MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co sadzicie o brytyjskiej sluzbie zdrowia i kompetencji lekarzy ??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 3 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kinga77

Post #1 Ocena: 0

2009-12-10 11:28:18 (16 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Liv103
Odnośnie fioletu to mi polozna powiedziala,ze oni zaprzestali kilka lat temu stosowania go tutaj,poniewaz okazalo sie,ze szkodzi takim malutkim dzieciom,pewnie dlatego,że jest na spirytusie.

Jesli o poloznictwo to jestem zadowolona,a jesli o przychodnie to zalezy jaki lekarz,ale akurat teraz juz wiem do jakiego chodzic.
A w Polsce przeciez jest tak samo,lekarze sa rozni wszedzie,to samo sie tyczy dentystów.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KINGMASTERKA

Post #2 Ocena: 0

2009-12-10 11:42:37 (16 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

Cytat:

2009-12-10 10:37:35, marusia82 napisał(a):
andzia ma racje..
w mojej pierwszej przychodni bylo fatalnie,dzieci leczone tylko paracetamolem,jako matko wiem,ze np moje dziecko ma jakas powazniejsza infekcje i paracetamol nie pomoze...
Przepisalam sie wiec do innej przychodni i jestem z niej bardzoooo zadowolona.

mam pytanie ,czy to znaczy ,ze mozna przeniesc sie do innej przychodni w poblizu ..
bo u mnie rowniez przepisuja tylko paracetamol ..jak mialam zapalenie oskrzeli powiedziano mi ze mam katar sienny ,a ja zero kataru ..jak mowie ,ze mam ciagle wysokie cisnienie ,to lekarz polecil mi nie mierzyc ,zeby organizm nie przestraszyl sie mierzenia ,i cisnienie nie skakalo ..

..dla mnie to paranoja ..ale to szczegol ..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

anna69

Post #3 Ocena: 0

2009-12-10 11:44:28 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2009-12-10 11:42:37, KINGMASTERKA napisał(a):

mam pytanie ,czy to znaczy ,ze mozna przeniesc sie do innej przychodni w poblizu ..

no oczywiscie ze mozna!!!!.....nikt cie nigdzie na sile trzymac nei bedzie, popytaj ktra ma najlepsza opinie i sie przenies.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-12-10 11:51:19 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nowaMa

Post #5 Ocena: 0

2009-12-10 11:54:27 (16 lat temu)

nowaMa

Kobieta

Z nami od: 15-12-2008

narzekać na służbę zdrowia można tak samo w Polsce jak i tutaj... Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Człowieka. Ja generalnie jestem zadowolona z opieki medycznej w moim mieście chociaż kilka rzeczy, gdybym mogła, to zmieniłabym ale cóż... ;)

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #6 Ocena: 0

2009-12-10 12:08:51 (16 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 23-12-2008

aa ja sie ciesze,ze tu nie chodza tabuny przedstawicieli firm farmaceutycznych tak jak w polsce!a my kupujemy drogie leki niepotrzebnie po to zeby lekarz pojechal na wycieczke do rpa
taniec z rydzykami wygrala loda

Do góry stronyOffline

mala902100

Post #7 Ocena: 0

2009-12-10 12:39:08 (16 lat temu)

mala902100

Kobieta

Z nami od: 11-06-2009

ja osobiscie jestem bardzo zadowolona...w pazdzierniku urodzilam tutaj dziecko i bylam bardzo zaskoczona oczywiscie pozytywnie..:-]:-]:-]gdy rodzilam w sali byla tylko polozna partner i ja:-]po porodzie pokazano mi jak mam karmic nastepnie polozna ubrala dziecko przyniosla mi herbatke z grzankami :-]potem prysznic i przewieziono mnie na sale gdzie bylam zupelnie sama..sala niczego sobie nawet z tv:-]:-]rano oprowadzono mnie gdzie co jest tzn kuchnia lazienka itp..w porze obiadku dali karte dan niczym w restauracji hihi pielegniarki byly bardzo pomocne wykompaly mala przebieraly podawaly do karmieni(szwy ,ciezko wogole sie ruszyc wiadomo:-?)pozniej badali dziecko i wszystko w mojej obecnoscie nie zabrano mi jej nawet na sekunde!:-]
A jesli chodzi o opieke podczas ciazy rowniez nie mam zastrzezen mialam podkoniec ciazy 3usg i wizyte u lekarza ale to tylko dlatego ze stwierdzili ze dziecko jest duze(waga po porodzie3.580)a tak przez cala ciaze spotykalam sie z polozna co3yg bylo wszystko ok wiec nie bylo potrzeby spotkania z lekarzem po zatym wyjatkiem...

Stomatolog hmm...tego nie wiem poniewaz nie korzystalam z ich uslug i nie mam zamiaru mam jednego stalego stomatologa w pl i jego bede sie trzymac:-]:-]

pozdrawiam:-]

Do góry stronyOffline

hannah7

Post #8 Ocena: 0

2009-12-10 14:17:27 (16 lat temu)

hannah7

Kobieta

Z nami od: 12-05-2009

co do mycia maluszkow po porodzie to sie zgadzam.lepiej nie myc-maz plodowa zawiera duzo odzywczych skladnikow dla skory wiec lepiej zeby sie wchlonela,po co zmywac.
z vit.D3 moja polozna tez nie miala pojecia po co sie podaje-wystarczy spojzec latem gdy brytyjczycy nosza mniej ubran, jakie maja krzywe nogi.pdawalam na wlasna reke.
co do stomatologa-mam zaufanego w polsce i nie mam zamiaru zmieniac.
to prawda-jesli nic sie nie dzieje,nic nie robia zapobiegawczo,jesli sie cos dzieje-lataja jak ze sraczka.czasmi za pozno.....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2009-12-10 14:32:24 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

D la uzupelnienia, ta wielbiona polska sluzba zdrowia (oczywiscie bez paracetamolu) ;) :
Owsiaka list otwarty.
No i ktos sie pochwalil, ze przy uczuleniu skornym jest usatysfakcjonowany dopiero po podaniu antybiotyku i wapna :-o.
Nie ma jak to wytaczac na wrobla armaty.

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #10 Ocena: 0

2009-12-10 15:41:08 (16 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 23-12-2008

dokladnie zgadzaam sie!!!!!!!!!!zreszta niektorym sie wydaje ze dwie reklamowki lekow co rano to dobry poczatek:))moja znajoma tak rozstroila organizm dziecka,podawala antybiotyki w konskich dawkach oczywiscie te przywiezione z polski i teraz na to biedne dziecko nic nie dziala i co 5 min jest chore
taniec z rydzykami wygrala loda

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,