Str 22 z 75 |
|
---|---|
agnjal | Post #1 Ocena: 0 2010-02-07 16:29:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2009 Skąd: Londyn |
Ok. Dla agatki777, przypominam w skrocie o ubezpieczeniu wypadkowym Accident Protection Alico Life.
Ubezpieczeniu podlegaja: - accidental permanent injuries – powazne zranienia, takie jak utrata konczyny, utrata wladzy w konczynie, lokciu, kolanie, nadgarstku itp, utrata organow wewnetrznych( np. nerki, pluca itp), utrata mowy, slepota ( na jedno oko lub calkowita), gluchota (na jedno ucho lub calkowita) utrata jezyka, utrata palcow przy rekach lub nogach, poparzenia III stopnia i inne - accidental Total Permanent Disablement – calkowita, trwala niezdolnosc do pracy - broken bones- zlamania kosci (np. nogi, reki, kolana, szyi, biodra, czaszki, nadgarstka i inne, palcy przy nogach i rekach oprocz nosa) - smierc w wyniku nieszczesliwego wypadku - pobyt w szpitalu – w wyniku choroby lub wypadku, warunkiem jest min 24h pobyt w szpitalu Pelna lista zdarzen i kwoty odszkodowania znajduje sie w tabeli w ulotce informacyjnej. Za niewielka dodatkowa oplata jest mozliwosc dokupienia dodatkowych opcji: • Funeral benefit – zasilek pogrzebowy, do £ 2.500, pod warunkiem, ze klient ma polise przez co najmniej 2 lata, jezeli krocej to wplacone do tej pory skladki zostaja zwrocone rodzinie w pelnej wysokosci • Health care benefit- dla ludzi pracujacych w przemysle medycznym, majacych stycznosc z chorobami zakaznymi (takie jak HIV, MRSA, Tuberculosis itp) • Child cover benefit – ubezpieczenie dzieci ubezpieczonego, pod warunkiem, ze dziecko jest w wieku od 6 miesiecy do 17 lat (lub 22 jesli dalej sie uczy), dzieci nie musza mieszkac z ubezpieczonym, wyplacane jest odszkodowanie w wysokosci od 10-20% sumy odszkowowania jaka otrzymalaby osoba dorosla Ten produkt jest chyba najtanszym i moze dlatego tez bardzo popularnym produktem Alico Life. Skladka podstawowa za 1 unit wynosi juz £5 na miesiac (2unity - £10, 3unity - £15, 4unity - £20, 5unitow - £25) Jezeli chcialabys dokupic Child cover ( ochrone dla swoich dzieci) to wyglada to nastepujaco: Majac 1 unit (5 funtow) jako rodzic doplacasz 1 funt za dziecko (dzieci), Majac 2 unity (10funtow) jako rodzic doplacasz 2 funty za dziecko (dzieci), Majac 3 unity (15funtow) jako rodzic doplacasz 3 funty za dziecko (dzieci), Majac 4 unity (20funtow) jako rodzic doplacasz 4 funty za dziecko (dzieci), i odpowiednio Majac 5 unitow (25funtow) jako rodzic doplacasz 5 funtow za dziecko (dzieci). Dzieci sa ubezpieczone od tych samych zdarzen co osoby dorosle. W razie wypadku dostaja miejsze odszkodowanie ( od 10-20% sumy jaka otrzymalaby osoba dorosla). Dodatkowo majac ten produkt TYLKO DZIECIOM nalezy sie odszkodowanie jesli dziecku zostanie zdiagnozowany rak. Pozdrawiam Agnieszka |
agatka777 | Post #2 Ocena: 0 2010-02-07 18:00:26 (15 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2010 Skąd: london |
Dzieki leonka i Agnieszka za wyczerpujaca odpowiedz
![]() A czy to ubezpieczenie dziala tylko w szkole, czy w drodze do szkoly rowniez??? I czy sa moze jakies bardziej szczegolowe ubezpieczenia, ktore pokryja wiecej zdarzen? Np jak corka skreci noge w szkole? Albo ktos ja uderzy w glowe i zrani, ze poleje sie krew? Taki przypadek miala corka mojej kolezanki. Druga ja pobila i wrocila z rozcietym lukiem brwiowym i ze sliwa pod okiem. Szkola sie wyparla, ze oni nie odpowiadaja, poza tym zdarzylo sie to w drodze do domu. |
agnjal | Post #3 Ocena: 0 2010-02-08 21:07:42 (15 lat temu) |
Szukalam dzisiaj "bardziej szczegolowych" ubezpieczen, ktore pokrywalaby wiecej zdarzen i niestety nie znalazlam takowych
![]() Wszystkie jednak maja wymieniony zakres zdarzen (wypadkow, zranien itp)ktore musza sie wydarzyc, zeby odszkodowanie zostalo wyplacone. W UK nie jest tak jak w Polsce, ze nie wazne co sie wydarzy okresla sie % tzw uszczerbka na zdrowiu i ubezpieczyciel wyplaca odszkodowanie. Mam nadzieje, ze troche Ci pomoglam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: agnjal 08-02-2010 21:08 ] |
ela100 | Post #4 Ocena: 0 2010-02-08 21:34:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-03-2009 Skąd: uk |
Ja mam takie pytanie co sie dzieje jezeli np. kupuje ubezpieczenie na zycie i z jakis powodow nie moge oplacac skladki poprostu mnie nie stac wtedy co ? przepada wszystko ? /jak to wyglada jezeli biore polse zycie na powiedzmy 5 lat , i po uplywie tego czasu nie przedluzam czy ten okres jest jako zaliczony czy poprostu to przepada koniec i nie masz nic ? Nie bardzo wiej jak do tego wszystkiego podejsci to ugrysc , zastanawialam sie na wykupieniem polisy chorobowej ale obawiam sie ze to tez tylko wszystko fajnie na papierku , przeciez tak ja wczesniej napisaliscie nikt nie przewidzi kiedy zachoruje , jak to wyglada z tymi polisami , czy np. wykupujac ta polise i powiedzmy po uplywie 2-3 mies raptownie zachoruje na cos i bede musiala np. miec operacje jak oni wtedy do tego podchodza? Ja majac doswiadczenie z pl jakos nie do konca w to wierze nie wiem moze to tylko moja mentalnosc
