Str 25 z 75 |
|
---|---|
mizmijan | Post #1 Ocena: 0 2010-03-06 15:46:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2010 Skąd: windsor |
Witaj Andy10 widzę że posiadasz dużą wiedzę na temat ubezpieczeń na życie w bankach! Chciałbym żebyś mi coś doradził i pomógł podjąć decyzję! Moja żona idzie na operację i chciała by się ubezpieczyć w banku w celu otrzymania odszkodowania z tytułu choroby. Na 100% nie wróci do pracy po operacji. Możesz mi napisać jakie ubezpieczenie powinna wykupić. Posiadamy konto bankowe w Loyds TSB.
|
Andy10 | Post #2 Ocena: 0 2010-03-06 19:56:58 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
witaj mizmijan niestety nie potrafie Ci doradzic ktora z ofert bankowych jest najlepsza lub najbardziej korzystna dla Was , bo po prostu nie znam szczegolow ofert sprzedawanych w bankach , mam wiedze na temat produktow firmy z ktora wspolpracuje bo przeszedlem bardzo intensywne szkolenia ,
z wieloma egzaminami przed uzyskaniem licencji , przykro mi ale nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie , sami musiecie zdecydowac po zapoznaniu sie z warunkami ogolnymi oferowanymi w ubezpieczeniach bankowych ,pozdrawiam Andy the future starts today
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2010-03-06 20:31:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2010-03-06 15:46:24, mizmijan napisał(a): Witaj Andy10 widzę że posiadasz dużą wiedzę na temat ubezpieczeń na życie w bankach! Chciałbym żebyś mi coś doradził i pomógł podjąć decyzję! Moja żona idzie na operację i chciała by się ubezpieczyć w banku w celu otrzymania odszkodowania z tytułu choroby. Na 100% nie wróci do pracy po operacji. Możesz mi napisać jakie ubezpieczenie powinna wykupić. Posiadamy konto bankowe w Loyds TSB. O jakie ubezpieczenie w ogole Ci chodzi? Zapewnienie dochodow w czasie choroby czy cos jak terminal/serious ilness? Co by to nie bylo, to skoro zona juz jest chora i operacja jest planowana to zadne ubezpieczenie wykupione teraz nie pomoze jej. Choroba zony jest w tej chwili "pre-existing condition" czyli czyms co zaistnialo przed wykupieniem polisy i nie bedzie objete polisa. Cala sztuka polega na tym, zeby ubezpieczenie kupic na wypadek choroby/wypadku/smierci/utraty przychodow i miec je jak cos takiego wydarzy sie. Po fakcie jest juz za pozno. Carpe diem.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2010-03-06 20:33:38 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-02-17 09:32:20, Andy10 napisał(a): PS Richmond pozniej wkleje tekst odpowiedzi do hazardzistki ,teraz jestem zajety ,pozdrawiam Andy, gdzie ta odpowiedz? Carpe diem.
|
mizmijan | Post #5 Ocena: 0 2010-03-07 14:57:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2010 Skąd: windsor |
Richmond dzięki za podpowiedź!
Też tak myślałem że już może być za późno na wykupienie polisy ubezpieczeniowej od utraty dochodów jak i od operacji! Jak to mówią polak mądry po szkodzie ale na pewno po operacji ubezpieczymy się oby dwoje! |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2010-03-07 16:07:39 (15 lat temu) |
Ubezpieczyc mozesz sie juz dzisiaj, tyle ze ta choroba zony i inne wynikajace z niej juz nie beda podlegaly ubezpieczeniu.
A jesli chodzi o polisy i ich warunki to najlepiej sciagnac kilka dokumentow i je po prostu porownac. Ja np kupilam ubezpieczenie w firmie, ktora rowniez jest ubezpieczycielem dla Barclays, a warunki byly troche lepsze bezposrednio, a nie przez bank. Carpe diem.
|
Andy10 | Post #7 Ocena: 0 2010-03-08 11:24:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witam w trzech ostatnich postach opisalem ponownie trzy rozne ubezpieczenia czesto spotykane w Anglii . Teraz krotko je podsumuje, wszystkie te ubezpieczenia –ubezpieczenie dochodu ,ubezpieczenie zycia i ubezpieczenie od nastepstw nieszczesliwych wypadkow sa ubezpieczeniami typowo ochronnymi bez elementow inwestycyjnych czyli mowiac wprost placimy za ochrone , jesli przytrafi nam sie w zyciu jedno ze zdarzen objetych ochrona firma wyplaci nam swiadczenie ,jesli nie przydazy sie nic zlego bylismy chronieni i nie ma zwrotu wplaconych skladek , podobnie kiedy przerwiemy platnosc przez dd (direct debit) polisa upada bez zwrotu skladek. Agent czy konsultant niewazne jak go nazwiemy w czasie wizyty w waszym domu powinien zrobic wam pelna darmowa analize potrzeb ubezpieczeniowych waszej rodziny lacznie z wyliczeniem sum ubezpieczen i skladek w kazdym z tych trzech roznych ubezpieczen –w przypadku wyliczania wlasciwej sumy ubezpieczenia z tytulu chorob krytycznych (Critical Illness) powinien uwzglednic wasze roczne dochody x 5 a w ubezpieczeniu zycia wasze roczne dochody x10 , wlasciwa suma ubezpieczenia pokrywajaca ochrone splaty kredytu hipotecznego jest wartoscia aktualnego waszego zadluzenia w banku z tego tytulu . Niska suma ubezpieczenia rzedu 5.000 czy 10.000 funtow oferowana w ubezpieczeniach bankowych za kilka funtow miesiecznie pokrywa zaledwie niewielka czesc waszych rzeczywistych potrzeb ochronnych. Jesli w rodzinie pracuje tylko jedna osoba np. maz , zona pracuje w domu opiekujac sie dziecmi , zalecane jest objecie ochrona dochodow meza bo gdyby je utracil w wyniku dlugotrwalej choroby rodzina popadlaby w dlugi w takim przypadku nie ma potrzeby odrebnego ubezpieczenia zony ,wystarczy objecie ochrona jednej osoby –glownego zywiciela rodziny.
