MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co sadzicie o brytyjskiej sluzbie zdrowia i kompetencji lekarzy ??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Teerly

Post #1 Ocena: 0

2009-12-09 22:58:51 (16 lat temu)

Teerly

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-12-2009

Ciekaw jestem waszych opinii jakie macie o brytyjskich szpitalach, przychodniach, dentystach.

Jeśli ktoś rodził w uk i widział co się dzieje na oddziale to tez niech napisze.

Licze na was

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

anetka_sweet

Post #2 Ocena: 0

2009-12-09 23:05:35 (16 lat temu)

anetka_sweet

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

dobry temat. ja poki co nie mialam wiekszych stycznosci z lekarzami oprocz wypisywania mleka dla dziecka i dentysty no i ostatnio bylam w pewnej osobistej sprawie,ale prwawie w kazdym wypadku jestem 100% zadowolona oprocz lekarza mojego dziecka.jak wiadomo na wszystko daja paracetamol ktory w wielu przypadkach okazuje sie nie zbyt trafnm wyborem jak w przypadku swinskiej grypy u mojego dziecka i druga to,to ze lekarz nie wypisal nam juz recepty na mleko dla alergikow bo moj synek ma juz 2 lata i na pewno mu alergia przeszla juz,a jesli nie to wcale nie musi pic mleka.totalna glupota.

ja mysle ze zalezy od lekarza na jakiego sie trafi

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-12-09 23:13:28 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #4 Ocena: 0

2009-12-09 23:20:24 (16 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Temat - rzeka, ale ja jak na razie jestem raczej zadowolony :-)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

hannah7

Post #5 Ocena: 0

2009-12-09 23:21:52 (16 lat temu)

hannah7

Kobieta

Z nami od: 12-05-2009

rodzilam w zeszlym roku.bylam bardzo zaskoczona ze przez cala ciaze nie zbadal mnie lekarz i mialam kilka poloznych.nie mialam usg dopochwowego wiec tak na prawde nie wiadomo co spowodowalo ze urodzilam przed czasem.lekarz nie potrafil mi odpowiedziec.w dniu porodu-a rodzilam miesiac przed czasem-polozna wylaczyla telefon-mimo ze mowila ze bedzie dostepna pod telefonem 24 godz/h,wiec bylam naprawde spanikowana.i tak na prawde nie wiedzialam co mam robic.ale poziom adrenaliny sprawil ze dogadalam sie z kobieta w szpitalu i jakos sie udalo.zadna polozna w szpitalu nie zaiteresowala sie czy to moje pierwsze dziecko, czy wiem jak karmic piersia,ze szpitala bylam wypisana o 9pm!nie,nie jestem zadowolona jesli chodzi o sluzbe zdrowia.jestem teraz po raz drugi w ciazy,cieszylam sie ze mam wizyte u lekarza.pomyslalam ze moze tym razem lekarz mnie zbada ze wzgledu na moj wczesniejszy przedwczesny porod,lekarz przeprowadzil ze mna wywiad i na tym koniec.na zadane przeze mnie pytanie czy jest mozliwosc dodatkowego usg,lub badania w celu przedwczesnego otwarcia szyjki,lekarz odpowiedzial ze nie maja w zwyczaju robic czegos takiego i cyt.:MIEJMY NADZIEJE ZE TYM RAZEM DONOSI PANI CIAZE. nie mam zamiaru siedziec z zalozonymi rekoma,jestem w stanie zaplacic za dodatkowe usg,prywatnego lekarza.te wszystkie kobiety ktore pisza ze sa bardzo zadowolone z opieki w czasie i po porodzie na prawde mialy szczescie.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

zezosc

Post #6 Ocena: 0

2009-12-09 23:39:37 (16 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 23-12-2008

angielski system jest zupelnie rozny od polskiego i dlatego jest nam go bardzo trudno zaakceptowac,mimo to ja jestem zadowolona,sama pracuje w szpitalu jestem fizjoterapeutka i jestem teraz w ciazy ,jest to moje 2 dziecko -pierwsze rodzilam w polsce-no jest kolosalna roznica ale ja mysle ze na plus dla uk!!!w polsce chodzilam prywatnie do ginekologa,placilam jak za zboze a jak przyszlo do porodu to mnie mieli wszyscy w dupie!czekali az zaplace znowu,tutaj wszystko mam za darmo,poki co nie moge nic zlego powiedziec
taniec z rydzykami wygrala loda

