Str 17 z 75 |
|
---|---|
kasienka73 | Post #1 Ocena: 0 2010-01-08 11:02:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-09-2009 Skąd: chesterfield |
Witam. Andy mam pytanie,jako matka 3 dzieciaczków moge podjąć takie ubezpieczenie na życie i od wypadku?dla mnie i dzieci?Dodam że ja nie pracuję...pozdrawiam
|
Andy10 | Post #2 Ocena: 0 2010-01-08 11:39:50 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Birmingham |
Witaj kasienko
Oczywiscie jesli Cie tylko stac na placenie skladki ubezpieczeniowej to nie ma ograniczen , zeby ubezpieczyc Siebie i dzieci razem jest takie ubezpieczenie nazywa sie ochrona wypadkowa (Accident Protection) ,kosztuje to od 5F do 25F miesiecznie dla osoby doroslej i dodatkowo od 1F do 5F miesiecznie na ubezpieczenie dziecka(dzieci) pod warunkiem, ze sa w wieku od 6m-cy do 17 lat (max 22 lat jesli sie ucza) , jedna skladka dodatkowa od 1F do 5F chroni wszystkie dzieci. To ty decydujesz jaki poziom ochrony chcesz miec ,ubezpieczenie sklada sie z unitow za 5F ,10F,15F,20F ,25F miesiecznie dla osoby doroslej i 1F,2F,3F,4F,5F miesiecznie dla dzieci, im wyzsza placona przez Ciebie skladka tym wyzsze odszkodowanie ( jak przyslesz mi swojego meila to wysle Ci pelna tabele z opisem co jest chronione i sumami ubezpieczenia dla Ciebie i osobna tabele dla dzieci ), dzieci sa chronione w wysokosci od 10%-do max.20% sum osoby doroslej. Ubezpieczenie wygasa jesli przestajesz placic skladke , to bardzo popularne ubezpieczenie i wiele osob je kupuje , wiekszosc wybiera ochrone za 20F lub 25F miesiecznie , ubezpieczenie jest bez badan medycznych i po 2-3tyg od podpisania wniosku dostajesz go poczta z firmy ,skladki placi sie z konta przez DD (direct debit) Pozdrawiam, Andy the future starts today
|
agnjal | Post #3 Ocena: 0 2010-01-09 15:59:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2009-12-18 07:39:34, landi napisał(a): dzieki, ja tylko pytam dla double check, taki nawyk z pracy nie napisalem ze bym chcial przestac placic , tylko chodzilo mi bardziej o przeniesienie polisy, zabranie jej ze soba (np po juz 10 latach placenia), domyslam sie ze zalezy to tylko od przyszlego ubezpieczeniodawcy hehe, bonkers to jak to nie inwestuja mojej kasy zebym mial wiecej za zlamany palec????? [ Ostatnio edytowany przez: <i>landi</i> 18-12-2009 08:41 ] Witam, W Alico Life wyglada to nastepujaco: Jezeli chodzi o grupe ubezpieczen na zycie i od chorob krytycznych/przewleklych (Life Cover i Critical Illness Cover), ubezpieczony musi byc rezydentem w UK (mieszkac i pracowac w UK ,miec swojego GP itd)w MOMENCIE PODPISYWANIA WNIOSKU. Jezeli zdecyduje sie wyjechac z UK i przeprowadzic do innego kraju nie ma problemu, moze "zabrac" polise ze soba. Nie moze jednak byc to jeden z krajow sankcjonowanych przez US. Takimi krajami sa np Irak i Korea Poludniowa. Pelna liste tych krajow mozna znalezc na www.ustreas.gov/offices/enforcement/ofac/programsindex.shtml I jeszcze jeden warunek, skladka musi byc oplacana w GBP z konta w UK. Pozdrawiam Agnieszka |
Andy10 | Post #4 Ocena: 0 2010-01-10 10:40:51 (15 lat temu) |
Witam , przyblize Wam dzisiaj kilka kolejnych pojec z dziedziny ubezpieczen. Ubezpieczenie jest produktem długoterminowym , często trwa kilkanaście lub kilkadziesiąt lat , zróżnicowanym pod względem potrzeb i celow któremu ma służyć , w tak dlugim okresie istotnym parametrem jest suma ubezpieczenia , może być ona malejaca , stala lub rosnaca –krotko omowie na czym polegaja roznice.