Na koniec –podkresle jeszcze raz glowne cele ubezpieczen: Ubezpieczenie dochodu (Income Protection) chroni dochod ,zabezpiecza pieniadze dla rodziny jesli ubezpieczony zachoruje badz ulegnie wypadkowi i nie ma swiadczenia chorobowego od pracodawcy, swiadczenie do 50% dochodu sprzed choroby. Ubezpieczenie wypadkowe (Accident Protection) chroni przed konsekwencjami utraty zdrowia i zycia w wypadku niewazne gdzie i kiedy on nastapi(oczywiscie w czasie objetym ochrona) , obejmuje rowniesz swiadczenie za pobyt w szpitalu , zlamania , powazne urazy i smierc w wypadku, obejmuje dzieci. Ubezpieczenie zycia (Life Protection) moze chronic •splate zadluzenia kredytu hipotecznego – w wersji laczonej ubezp.zycia + choroby krytyczne •ochrone z tytulu zachorowania na jedna z wielu chorob krytycznych –swiadczenie wyplacane ubezpieczonemu •ochrone zycia jako zabezpieczenie dochodow rodziny po smierci ubezpieczonego wyplacana spadkobiercom . Pozdrawiam , Andy PS Richmond , na pytanie hazaradzistki odpowiedzialem zainteresowanej niezwlocznie w prywatnych widomosciach i nie widze potrzeby upubliczniania tej odpowiedzi na forum ,pozdrawiam Andy the future starts today
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2010-03-08 12:51:32 (15 lat temu) |
No coz, to nigdy sie nie dowiem co mowi ekspert od ubezpieczen, jesli ktos zapyta sie mnie o to ponownie na priv.
A jest spora szana, ze kolejna ciezarna moze pytac sie o to na tym jakze plodnym forum. Nie musisz przeciez cytowac konkretnej odpowiedzi, tylko odpisac ogolnie na pytanie. Przypomne pytanie w razie, gdyby ktos nie wiedzial czego chce sie dowiedziec: "Czy jesli jestem w ciazy moge sobie wykupic ubezpieczenie w razie pobytu w szpitalu?? Nie chcodzi o sam porod, bo to chyba nie wchodzi w gre, ale o okres tych 9 miesiecy jesli np. poszlabym do szpitala." Carpe diem.
|
lewinskismith | Post #9 Ocena: 0 2010-03-08 13:56:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2009 Skąd: Cala Wielka Brytania |
Cytat: 2010-03-08 12:51:32, Richmond napisał(a): No coz, to nigdy sie nie dowiem co mowi ekspert od ubezpieczen, jesli ktos zapyta sie mnie o to ponownie na priv. A jest spora szana, ze kolejna ciezarna moze pytac sie o to na tym jakze plodnym forum. Nie musisz przeciez cytowac konkretnej odpowiedzi, tylko odpisac ogolnie na pytanie. Przypomne pytanie w razie, gdyby ktos nie wiedzial czego chce sie dowiedziec: "Czy jesli jestem w ciazy moge sobie wykupic ubezpieczenie w razie pobytu w szpitalu?? Nie chcodzi o sam porod, bo to chyba nie wchodzi w gre, ale o okres tych 9 miesiecy jesli np. poszlabym do szpitala." Hej Richmond Osoba ciezarna moze sie bez problemow ubezpieczyc na wypadek choroby/pobytu w szpitalu jak jest w ciazy. Kwestia wybrania najlepszych warunkow, niektore firmy maja roznego rodzaju wykluczenia. Ja bym napisal wiecej osoba ciezarna powinna sie ubezpieczyc biorac pod uwage jak duzo jest powiklan zwiazanych z ciaza. Ja zawsze polecam Income Protection, czyli ubezpieczenie wyplacajace pieniadze co miesiac (np. £500, £700, £1000). Pozdrawiam Adam Mitula Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.
|
lewinskismith | Post #10 Ocena: 0 2010-03-08 13:59:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2009 Skąd: Cala Wielka Brytania |
Witam
A tak wogole chcialem zapytac osoby bardziej wtajemniczone co sadza o tym, ze Prudential wykupuje powoli AIG. Najpierw rynek w Azji, teraz prawdopodobnie w UK. Mysle, ze temat ten bezposrednio dotyczy kilku osob na forum. Pozdrawiam Adam Mitula Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.
|