MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Boze Narodzenie i Sylwester w Londynie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

joannamargaret

Post #1 Ocena: 0

2009-12-09 21:29:56 (16 lat temu)

joannamargaret

Kobieta

Z nami od: 28-11-2009

Cytat:

2009-12-08 23:47:10, Teerly napisał(a):
Cytat:

2009-11-29 19:28:36, krunschwitz napisał(a):
Jak znajdziesz tutaj kogoś,kto cię przygarnie na święta i sylwestra to....bardzo się zdziwię.

Dokladnie. Polacy w uk a raczej spora wiekszosc to koniobijcy i sa najwiekszymy wrogami swoich rodakow.

Ja bym w zyciu nie zaufal kolejnamu polakowi tutaj w uk wiec uwazajcie.

Kolega ma racje. Jak kogos znajdziecie to podne na cycki

Mysle ze masz racje!!!:-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Teerly

Post #2 Ocena: 0

2009-12-10 01:14:47 (16 lat temu)

Teerly

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-12-2009

Jak mam to rozumieć ?? Jakos nie mogę zaskoczyć o co Kaman z ta e motka :/

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Steven_Rogalsky

Post #3 Ocena: 0

2009-12-10 01:36:35 (16 lat temu)

Steven_Rogalsky

Mężczyzna

Z nami od: 20-11-2009

Diabełek.

Do góry stronyOffline

joannamargaret

Post #4 Ocena: 0

2009-12-10 18:12:18 (16 lat temu)

joannamargaret

Kobieta

Cytat:

2009-12-10 01:36:35, Steven_Rogalsky napisał(a):
Diabełek.

Do góry stronyOffline

joannamargaret

Post #5 Ocena: 0

2009-12-10 18:14:18 (16 lat temu)

joannamargaret

Kobieta

Kto?:-o

Do góry stronyOffline

Teerly

Post #6 Ocena: 0

2009-12-10 18:20:05 (16 lat temu)

Teerly

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-12-2009

Teraz to juz calkiem kołomyja sie zorbila. Zapytam za tem jeszcze raz joannamargaret o co chodzi z tym "diabelkiem" i jak mam rozumiec Twojego posta tam wyzej ??

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anielka

Post #7 Ocena: 0

2009-12-10 18:53:33 (16 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Cytat:

Teraz jednak mam nowe pytanie. Co to za okolica ten Crystal Palace? Czy to dobra dzielnica, czy trzeba raczej uwazac i wieczoren siedziec w "domu" Czytalam ze to lezy na gorce i niedaleko jest antena telewizyjna dla Londynu. Czy to znaczy ze moga byc trudnosci z ogladaniem telewizji satelitarnej? Bo bez telewizji w camperze wieczorem to tak jakos jak bez oplatka w wigilie... Czytalam,ze tam jezdzi bus nummer 3 do pikadilly cirkus?
Co robi sie w londynie w swieta po obfitym jedzeni i otwarciu wszystkich prezentow? Slyszalam, ze anglicy leca w drugi dzien swiat do miasta na shopping?
A co robi sie w Londynie w Sylwestra? Wszyscy staja pod Big Ben i czekaja na fajerwerki, czy jak? A co po polnocy? Mozna wejsc do pubu bez rezerwacji? Prosze o "dobre" rady i tips. Pozdrowienia z Frankfurtu nad Menem, Joanna :-P

Mieszkam blisko Crystal Palace.
Dzielnica nie cieszy sie dobra slawa ale to chyba wszystkie londynskie dzielnice maja takie opinie. Sprawdzilam, ze ten kamping lezy przy fajnym parku, wiec miejsce na spacer juz macie.
Co do autobusow podaje Ci stronke gdzie mozesz sprawdzic polaczenia

mapka

Tu masz tez stronke do fajnego miejsca, ktore warto odwiedzic w swieta

winter wonderland
Bylam tam w zeszlym roku i naprawde polecam.

Nie wiem co jeszcze chcialabys wiedziec.
Jak masz pytania to pisz.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

joannamargaret

Post #8 Ocena: 0

2009-12-10 20:54:01 (16 lat temu)

joannamargaret

Kobieta

Cytat:

2009-12-10 18:20:05, Teerly napisał(a):
Teraz to juz calkiem kołomyja sie zorbila. Zapytam za tem jeszcze raz joannamargaret o co chodzi z tym "diabelkiem" i jak mam rozumiec Twojego posta tam wyzej ??
:-o:-]:-Z:-W

No ja tez juz nie wiem o co chodzi... To z tym diabelkiem to nie ja! To kolega...
Ja czekam na "dobre rady" co robic w Boze Narodzenie i Sylwestra w Londynie! Sprawa noclegu sama sie zalatwila scisle mowiac zalatwilam ja ja bo jak przaslowie mowi: gdzie diabel nie moze to babe posle. Ja wprawdzie nie baba tylko "piekna kobieta" ale na jedno wychodzi... Rozumiesz? A jesli masz na mysli tego posta "tam wyzej" to wlasnie wczoraj myslalam tak jak ty: "polak polakowi wilkiem" A moze cie niewlasciwie zrozumialam?