Ubezpieczenie z suma malejaca jest często stosowane w ubezpieczeniu chroniącym zycie kredytobiorcy splacajacego kredyt hipoteczny domu, polega ono na tym, ze z roku na rok zmniejsza się suma chroniaca nasze zycie w sposób podobny do zmniejszajacego się zadluzenia bankowego (przykład pożyczamy od banku 100k i na tak sume się ubezpieczmy z opcja( Decreasing Term Cover ),splacamy rocznie 10k i o tyle w nastepnym roku zmniejsza się nasza suma ubezpieczenia, ubezpieczenia takie jest o wiele tansze od ubezpieczenia ze stala suma ubezpieczenia przez caly okres ochrony. Ubezpieczenie ze stala suma odszkodowania , w tym rodzaju ubezpieczenia suma odszkodowania jest stala , nie zmienia się w okresie ochrony mimo upływu lat , w tego typu ubezpieczeniu negatywny wpływ na wartość realna odszkodowania ma inflacja. Ubezpieczenie z rosnaca suma odszkodowania jest podobne do ubezpieczenia ze stala suma ale suma i skladka jest co rocznie indeksowana , indeksacja to opcja, ktora pozwala kazdego roku zwiekszyc sume ubezpieczenia zgodnie z inflacja lub wskazanym wzrostem procentowamy np. 3%. Po roku od wziecia ubezpieczenia, ubezpieczyciel oblicza srednia wartosc inflacji za poprzedni rok, po czym wysyla do klienta zapytanie czy zgadza sie na zwiekszenie składki i kwoty ubezpieczenia. Opcja ta pozwala zapobiec spadkowi wartosci kwoty ubezpieczonej poprzez okres ubezpieczenia. Na koniec slow kilka o ratingu , rating jest podniesieniem skladek ubezpieczeniowych ze względu na wyższe ryzyko ubezpieczenia osob np. otylych których wskaźnik masy ciala BMI (body mass index) nie miesci się w normach ( niebawem napisze komentarz o tych normach) ,osoby takie będą mogly być ubezpieczone ale za wyzsza , niestandardowa składkę miesieczna. Wzrost kosztow zwiazany bedzie ze zwiekszonym prawdopodobienstwem ubiegania sie o odszkodowanie, ze wzgledu na wieksze ryzyko choroby lub smierci zwiazane z otyloscia. Rating okresla procent do standardowej skladki ubezpieczeniowej , np 120% standardowej miesiecznej skladki ubezpieczeniowej, Pozdrawiam z zaśnieżonego ,zimowego Birmingham ,Andy the future starts today
|
Biedroneczka19 | Post #5 Ocena: 0 2010-01-10 14:47:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-08-2009 Skąd: UK |
A czy znasz jakies firmy ubezpieczeniowe oferujace ubezpieczenie typowo dla ludzi pracujacych przy zwierzetach. Chodzi mi tutaj dokładnie o bydło mleczne. Mój partner jest herdperson'em i chciałby sie ubezpieczyc w zwiazku z tym. Tylko nie wiemy jakie i gdzie szukac.
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedź. |
|
|
Andy10 | Post #6 Ocena: 0 2010-01-10 14:57:12 (15 lat temu) |
Witaj Biedroneczko niestety nie znam firm ktore oferuja ubezpieczenia dla ludzi pracujacych przy zwierzetach, sorry nie potrafie Ci pomoc , nie wiem czy sa takie specjalne ubezpieczenia byc moze sa , pozdrawiam Andy
the future starts today
|
Andy10 | Post #7 Ocena: 0 2010-01-10 15:01:35 (15 lat temu) |
Witam, teraz krotko w wskazniku masy ciala
Body Mass Index (ang. wskaźnik masy ciała, w skrócie BMI) – współczynnik powstały przez podzielenie masy ciała podanej w kilogramach przez kwadrat wysokości podanej w metrach. BMI stanowi wskaźnik proporcji wagi i wzrostu człowieka, jest bardzo prosty w użyciu (to rodzaj matematycznego kalkulatora-wpisujesz wzrost i wage i klikasz oblicz),jest jednak dosyć niedokładnym wskaźnikiem nadwagi czy też ryzyka chorób z nią związanych. Oznaczanie wskaźnika masy ciała ma znaczenie w ocenie zagrożenia chorobami związanymi z nadwagą i otyłością, np. cukrzycą, chorobą niedokrwienną serca, miażdżycą. Podwyższona wartość BMI związana jest ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia takich chorób. Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na: • ponizej16,00 – wygłodzenie • 16,00–16,99 – wychudzenie • 17,00–18,49 – niedowagę • 18,50–24,99 – wartość prawidłową • 25,00–29,99 – nadwagę • 30,00–34,99 I stopień otyłości • 35,00–39,99 II stopień otyłości • ≥ 40,0 III stopień otyłości (otyłość skrajna) A oto kilka przykładów : Kobiety wzrost /waga/ bmi indeks/ocena 165cm-65kg-BMI-23,88-waga normalna 165cm-70kg-BMI-25,71-nadwaga 170cm-65kg-BMI-22,49-waga normalna 170cm-70kg-BMI-24,22-waga normalna Mezczyzni wzrost /waga/ bmi indeks/ocena 170cm-75kg-BMI-25,95-nadwaga 175cm-75kg-BMI-24,49-waga normalna 180cm-85kg-BMI-25,23-nadwaga 180cm-90kg-BMI-27,78-nadwaga 180cm-100kg-BMI-30,86-otylosc klasa1 Skrajny przykład Mezczyzna 170cm-150kg-BMI-58,82 skrajna otyłość najwyzsza 3 klasy Wnioski wyciagnijcie sobie sami , pozdrawiam Andy the future starts today
|
lewinskismith | Post #8 Ocena: 0 2010-01-10 15:13:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2009 Skąd: Cala Wielka Brytania |
Cytat: 2010-01-10 14:47:53, Biedroneczka19 napisał(a): A czy znasz jakies firmy ubezpieczeniowe oferujace ubezpieczenie typowo dla ludzi pracujacych przy zwierzetach. Chodzi mi tutaj dokładnie o bydło mleczne. Mój partner jest herdperson'em i chciałby sie ubezpieczyc w zwiazku z tym. Tylko nie wiemy jakie i gdzie szukac. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedź. Czesc Biedroneczko Zadzwon do Towergate. Jest to broker jezeli chodzi o niestandardowe ubezpieczenia i powinien takie ubezpieczenia wyszukac. Sam z niego czesto zawodowo korzystam. Jak nie beda mogli pomoc daj mi znak to podesle Ci inne firmy. Pozdrawiam Adam Mitula Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.
|
sebabar | Post #9 Ocena: 0 2010-01-10 16:52:43 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 09-01-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-01-10 15:13:59, lewinskismith napisał(a): Cytat: 2010-01-10 14:47:53, Biedroneczka19 napisał(a): A czy znasz jakies firmy ubezpieczeniowe oferujace ubezpieczenie typowo dla ludzi pracujacych przy zwierzetach. Chodzi mi tutaj dokładnie o bydło mleczne. Mój partner jest herdperson'em i chciałby sie ubezpieczyc w zwiazku z tym. Tylko nie wiemy jakie i gdzie szukac. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedź. Czesc Biedroneczko Zadzwon do Towergate. Jest to broker jezeli chodzi o niestandardowe ubezpieczenia i powinien takie ubezpieczenia wyszukac. Sam z niego czesto zawodowo korzystam. Jak nie beda mogli pomoc daj mi znak to podesle Ci inne firmy. Pozdrawiam Adam Mitula Adam czy moglbys mi przeslac nr do tego brokera na priv. |
Andy10 | Post #10 Ocena: 0 2010-01-11 12:05:21 (15 lat temu) |
Witam
Jako ciekawostke podam Wam dzisiaj fragment historii firmy z ktora wspolpracuje. Historia zaczela sie w roku 1921 w Szanghaju, bylo to wowczas centrum Chin i Azji Wschodniej. Cornellius Vander Starr ktory byl mlodym amerykanskim przedsiebiorca otworzyl mala agencje ubezpieczeniowa i nazwal ja American Asiatic Underwriters (AAU) czyli Amerykansko-Azjatyckie Towarzystwo Ubezpieczen . Poczatkowo AAU dzialalo jako przedstawiciel kliku towarzystw ubezpieczeniowych oferujac ubezpieczenia morskie i od ognia.Wkrotce Starr dostrzegl nowe mozliwosci rozwoju czego nastepstwem bylo zalozenie Asia Life Insurance Company(Azjatyckie Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie) ktorego celem bylo sprzedaz mieszkancom Chin ubezpieczen na zycie , Starr nie mial w tym zakresie zadnych doswiadczen jednak jego firma rozwijala sie bardzo pomyslnie ,wystarczylo zaledwie kilka lat do utworzenia biur i agencji w Chinach,Honkongu,Indochinach,Dzakarcie,Kuala Lumpur i na Filipinach. Starr zatrudnial ,szkolil i promowal osoby miejscowe na stanowiska kierownicze a to przyczynilo sie do powodzenia firmy. Najstarsza firma Starra Asia Life w roku 1951 zmienila nazwe na American Life Insurance Company (ALICO)-Amerykanskie towarzystwo Ubezpieczen na Zycie …….ktore dzisiaj dziala w 54 krajach swiata w Europie, na Bliskim Wschodzie, w Azji, w Ameryce Poludniowej , Japonii, ma 35 oddzialow glownych, 89 spolek zaleznych, 40.000 partnerow dystrybucyjnych i wspolpracuje z 1000 instytucji finansowych, zarzadzajac aktywami rzedu 89 miliardow dolarowi, jest w czolowce rankingow najlepszych duzych ubezpieczycieli swiatowych. Pozdrawiam , Andy the future starts today
|