andy

PS Richmond , na pytanie hazaradzistki odpowiedzialem zainteresowanej niezwlocznie w prywatnych widomosciach i nie widze potrzeby upubliczniania tej odpowiedzi na forum ,pozdrawiam Andy

the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2010-03-08 12:51:32 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

No coz, to nigdy sie nie dowiem co mowi ekspert od ubezpieczen, jesli ktos zapyta sie mnie o to ponownie na priv.

A jest spora szana, ze kolejna ciezarna moze pytac sie o to na tym jakze plodnym forum. Nie musisz przeciez cytowac konkretnej odpowiedzi, tylko odpisac ogolnie na pytanie.

Przypomne pytanie w razie, gdyby ktos nie wiedzial czego chce sie dowiedziec:

"Czy jesli jestem w ciazy moge sobie wykupic ubezpieczenie w razie pobytu w szpitalu?? Nie chcodzi o sam porod, bo to chyba nie wchodzi w gre, ale o okres tych 9 miesiecy jesli np. poszlabym do szpitala."
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lewinskismith

Post #9 Ocena: 0

2010-03-08 13:56:22 (15 lat temu)

lewinskismith

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2009

Cytat:

2010-03-08 12:51:32, Richmond napisał(a):
No coz, to nigdy sie nie dowiem co mowi ekspert od ubezpieczen, jesli ktos zapyta sie mnie o to ponownie na priv.

A jest spora szana, ze kolejna ciezarna moze pytac sie o to na tym jakze plodnym forum. Nie musisz przeciez cytowac konkretnej odpowiedzi, tylko odpisac ogolnie na pytanie.

Przypomne pytanie w razie, gdyby ktos nie wiedzial czego chce sie dowiedziec:

"Czy jesli jestem w ciazy moge sobie wykupic ubezpieczenie w razie pobytu w szpitalu?? Nie chcodzi o sam porod, bo to chyba nie wchodzi w gre, ale o okres tych 9 miesiecy jesli np. poszlabym do szpitala."

Hej Richmond

Osoba ciezarna moze sie bez problemow ubezpieczyc na wypadek choroby/pobytu w szpitalu jak jest w ciazy. Kwestia wybrania najlepszych warunkow, niektore firmy maja roznego rodzaju wykluczenia.
Ja bym napisal wiecej osoba ciezarna powinna sie ubezpieczyc biorac pod uwage jak duzo jest powiklan zwiazanych z ciaza. Ja zawsze polecam Income Protection, czyli ubezpieczenie wyplacajace pieniadze co miesiac (np. £500, £700, £1000).

Pozdrawiam
Adam Mitula
Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.

Do góry stronyOffline

lewinskismith

Post #10 Ocena: 0

2010-03-08 13:59:45 (15 lat temu)

lewinskismith

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2009

Witam

A tak wogole chcialem zapytac osoby bardziej wtajemniczone co sadza o tym, ze Prudential wykupuje powoli AIG. Najpierw rynek w Azji, teraz prawdopodobnie w UK. Mysle, ze temat ten bezposrednio dotyczy kilku osob na forum.

Pozdrawiam
Adam Mitula
Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.

Do góry stronyOffline

Strona 25 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,