Do góry stronyOffline

joannamargaret

Post #9 Ocena: 0

2009-12-10 21:21:22 (16 lat temu)

joannamargaret

Kobieta

Cytat:

2009-12-10 18:53:33, anielka napisał(a):
Cytat:

Teraz jednak mam nowe pytanie. Co to za okolica ten Crystal Palace? Czy to dobra dzielnica, czy trzeba raczej uwazac i wieczoren siedziec w "domu" Czytalam ze to lezy na gorce i niedaleko jest antena telewizyjna dla Londynu. Czy to znaczy ze moga byc trudnosci z ogladaniem telewizji satelitarnej? Bo bez telewizji w camperze wieczorem to tak jakos jak bez oplatka w wigilie... Czytalam,ze tam jezdzi bus nummer 3 do pikadilly cirkus?
Co robi sie w londynie w swieta po obfitym jedzeni i otwarciu wszystkich prezentow? Slyszalam, ze anglicy leca w drugi dzien swiat do miasta na shopping?
A co robi sie w Londynie w Sylwestra? Wszyscy staja pod Big Ben i czekaja na fajerwerki, czy jak? A co po polnocy? Mozna wejsc do pubu bez rezerwacji? Prosze o "dobre" rady i tips. Pozdrowienia z Frankfurtu nad Menem, Joanna :-P

Mieszkam blisko Crystal Palace.
Dzielnica nie cieszy sie dobra slawa ale to chyba wszystkie londynskie dzielnice maja takie opinie. Sprawdzilam, ze ten kamping lezy przy fajnym parku, wiec miejsce na spacer juz macie.
Co do autobusow podaje Ci stronke gdzie mozesz sprawdzic polaczenia

mapka

Tu masz tez stronke do fajnego miejsca, ktore warto odwiedzic w swieta

winter wonderland
Bylam tam w zeszlym roku i naprawde polecam.

Nie wiem co jeszcze chcialabys wiedziec.
Jak masz pytania to pisz.

Pozdrawiam

Halo Anielka, wreszcie jakas rada z ktorej mozna skorzystac. Dziekuje!:-P

Dzieki za mapke i ten drugi link.
Napewno skorzystamy z twojej rady i tam pojdziemy. Dobrze ze jest park, bo mamy dwa sznaucerki...Nie wiesz czy przystanek autobusowy jest bardzo blisko czy raczej dalej. W opisach okolicy kampingu pisza raz ze to 10 minut marszu a na innej stronie ze to tylko 300 metrow. Czytalam, ze to 30-40 min. do centrum Londynu. Czytalam tez ze jest szybciej, przesiadajac sie na Metro. Moze wiesz jaka to stacja?
Mam jeszcze wiecej pytan, czytalam ze 25. Grudnia nie kursuje metro. Czy to prawda?
A czy to prawda ze w drugi dzien swiat wszyscy gnaja do miasta na zakupy. Jesli wiesz to mi napisz to moze tez tam pognam! (Jak nie bede miala nic innego do roboty...?!)
A gdzie na sylwestra? Trzeba cos wczesniej rezerwowac jesli sie chce isc do pubu czy jakiejs restauracji?
Co robia londonczycy w sylwestra?

Pozdrowiena Joanna :-P :-]

Do góry stronyOffline

anielka

Post #10 Ocena: 0

2009-12-11 10:09:11 (16 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Z tego co widze na mapce autobus np.3 do centrum jezdzi obok parku na Crystal Palace Parade, wiec od kampingu kawaleczek.
Najlepiej wejdz sobie na google map i u gory wpisz kod pocztowy
SE191UF. Ustaw na satelite to obejzysz sobie okolice.
mapka

Ulica z ktorej masz autobus do centrum jest po lewej stronie parku.
Co do czasu przejazdu to roznie to bywa. Londyn jest strasznie zakorkowany wiec do centum mozna jechac nawet 1.5 godz.
Napewno lepszym rozwiazaniem jest kolejka lub metro
Tu masz mapke polaczen w londynie(kolorowe linie to metro,biale kolejka-zaznaczone tez sa strefy od 1 do 6-bardzo wazna sprawa przy zakupie biletow)
mapka

26 grunia wszystkie sklepy otwarte od rana i szalenstwo wyprzedazy.Z Crystal Palace masz blisko na Croydon i znajdziesz tam dwa centra handlowe(autobus 157 w kierunku Morden-wysiasc na przystanku West Croydon.
Tu masz linki
centrum handlowe
i drugie
centrum handlowe

Co do sylwestra to ja niestety spedzam go zawsze w domu wiec moze ktos inny cos podpowie.
Wiem, ze masa ludzi jezdzi do centum nad tamize. Sa pokazy sztucznych ogni itp.

Nie wiem co jeszcze.
Jak masz pytania to pisz a ze dzis siedze w domku i mam sporo wolnego czasu to postaram sie pomoc.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,