MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co sadzicie o brytyjskiej sluzbie zdrowia i kompetencji lekarzy ??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-12-11 15:44:02 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Teerly

Post #2 Ocena: 0

2009-12-11 16:01:29 (16 lat temu)

Teerly

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-12-2009

yyyyy to bardzo milo sie czyta to co piszesz ale temat nie brzmi "zmieszaj z blotem brytyjska sluzbe zdrowia" ale co sadzisz o brytyjskiej slurzbie zdrowia a to roznica. Ciesze sie razem z Toba ze maszz dobra opieke i cieszysz sie z ich kompetancji. Sa jednak ludzie co nie lubia ich podejscia do czlowieka :)

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Mieszko

Post #3 Ocena: 0

2009-12-11 16:29:04 (16 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Ja też jestem zadowolona z angielskiej służby zdrowia. Miałam już do czynienia i GP, i ze specjalistami w szpitalu, raz wylądowałam na Emergency i zawsze spotykałam się z sympatycznym podejściem. Absolutnie nikt mnie nie traktował olewczo, a paracetamolu nigdy mi nie kazano łykać. Jak czytam te opowieści, że krew pobierana bez rękawiczek czy zdezynfekowania skóry, brudne gabinety itd, to aż oczy przecieram, bo ja nigdy tu czegoś takiego nie widziałam. No i ważne dla mnie jest, że na wizyty u specjalisty czy specjalistyczne zabiegi mam wyznaczane terminy w przeciągu ok. miesiąca, a nie np. trzech - czterech, jak to w Polsce bywało. Wiadomo, że i tu, i w Polsce można trafić na kogoś niekompetentnego, ale jednak moim zdaniem - tu opieka jest lepsza. A co do problemów z lekarzami, to widzę, że pośród moich znajomych najwięcej narzekają ci, którzy słabo mówią po angielsku. A już zupełnie śmieszy mnie moja znajoma Łotyszka, która narzeka na angielskiego lekarza, że każe jej czekać ok. miesiąca na jakieś badanie. Bo ona na Łotwie niesie prezent lekarzowi i badania ma na drugi dzień. To, w jej mniemaniu, świadczy o wyższości łotewskiej służby zdrowia nad angielską.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #4 Ocena: 0

2009-12-11 18:15:12 (16 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

opowiem wam swoja historie zwiazana z angielska sluzba zdrowia, otoz prawie nie choruje,ciesze sie doskonalym zdrowiem, ostatni raz bylem przeziebiony z goraczka moze 7-8 lat temu, nigdy nie bylem w szpitalu jako pacjent, rzecz wydarzyla sie 3 lata temu , ktoregos dnia z racji wykonywania obowiazkow sluzbowych, kontrolowalem stan techniczny oswietlenia awaryjnego w pokojach i korytarzach duzego nowoczesnego szpitala (6000 pokoi)a lamp oswietlenia awaryjnego do skontrolowania bylo 19.000, po skontrolowaniu wszystkich w ciagu kilku dni, poczulem mrowienie w lewej rece od ramienia do srodkowego palca, nie bylo on zbyt dokuczliwe ale czasami jakby mnie prad przeszyl, bol rozpraszal moja uwage ,czasem zle sypialem, poszedlem po raz pierwszy do mojego GP-doktora , byl mily ale po wysluchaniu mojej opowiesci zapisal mi srodki przeciwbolowe i na tym wizyta sie zakonczyla ,pomyslalem moze samo przejdzie, po 2 tyg wrocilem do mojego milego hinduskiego doktorka i mowie mu, ze mnie nadal boli i zeby mnie skierowal do specjalisty bo bol jest wynikiem nadwyrezenia (ucisku)nerwu szyjnego S-6 promieniujacego do palca, zapytal skad mam taka wiedze , powiedzialem, ze mam corke studentke medycyny, niechetnie na wyrazne moje zadanie skierowal mnie do specjalisty , czekalem na wizyte prawie 2 miesiace (z bolem) jak sie doczekalem spotkalem starego doswiadczonego lekarza ktory po opisaniu objawow natychmiast potwierdzil (moja) diagnoze dotyczaca zrodla pochodzenia bolu, skierowal mnie na tomografie komputerowa , czekalem na badanie od 1 miesiaca ,na 2 dni przed tomografia bol samoistnie ustapil i nigdy nie powrocil, badanie sie odobylo ale nie stwierdzono zmian, opisalem fakty ocene pozostawiam Wam ,pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Teerly