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #7 Ocena: 0

2009-12-09 23:45:36 (16 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 23-12-2008

angielski system jest zupelnie rozny od polskiego i dlatego jest nam go bardzo trudno zaakceptowac,mimo to ja jestem zadowolona,sama pracuje w szpitalu jestem fizjoterapeutka i jestem teraz w ciazy ,jest to moje 2 dziecko -pierwsze rodzilam w polsce-no jest kolosalna roznica ale ja mysle ze na plus dla uk!!!w polsce chodzilam prywatnie do ginekologa,placilam jak za zboze a jak przyszlo do porodu to mnie mieli wszyscy w dupie!czekali az zaplace znowu,tutaj wszystko mam za darmo,poki co nie moge nic zlego powiedziec
taniec z rydzykami wygrala loda

Do góry stronyOffline

Teerly

Post #8 Ocena: 0

2009-12-10 01:03:00 (16 lat temu)

Teerly

Mężczyzna

Konto zablokowane

Słuchajcie ja powiem tak. Ja z żona nie mamy wogoole ani ciut ciut miłych i pozytywnych odczuc i wspomnień po wizytach u brytyjskich lekarzy. Po pierwsze to oni nawet na sraczke przepisują paracetamol. Zona jest teraz w ciąży i na twarzy ma uczulenie od wody bo swędzi i czasem piesze a lekarz kaze smarowac E45 :] My podajemy na takie cos np wapno i dajemy masc z antybiotykiem lub cos takiego a oni nic. Do tego my tez podajemy witamine D3 dla dzieci a oni nie i wogoole była śmieszna sytuacja bo: Poszliśmy ze starsza córka do lekarza bo jak pila mleko to się strasznie pociła. Moja mama jest magistrem pielęgniarstwa i powiedziała nam ze to jest niedobór witaminy D3. Lekarz oczywiście High qualified mówi ze to nie tak i mówi mi ze Polacy podają bo w Polsce wogoole nie ma slonca a ja mu na to ze ja jestem polakiem i ze w Polsce jest słonce no i mu tłumacze co i jak z ta D3 to zrobił oczy i powiedział ze on o tym nie słyszał i witaminy nie przepisał.
Moja mama pracuje w nersingu (dom opieki dla starych ludzi) i tam jak kogos boli w klatce piersiowej to GP podaje paracetamol. Jak babcia nie możne spać to paracetamol, jak ktoś zyga to paracetamol. Masakra. Po drugie te śmierdzące karpety w tych przychodniach bija wszelkie rekordy. Ja PIERDOLE jak by to polski sanepid zobaczył to jazda. Następnie grzyby na ścianach w lekarzy w pokoju to juz wogoole. Ja nie widzialem jeszcze tutaj czlowieka ktory np studiowal co kolwiek. Tutaj wszyscy biora praktice i maja w dupie. Podstawowki nie koncza ale jak ma praktyke to moze byc polozna lub kims takim. NAstepnie jak sie pojdzie np z bolem kolana do szpitala to obejrzy cie minimum 6 osob a jak przyjdzie zalozyc ci wenflon to kolejne 3 osoby. Jedna z wacikiem druga go wbije a trzecia przyklei w międzysłowiu wogoole.
Znam tez takie przypadki ze lekarz nie dotknol chorego chlopca okolo 5 lat bo byl polakiem i lekarz powiedzial ze ma sie leczyc w polsce jak jest polakiem. Ja mialem podobna sytuacje. Nasza starsza corka jak miala okolo 3 miesiace byla na przegladzie i polozna jak bym jej nie przypomnial to by wogoole je nie zwarzyla ani nic. Klucilem sie z nia ze to trzeba amierzyc dziecko i zwarzyc a ona ze NIE.

Wczesniej ktos napisal ze to temat rzeka ale piszcie piszcie. o tym trzeba mowic

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Teerly

Post #9 Ocena: 0

2009-12-10 01:11:13 (16 lat temu)

Teerly

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2009-12-09 23:45:36, zezosc napisał(a):

Oj to to nie ma co mówić. Ja się w tym momencie z Toba zgadzam co do joty ale z syfem i z zakażeniami to angole przesadzają.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

HorryPortier

Post #10 Ocena: 0

2009-12-10 01:19:22 (16 lat temu)

HorryPortier

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2009

Cytat:

2009-12-10 01:03:00, Teerly napisał(a):
Słuchajcie ja powiem tak. Ja z żona nie mamy wogoole ani ciut ciut miłych i pozytywnych odczuc i wspomnień po wizytach u brytyjskich lekarzy. Po pierwsze to oni nawet na sraczke przepisują paracetamol. Zona jest teraz w ciąży i na twarzy ma uczulenie od wody bo swędzi i czasem piesze a lekarz kaze smarowac E45 :] My podajemy na takie cos np wapno i dajemy masc z antybiotykiem lub cos takiego a oni nic. Do tego my tez podajemy witamine D3 dla dzieci a oni nie i wogoole była śmieszna sytuacja bo: Poszliśmy ze starsza córka do lekarza bo jak pila mleko to się strasznie pociła. Moja mama jest magistrem pielęgniarstwa i powiedziała nam ze to jest niedobór witaminy D3. Lekarz oczywiście High qualified mówi ze to nie tak i mówi mi ze Polacy podają bo w Polsce wogoole nie ma slonca a ja mu na to ze ja jestem polakiem i ze w Polsce jest słonce no i mu tłumacze co i jak z ta D3 to zrobił oczy i powiedział ze on o tym nie słyszał i witaminy nie przepisał.
Moja mama pracuje w nersingu (dom opieki dla starych ludzi) i tam jak kogos boli w klatce piersiowej to GP podaje paracetamol. Jak babcia nie możne spać to paracetamol, jak ktoś zyga to paracetamol. Masakra. Po drugie te śmierdzące karpety w tych przychodniach bija wszelkie rekordy. Ja PIERDOLE jak by to polski sanepid zobaczył to jazda. Następnie grzyby na ścianach w lekarzy w pokoju to juz wogoole. Ja nie widzialem jeszcze tutaj czlowieka ktory np studiowal co kolwiek. Tutaj wszyscy biora praktice i maja w dupie. Podstawowki nie koncza ale jak ma praktyke to moze byc polozna lub kims takim. NAstepnie jak sie pojdzie np z bolem kolana do szpitala to obejrzy cie minimum 6 osob a jak przyjdzie zalozyc ci wenflon to kolejne 3 osoby. Jedna z wacikiem druga go wbije a trzecia przyklei w międzysłowiu wogoole.
Znam tez takie przypadki ze lekarz nie dotknol chorego chlopca okolo 5 lat bo byl polakiem i lekarz powiedzial ze ma sie leczyc w polsce jak jest polakiem. Ja mialem podobna sytuacje. Nasza starsza corka jak miala okolo 3 miesiace byla na przegladzie i polozna jak bym jej nie przypomnial to by wogoole je nie zwarzyla ani nic. Klucilem sie z nia ze to trzeba amierzyc dziecko i zwarzyc a ona ze NIE.

Wczesniej ktos napisal ze to temat rzeka ale piszcie piszcie. o tym trzeba mowic

I co,"zwarzyles"corke:-o?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,