Cytat:
2009-12-10 18:53:33, anielka napisał(a):
Cytat:
Teraz jednak mam nowe pytanie. Co to za okolica ten Crystal Palace? Czy to dobra dzielnica, czy trzeba raczej uwazac i wieczoren siedziec w "domu" Czytalam ze to lezy na gorce i niedaleko jest antena telewizyjna dla Londynu. Czy to znaczy ze moga byc trudnosci z ogladaniem telewizji satelitarnej? Bo bez telewizji w camperze wieczorem to tak jakos jak bez oplatka w wigilie... Czytalam,ze tam jezdzi bus nummer 3 do pikadilly cirkus?
Co robi sie w londynie w swieta po obfitym jedzeni i otwarciu wszystkich prezentow? Slyszalam, ze anglicy leca w drugi dzien swiat do miasta na shopping?
A co robi sie w Londynie w Sylwestra? Wszyscy staja pod Big Ben i czekaja na fajerwerki, czy jak? A co po polnocy? Mozna wejsc do pubu bez rezerwacji? Prosze o "dobre" rady i tips. Pozdrowienia z Frankfurtu nad Menem, Joanna
Mieszkam blisko Crystal Palace.
Dzielnica nie cieszy sie dobra slawa ale to chyba wszystkie londynskie dzielnice maja takie opinie. Sprawdzilam, ze ten kamping lezy przy fajnym parku, wiec miejsce na spacer juz macie.
Co do autobusow podaje Ci stronke gdzie mozesz sprawdzic polaczenia
mapka
Tu masz tez stronke do fajnego miejsca, ktore warto odwiedzic w swieta
winter wonderland
Bylam tam w zeszlym roku i naprawde polecam.
Nie wiem co jeszcze chcialabys wiedziec.
Jak masz pytania to pisz.
Pozdrawiam
Halo Anielka, wreszcie jakas rada z ktorej mozna skorzystac. Dziekuje!
Dzieki za mapke i ten drugi link.
Napewno skorzystamy z twojej rady i tam pojdziemy. Dobrze ze jest park, bo mamy dwa sznaucerki...Nie wiesz czy przystanek autobusowy jest bardzo blisko czy raczej dalej. W opisach okolicy kampingu pisza raz ze to 10 minut marszu a na innej stronie ze to tylko 300 metrow. Czytalam, ze to 30-40 min. do centrum Londynu. Czytalam tez ze jest szybciej, przesiadajac sie na Metro. Moze wiesz jaka to stacja?
Mam jeszcze wiecej pytan, czytalam ze 25. Grudnia nie kursuje metro. Czy to prawda?
A czy to prawda ze w drugi dzien swiat wszyscy gnaja do miasta na zakupy. Jesli wiesz to mi napisz to moze tez tam pognam! (Jak nie bede miala nic innego do roboty...?!)
A gdzie na sylwestra? Trzeba cos wczesniej rezerwowac jesli sie chce isc do pubu czy jakiejs restauracji?
Co robia londonczycy w sylwestra?
Pozdrowiena Joanna