Post #5 Ocena: 0

2009-12-11 18:24:37 (16 lat temu)

Teerly

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-12-2009

Dziekuje wam za wypowiedz i mam propozycje. Jesli nie robilo by to wam roznicy to po kazdej swojej wypowiedzi podajcie miasto w jakim to bylo to moze uda sie nam stworzyc mala mapke wirtualna co sie dzie w sluzbie zdrowia i w jakim miescie.

Dziekuje

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2009-12-11 19:15:02 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #7 Ocena: 0

2009-12-11 19:28:58 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-12-11 18:15:12, Andy10 napisał(a):
opowiem wam swoja historie zwiazana z angielska sluzba zdrowia, otoz prawie nie choruje,ciesze sie doskonalym zdrowiem, ostatni raz bylem przeziebiony z goraczka moze 7-8 lat temu, nigdy nie bylem w szpitalu jako pacjent, rzecz wydarzyla sie 3 lata temu , ktoregos dnia z racji wykonywania obowiazkow sluzbowych, kontrolowalem stan techniczny oswietlenia awaryjnego w pokojach i korytarzach duzego nowoczesnego szpitala (6000 pokoi)a lamp oswietlenia awaryjnego do skontrolowania bylo 19.000, po skontrolowaniu wszystkich w ciagu kilku dni, poczulem mrowienie w lewej rece od ramienia do srodkowego palca, nie bylo on zbyt dokuczliwe ale czasami jakby mnie prad przeszyl, bol rozpraszal moja uwage ,czasem zle sypialem, poszedlem po raz pierwszy do mojego GP-doktora , byl mily ale po wysluchaniu mojej opowiesci zapisal mi srodki przeciwbolowe i na tym wizyta sie zakonczyla ,pomyslalem moze samo przejdzie, po 2 tyg wrocilem do mojego milego hinduskiego doktorka i mowie mu, ze mnie nadal boli i zeby mnie skierowal do specjalisty bo bol jest wynikiem nadwyrezenia (ucisku)nerwu szyjnego S-6 promieniujacego do palca, zapytal skad mam taka wiedze , powiedzialem, ze mam corke studentke medycyny, niechetnie na wyrazne moje zadanie skierowal mnie do specjalisty , czekalem na wizyte prawie 2 miesiace (z bolem) jak sie doczekalem spotkalem starego doswiadczonego lekarza ktory po opisaniu objawow natychmiast potwierdzil (moja) diagnoze dotyczaca zrodla pochodzenia bolu, skierowal mnie na tomografie komputerowa , czekalem na badanie od 1 miesiaca ,na 2 dni przed tomografia bol samoistnie ustapil i nigdy nie powrocil, badanie sie odobylo ale nie stwierdzono zmian, opisalem fakty ocene pozostawiam Wam ,pozdrawiam Andy

wszystko fajnie pieknie z tym ze chodzi o C7 a nie S6, mam nadzieje ze to ty zle zapamietales a nie corka i doswiadczony lekarz zle jednak diagnozowali :-]

zalaczam obrazek do wgladu

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-12-11 20:05:06 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #9 Ocena: 0

2009-12-11 20:34:57 (16 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 23-12-2008

,

wszystko fajnie pieknie z tym ze chodzi o C7 a nie S6, mam nadzieje ze to ty zle zapamietales a nie corka i doswiadczony lekarz zle jednak diagnozowali :-]

hehe ,nie ma jak to sie samemu leczyc....wlasnie to mnie najbardziej wkurzalo w polsce-ech....
taniec z rydzykami wygrala loda

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-12-11 20:35:07 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »