|
---|---|
Teerly | Post #1 Ocena: 0 2009-12-09 22:58:51 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-12-2009 Skąd: Bolton |
Ciekaw jestem waszych opinii jakie macie o brytyjskich szpitalach, przychodniach, dentystach.
Jeśli ktoś rodził w uk i widział co się dzieje na oddziale to tez niech napisze. Licze na was |
anetka_sweet | Post #2 Ocena: 0 2009-12-09 23:05:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-06-2009 Skąd: Shepton Mallet |
dobry temat. ja poki co nie mialam wiekszych stycznosci z lekarzami oprocz wypisywania mleka dla dziecka i dentysty no i ostatnio bylam w pewnej osobistej sprawie,ale prwawie w kazdym wypadku jestem 100% zadowolona oprocz lekarza mojego dziecka.jak wiadomo na wszystko daja paracetamol ktory w wielu przypadkach okazuje sie nie zbyt trafnm wyborem jak w przypadku swinskiej grypy u mojego dziecka i druga to,to ze lekarz nie wypisal nam juz recepty na mleko dla alergikow bo moj synek ma juz 2 lata i na pewno mu alergia przeszla juz,a jesli nie to wcale nie musi pic mleka.totalna glupota.
ja mysle ze zalezy od lekarza na jakiego sie trafi |
Post #3 Ocena: 0 2009-12-09 23:13:28 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
no_wayy | Post #4 Ocena: 0 2009-12-09 23:20:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Temat - rzeka, ale ja jak na razie jestem raczej zadowolony
![]() Pozdrawiam |
hannah7 | Post #5 Ocena: 0 2009-12-09 23:21:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-05-2009 Skąd: CLYDACH,SWANSEA |
rodzilam w zeszlym roku.bylam bardzo zaskoczona ze przez cala ciaze nie zbadal mnie lekarz i mialam kilka poloznych.nie mialam usg dopochwowego wiec tak na prawde nie wiadomo co spowodowalo ze urodzilam przed czasem.lekarz nie potrafil mi odpowiedziec.w dniu porodu-a rodzilam miesiac przed czasem-polozna wylaczyla telefon-mimo ze mowila ze bedzie dostepna pod telefonem 24 godz/h,wiec bylam naprawde spanikowana.i tak na prawde nie wiedzialam co mam robic.ale poziom adrenaliny sprawil ze dogadalam sie z kobieta w szpitalu i jakos sie udalo.zadna polozna w szpitalu nie zaiteresowala sie czy to moje pierwsze dziecko, czy wiem jak karmic piersia,ze szpitala bylam wypisana o 9pm!nie,nie jestem zadowolona jesli chodzi o sluzbe zdrowia.jestem teraz po raz drugi w ciazy,cieszylam sie ze mam wizyte u lekarza.pomyslalam ze moze tym razem lekarz mnie zbada ze wzgledu na moj wczesniejszy przedwczesny porod,lekarz przeprowadzil ze mna wywiad i na tym koniec.na zadane przeze mnie pytanie czy jest mozliwosc dodatkowego usg,lub badania w celu przedwczesnego otwarcia szyjki,lekarz odpowiedzial ze nie maja w zwyczaju robic czegos takiego i cyt.:MIEJMY NADZIEJE ZE TYM RAZEM DONOSI PANI CIAZE. nie mam zamiaru siedziec z zalozonymi rekoma,jestem w stanie zaplacic za dodatkowe usg,prywatnego lekarza.te wszystkie kobiety ktore pisza ze sa bardzo zadowolone z opieki w czasie i po porodzie na prawde mialy szczescie.pozdrawiam
|
|
|
zezosc | Post #6 Ocena: 0 2009-12-09 23:39:37 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-12-2008 Skąd: cheltenham |
angielski system jest zupelnie rozny od polskiego i dlatego jest nam go bardzo trudno zaakceptowac,mimo to ja jestem zadowolona,sama pracuje w szpitalu jestem fizjoterapeutka i jestem teraz w ciazy ,jest to moje 2 dziecko -pierwsze rodzilam w polsce-no jest kolosalna roznica ale ja mysle ze na plus dla uk!!!w polsce chodzilam prywatnie do ginekologa,placilam jak za zboze a jak przyszlo do porodu to mnie mieli wszyscy w dupie!czekali az zaplace znowu,tutaj wszystko mam za darmo,poki co nie moge nic zlego powiedziec
taniec z rydzykami wygrala loda
|
zezosc | Post #7 Ocena: 0 2009-12-09 23:45:36 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-12-2008 Skąd: cheltenham |
angielski system jest zupelnie rozny od polskiego i dlatego jest nam go bardzo trudno zaakceptowac,mimo to ja jestem zadowolona,sama pracuje w szpitalu jestem fizjoterapeutka i jestem teraz w ciazy ,jest to moje 2 dziecko -pierwsze rodzilam w polsce-no jest kolosalna roznica ale ja mysle ze na plus dla uk!!!w polsce chodzilam prywatnie do ginekologa,placilam jak za zboze a jak przyszlo do porodu to mnie mieli wszyscy w dupie!czekali az zaplace znowu,tutaj wszystko mam za darmo,poki co nie moge nic zlego powiedziec
taniec z rydzykami wygrala loda
|
Teerly | Post #8 Ocena: 0 2009-12-10 01:03:00 (16 lat temu) |
Słuchajcie ja powiem tak. Ja z żona nie mamy wogoole ani ciut ciut miłych i pozytywnych odczuc i wspomnień po wizytach u brytyjskich lekarzy. Po pierwsze to oni nawet na sraczke przepisują paracetamol. Zona jest teraz w ciąży i na twarzy ma uczulenie od wody bo swędzi i czasem piesze a lekarz kaze smarowac E45
![]() Moja mama pracuje w nersingu (dom opieki dla starych ludzi) i tam jak kogos boli w klatce piersiowej to GP podaje paracetamol. Jak babcia nie możne spać to paracetamol, jak ktoś zyga to paracetamol. Masakra. Po drugie te śmierdzące karpety w tych przychodniach bija wszelkie rekordy. Ja PIERDOLE jak by to polski sanepid zobaczył to jazda. Następnie grzyby na ścianach w lekarzy w pokoju to juz wogoole. Ja nie widzialem jeszcze tutaj czlowieka ktory np studiowal co kolwiek. Tutaj wszyscy biora praktice i maja w dupie. Podstawowki nie koncza ale jak ma praktyke to moze byc polozna lub kims takim. NAstepnie jak sie pojdzie np z bolem kolana do szpitala to obejrzy cie minimum 6 osob a jak przyjdzie zalozyc ci wenflon to kolejne 3 osoby. Jedna z wacikiem druga go wbije a trzecia przyklei w międzysłowiu wogoole. Znam tez takie przypadki ze lekarz nie dotknol chorego chlopca okolo 5 lat bo byl polakiem i lekarz powiedzial ze ma sie leczyc w polsce jak jest polakiem. Ja mialem podobna sytuacje. Nasza starsza corka jak miala okolo 3 miesiace byla na przegladzie i polozna jak bym jej nie przypomnial to by wogoole je nie zwarzyla ani nic. Klucilem sie z nia ze to trzeba amierzyc dziecko i zwarzyc a ona ze NIE. Wczesniej ktos napisal ze to temat rzeka ale piszcie piszcie. o tym trzeba mowic |
Teerly | Post #9 Ocena: 0 2009-12-10 01:11:13 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-12-09 23:45:36, zezosc napisał(a): angielski system jest zupelnie rozny od polskiego i dlatego jest nam go bardzo trudno zaakceptowac,mimo to ja jestem zadowolona,sama pracuje w szpitalu jestem fizjoterapeutka i jestem teraz w ciazy ,jest to moje 2 dziecko -pierwsze rodzilam w polsce-no jest kolosalna roznica ale ja mysle ze na plus dla uk!!!w polsce chodzilam prywatnie do ginekologa,placilam jak za zboze a jak przyszlo do porodu to mnie mieli wszyscy w dupie!czekali az zaplace znowu,tutaj wszystko mam za darmo,poki co nie moge nic zlego powiedziec Oj to to nie ma co mówić. Ja się w tym momencie z Toba zgadzam co do joty ale z syfem i z zakażeniami to angole przesadzają. |
HorryPortier | Post #10 Ocena: 0 2009-12-10 01:19:22 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2009 Skąd: wa |
Cytat: 2009-12-10 01:03:00, Teerly napisał(a): Słuchajcie ja powiem tak. Ja z żona nie mamy wogoole ani ciut ciut miłych i pozytywnych odczuc i wspomnień po wizytach u brytyjskich lekarzy. Po pierwsze to oni nawet na sraczke przepisują paracetamol. Zona jest teraz w ciąży i na twarzy ma uczulenie od wody bo swędzi i czasem piesze a lekarz kaze smarowac E45 ![]() Moja mama pracuje w nersingu (dom opieki dla starych ludzi) i tam jak kogos boli w klatce piersiowej to GP podaje paracetamol. Jak babcia nie możne spać to paracetamol, jak ktoś zyga to paracetamol. Masakra. Po drugie te śmierdzące karpety w tych przychodniach bija wszelkie rekordy. Ja PIERDOLE jak by to polski sanepid zobaczył to jazda. Następnie grzyby na ścianach w lekarzy w pokoju to juz wogoole. Ja nie widzialem jeszcze tutaj czlowieka ktory np studiowal co kolwiek. Tutaj wszyscy biora praktice i maja w dupie. Podstawowki nie koncza ale jak ma praktyke to moze byc polozna lub kims takim. NAstepnie jak sie pojdzie np z bolem kolana do szpitala to obejrzy cie minimum 6 osob a jak przyjdzie zalozyc ci wenflon to kolejne 3 osoby. Jedna z wacikiem druga go wbije a trzecia przyklei w międzysłowiu wogoole. Znam tez takie przypadki ze lekarz nie dotknol chorego chlopca okolo 5 lat bo byl polakiem i lekarz powiedzial ze ma sie leczyc w polsce jak jest polakiem. Ja mialem podobna sytuacje. Nasza starsza corka jak miala okolo 3 miesiace byla na przegladzie i polozna jak bym jej nie przypomnial to by wogoole je nie zwarzyla ani nic. Klucilem sie z nia ze to trzeba amierzyc dziecko i zwarzyc a ona ze NIE. Wczesniej ktos napisal ze to temat rzeka ale piszcie piszcie. o tym trzeba mowic ![]() |