Jest mi b.milo ponownie Ci pogratulowac pomyslu tematu na forum-ponownie strzal w "10":-W:-W:-W
Szkoda,ze tak pozno,bo ja wlasnie niedawno(27.11),
zakupilem polisy w ScottishWiddow(critical illness+life cover,income protection.Serdecznie pozdrawiam.

Str 3.2 z 75 |
|
---|---|
paposki19 | Post #1 Ocena: 0 2009-12-15 10:08:42 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Witaj Andy.
Jest mi b.milo ponownie Ci pogratulowac pomyslu tematu na forum-ponownie strzal w "10":-W:-W:-W Szkoda,ze tak pozno,bo ja wlasnie niedawno(27.11), zakupilem polisy w ScottishWiddow(critical illness+life cover,income protection.Serdecznie pozdrawiam. ![]() O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|
seba672 | Post #2 Ocena: 0 2009-12-15 10:15:32 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2009 Skąd: UK |
LloydsTSB oferuje critical illness+life cover,income protection w ScottishWiddow i wychodzi taniej niż bezpośrednio w ScottishWiddow wiec warto również przemyśleć działanie w takim kierunku, tymbardziej ze spotkanie w Lloydsie z doradcą póki co nic nie kosztuje
|
paposki19 | Post #3 Ocena: 0 2009-12-15 10:20:22 (16 lat temu) |
Wlasnie w ten sposob zawarlismy te polisy z zona.
O Nadziejo...
|
Post #4 Ocena: 0 2009-12-15 10:26:06 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Andy10 | Post #5 Ocena: 0 2009-12-15 10:36:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
witaj, paposki19 dzieki za dobre slowo , napisz ile Cie to kosztowalo, pewnie sporo w twoim wieku sadzac po zdjeciu (hi hi), ale na powaznie to moze byc interesujace dla nas wszystkich, podaj sume ubezpieczenia w life cover i koszt opcji powazne zachorowania-critical illness + ochrona dochodu-income protection nie zapomnij podac wieku to wazny czynnik wplywajacy na cene ryzyka ,pozdrawiam Andy
the future starts today
|
|
|
tom8104 | Post #6 Ocena: 0 2009-12-15 10:51:16 (16 lat temu) |
Z nami od: 08-10-2007 |
Tak na wszelki wypadek radze przed podpisaniem umowy przejrzec liste tych critical illnes bo jak sie okazuje w niektorych polisach naleza do tej grupy tylko 3 choroby....
|
paposki19 | Post #7 Ocena: 0 2009-12-15 11:02:55 (16 lat temu) |
Nie ma problemu Andy.
Zdjecie troche stare(23 lata temu robione mialem)-he,he ![]() Ale wczesniej musze pomknac na sniadanie O Nadziejo...
|
Andy10 | Post #8 Ocena: 0 2009-12-15 12:03:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Wiedzy o podstawach ubezpieczen ciag dalszy……
Konstrukcja ubezpieczenia na życie nie jest skomplikowana. Sprowadza się do zasady, że o wysokości składki, opłacanej przez klienta, decydują następujące czynniki: • wiek ubezpieczonego, • zakres i wysokość ochrony ubezpieczeniowej, • czas trwania umowy. Osoby młode, mające mniejsze prawdopodobieństwo ryzyka chorób i śmierci, płacą niższe składki. W zasadzie firmy ubezpieczeniowe oczekują opłacania składki rocznej, istnieje jednak możliwość jej spłaty w ratach miesięcznych. Ubezpieczenie na życie często obwarowane są koniecznością wypełnienia szczegółowej ankiety medycznej, od której uzależnione jest skierowanie na dodatkowe badania lekarskie. Firmy ubezpieczeniowe zabezpieczają w ten sposób własny interes, zapobiegając w ten sposób ewentualności ponoszenia większego ryzyka. Decyzja o zawarciu umowy ubezpieczenia na życie musi być dokładnie przemyślana. Czasem slyszy sie o problemach wynikających z uzyskaniem sumy ubezpieczenia po śmierci bliskiej nam osoby. W takich sytuacjach firmy ubezpieczeniowe tłumaczą się tym, że osoba ubezpieczona w momencie podpisywania umowy zataiła istotne informacje na temat swoich chorób czy innych problemów zdrowotnych. Dobrze jest więc przyjrzeć się dokładnie ogólnym warunkom ubezpieczenia, które są integralną częścią polisy ubezpieczeniowej, by wykluczyć w przyszłości takie niespodzianki. pozdrawiam z Birmingham ,Andy the future starts today
|
B0nkers | Post #9 Ocena: 0 2009-12-15 12:19:02 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 06-12-2009 |
Nie wydaje się wam że regulaminy polis są celowo skomplikowane, bo w mętnej wodzie najlepiej się łowi? Innymi słowy, ubezpieczalnie chcą ciągnąć przez wiele lat pieniądze z klientów, aby w momencie gdy wystąpimy z roszczeniem odrzucić pod jakimś pozorem.
Już sama nazwa polisa na życie jest fałszywa, bo istotą ubezpieczenia czegoś jest to, że ubezpieczalnia zwróci nam to co ubezpieczyliśmy a później straciliśmy, co w przypadku życia jest raczej niemożliwe. Pieniądze z polisy po śmierci akurat będą mi potrzebne - o ile wiem u św. Piotra nie można się wykupić, wiadomo dostanie rodzina ale nie widzę powodu dla którego rodzina miałaby być nagradzana z powodu mojej śmierci, już nie wspominajac o tym że mogłoby to zrodzić u nich pokusę przyśpieszenia tejże ![]() Mięso z psa przemielone razem z budą
|
paposki19 | Post #10 Ocena: 0 2009-12-15 12:24:27 (16 lat temu) |
Income Protection
oboje mamy 40 na licznikach-PALIMY! "chorobowe",renta-500pounds/miesiecznie. Wyplacane dopiero po 12 tyg.niezdolnosci do pracy(udokumentowane przez GP) Skladka ![]() Okres:do2023 Critical Ilness with Life Cover Okres ubezpieczenia:do 2033 Suma ubezp.:ja 15000-skladka 25.80/mc zona 9500-skladka 14.90/mc Przy okazji zauwazylem w papierach,ze ten doradca z Lloydsa wpisal jako moj zawod:carer ![]() Musze sie z nim spotkac,bo moze wszystkie te wyliczenia sa do du.. ![]() Jeszcze raz potwierdza sie znana prawda,ze trzeba czytac wszystkie papiery:-W(gruby segregator!!!) Ps.Prawie 30 jest wymienionych critical illness.Zaczynajac od Alzheimer's Disease a konczac na Total Permanent Disability.Jest cancer,ale excluding less advanced cases. O Nadziejo...
|