![]() Edinburgh ............miasto magii
![]() |
lewinskismith | Post #5 Ocena: 0 2010-02-09 09:43:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2009 Skąd: Cala Wielka Brytania |
Cytat: 2010-02-08 21:07:42, agnjal napisał(a): Szukalam dzisiaj "bardziej szczegolowych" ubezpieczen, ktore pokrywalaby wiecej zdarzen i niestety nie znalazlam takowych ![]() Wszystkie jednak maja wymieniony zakres zdarzen (wypadkow, zranien itp)ktore musza sie wydarzyc, zeby odszkodowanie zostalo wyplacone. W UK nie jest tak jak w Polsce, ze nie wazne co sie wydarzy okresla sie % tzw uszczerbka na zdrowiu i ubezpieczyciel wyplaca odszkodowanie. Mam nadzieje, ze troche Ci pomoglam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>agnjal</i> 08-02-2010 21:08 ] Witam PruProtect (Prudential) pokrywa do 154 chorob podczas gdy inne firmy do maksymalnie 39. Dzieci rowniez mozna ubezpieczyc do max £100k. W odpowiedzi na inne pytanie na forum. Jak ktos nie chce przedluzac polisy po ukonczonym okresie to wystarczy wziasc polisy whole of life, ktora dziala na cale zycie niewazne kiedy smierc lub choroba ma miejsce. Koszt jest oczywiscie wyzszy, ale jezeli osoba jest w miare mloda caly czas moze sie to oplacac. Pozdrawiam Adam Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.
|
|
|
agnjal | Post #6 Ocena: 0 2010-02-09 10:46:18 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-02-08 21:07:42, agnjal napisał(a): Szukalam dzisiaj "bardziej szczegolowych" ubezpieczen, ktore pokrywalaby wiecej zdarzen i niestety nie znalazlam takowych ![]() Wszystkie jednak maja wymieniony zakres zdarzen (wypadkow, zranien itp)ktore musza sie wydarzyc, zeby odszkodowanie zostalo wyplacone. W UK nie jest tak jak w Polsce, ze nie wazne co sie wydarzy okresla sie % tzw uszczerbka na zdrowiu i ubezpieczyciel wyplaca odszkodowanie. Mam nadzieje, ze troche Ci pomoglam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>agnjal</i> 08-02-2010 21:08 ] Chodzi tutaj oczywiscie tylko o UBEZPIECZENIA OD NIESZCZESLIWYCH WYPADKOW ![]() |
agnjal | Post #7 Ocena: 0 2010-02-09 11:13:40 (15 lat temu) |
Witam Cie Elu, niestety jak z jakiegos powodu nie mozesz oplacac skladki ubezpieczenia na zycie to po tzw GRACE PERIOD to ubezpieczenie wygasa. Nie wiem jak w innych frmach, ale w Alico nawet po nie wplaceniu skladki, klient jest objety ubezpieczeniem przez 30 dni. Jezeli cos sie wydarzy w ciagu tego czasu to zostaje wyplacone odszkodowanie. Jezeli nie ureguluje skladki to ubezpieczenie wygasa.
Jezeli chodzi o ubezpieczenie do chorob przewleklych to ono po to wlasnie jest, zeby Ci pomoc jak zachorujesz. Wszyscy ubezpieczyciele maja jakis okres karencyjny. W Alico jesli u klienta zostanie zdiagnozowana jedna z chorob jakie ubezpieczenie obejmuje w ciagu pierwszych 60 dni od wykupienia polisy odszkodowanie nie zostanie wyplacone. Po tych 60 dniach juz mozna chorowac ![]() Zazwyczaj trzeba przezyc tez okreslona ilosc dni po diagnozie (w Alico 14 dni). Pozdrawiam Agnieszka |
ela100 | Post #8 Ocena: 0 2010-02-09 12:55:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-03-2009 Skąd: uk |
Dzieki serdeczne agnjal , ja wzielam te ubezpieczenie chorobowe zwykle tak to nazwijmy ze jak np. zachoruje to ubezpieczenie pokrywa moje koszty utrzymania cos takiego , to nie jest ubezpieczenie tych chorob np. nowotwor nie pamietam jak to sie nazywa .Ja przy tym ubezpieczeniu mam cos takiego ze np. choruje dostaje zwolnienie , to oni mi tam cos placa i wlasnie berdziej szczegolowych informacji na temat tej polisy szukam .
Edinburgh ............miasto magii
![]() |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2010-02-09 12:58:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To wzielas income protection. Ale informacje o polisie to znajdziesz w swoich dokumentach. Przeciez jak kupowalas ubezpieczenie to dostalas warunki polisy, bo musialas sie na nie zgodzic.
Carpe diem.
|
agnjal | Post #10 Ocena: 0 2010-02-09 13:05:42 (15 lat temu) |
Rozumiem w takim raziepodajrzewam, ze masz ubezpieczenie typu Income Protection- czyli takie, ze jak zachorujesz lub ulegniesz wypadkowi to dostajesz miesieczne odszkodowanie tzw "zastepczy dochod" Tak? Jesli to jest produkt Alico to moge Ci go wyjasnic szcegolowo. Jesli nie musialabym zobaczyc Twoja polise - warunki ogolne.
|