MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podróż z psem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2011-01-24 17:04:27 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

bardzo czesto zapomina. Ja cale szczescie (tez z powodu stresa) sie skapnelam i zazadalam tego wpisu. Przy mnie na granicy nie wpuszczono psiaka wlasnie z powodu niewypelnienia tej sekcji...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Selavi

Post #2 Ocena: 0

2011-01-24 17:49:21 (14 lat temu)

Selavi

Kobieta

Z nami od: 24-01-2011

Witam
Mam dosc nietypowych kilka pytań odnoście psów w U.K.
Od 8 lat prowadze hodowle piesków rasowych w Polsce www.selavi.pl ale od Wrzesnia 2011 planujemy przeniesc sie do Anglii .Chciała bym zabrac ze soba część moich pupli dokładnie 5 Rodowodowych Maltańczyków a tym samym przenieśc hodowle do U.K. I tu ma kilka pytań ;
o podstawowych przepisach co do przywiezienia psa wiem i juz rozpoczełam cały ten proces szczepienie , chip , paszport , badanie itd . ale to chyba nie koniec .
Będe w U.K. wynajmowała mieszkanie więc pewnie bedzie potzrbna zgoda od właciciela mieszkania na posiadanie zwierząt ? Czy trudno jest poszukac mieszkanie z taka zgodą .Moje psy sa bardzo małe jak Yorki ważą po 2,5 kg zaledwie .
Słyszałam od znajomej z U.K. coś że posiadanie psa w tym kraju nie jest takie proste .
Czy muszę przed wyjazdem uzyskać jakieś specjalne pozwolenie na przywiezienie go z Polski ?
Czy oprócz rejestracji w Kennel Club musze uzyskac jakąś specjalna licencję na trzymanie psa w domu i hodowlę ?
Jeśli tak to co ? Gdzie ? Kiedy ?
Czy musze spełnic jakies specjalne warunki mieszkaniowe żeby mieć 5 małych piesków w domu ?
Czy nie trzeba miec pozwolenia i licencji oraz zaliczyć kontroli z RSPCA ?
Bardzo proszę pomóżcie bo nie chciała bym zrobić jakiegos błędu czy narazić się na jakąś kare lub nieprzyjemności.
Pozdrawiam serdecznie Iwona
Hodowla psów rasowych Se - La - Vi

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

kolezanka_szkla

Post #3 Ocena: 0

2011-01-24 18:28:23 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Na temat hodowli nie wiem nic - wiec sie nie wypowiadam.
Natomiast:
- ja tez slyszalam, ze trudno jest wynajac dom. Tylko slyszalam. Obecnie mieszkam w drugim domu. Zarowno w nim, jak i w pierwszym - nie mialam absolutnie ZADNYCH problemow z powodu psa. Na spacerach poczatkowo pies byl traktowany z rezerwa, no bo przeciez nie wiadomo kto to :-). Teraz - mamy juz swoje pory wychodzenia na dluzsze spacery i spotykamy te same psiaki, wiec jest OK.

Co do rejestracji hodowli - popytalabym na miejscu veta.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2011-01-24 19:48:11 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wystarczy przejrzec ogloszenia, by znalezc w wiekszosci z nich: no pets. A co dopiero 5 psow. W gre wchodzi raczej tylko domek, w zadnym bloku nie zgodza sie na 5 psow. Nieumeblowany lokal moze byc latwiej wynajac, bo wtedy odpada problem zniszczenia mebli wlasciciela.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2011-01-24 23:39:20 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jak Richmond wspomniala, raczej dom niz mieszkanie - cenowo czesto niewielka roznica.
Tym bardziej, ze dom z ogrodem na czas odchowu mlodych jest nieoceniony.
Zezwolen nie potrzebujesz, poza normalna procedura wwozowa.
Jedybnym problemem moze byc prowadzenie dzialalnosci w wynajetym domu, jesli planujesz sie tym zajac. No i kwestia wystaw w UK, klasy troche inaczej wygladaja -planujesz wystawiac?
Co do kontroli, dopoki psy sa zadbane, spokojne, ciche, normalne, nie powinno byc problemow.

Do góry stronyOffline

Selavi

Post #6 Ocena: 0

2011-01-27 17:37:22 (14 lat temu)

Selavi

Kobieta

Z nami od: 24-01-2011

Dziękuję ślicznie za informację za informację .Tak właśnie myslałam że będzie problem z wynajęciem mieszkania .Trudno trzeba będzie poszukać domu .Tak mam zamiar tu prowadzis hodowle dalej za dużo lat poświęciłam na jej budowanie i posiadanie piesków z najlepszymi liniami na świecie więc chciała bym rozwijac to dalej .Co do wystaw w U.K. to sie jeszcze nie dowiadywałam na szczęście psiaki które chcę zabrać maja juz Championaty i pozwolenia hodowlane więc na razie nie musze ich tu pokazywać .dziekuje wam ślicznie za pomoc .
Pozdrawiam serdecznie Iwona :-D
Hodowla psów rasowych Se - La - Vi

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Bromba40

Post #7 Ocena: 0

2011-02-06 20:27:38 (14 lat temu)

Bromba40

Kobieta

Z nami od: 27-04-2009

Przepraszam,ale dopiero dzis moglam tu zajrzec.
Dziekuje za odpowiedz na moje pytanie.
Jestem wlasnie w Polsce,odwiedzilam dawnego veta,kupilam srodek przeciw kleszczom(tanszy jak w Anglii):)

Jesli chodzi o transport zwierzat na teren Polski z Anglii to chodzilo mi o to,czy jak pies mial kwarantanne w Polsce przed wywiezieniem go z Polski,to czy teraz jak chce zabrac go na wakacje do Polski,to czy bedzie musial przejsc kwarantanne jeszcze raz po powrocie do Anglii.Wiem od kolezanki,ze po 3 miesiacach od przywiezienia psa do Anglii (mlody szczeniak), poszla z pupilem do veta na szczepienie,a tam wg czipa nie ma kwarantanny w Anglii i................zabrali psa na 3 miesiace za co zaplacila (280F za miesiac)
Za pol roku chcieli 1200F.
Dlatego tez moje pytanie dotyczylo kwarantanny na terenie Anglii(po wczesniejszym przebyciu tejze kwarantanny w Polsce)
Moze kolezanki pies zostal zabrany na kwarantanne wlasnie dlatego,ze byl to mlody szczeniak.Moja 11 letnia suczka raczej nie przezyla by takiej kwarantanny poza domem,wiec wole nie ryzykowac i nie zabierac jej do Polski na wakacje,jesli pozniej musi przechodzic takie katusze.

[ Ostatnio edytowany przez: Bromba40 06-02-2011 20:31 ]

Co nas nie zlamie,to nas wzmocni:))

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2011-02-06 20:31:31 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

a pies kolazanki to Anglik czy Polak? Jesli Polak - to nie mial prawa przekroczyc granicy. A skoro nie mial prawa przekroczyc granicy, to znaczy, ze go przeszmuglowala. Skoro go przeszmuglowala - to gratuluje psu takiego wlasciciela.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2011-02-06 20:55:57 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

'Kwarantanna' jest dozywotnia pod warunkiem dotrzymania terminow kolejnych szczepien, wpisanych przez weta.

Do góry stronyOffline

Bromba40

Post #10 Ocena: 0

2011-02-06 21:25:33 (14 lat temu)

Bromba40

Kobieta

Z nami od: 27-04-2009

Dziekuje Karjo1..:)
A pies kolezanki to polski pies przywieziony tutaj z pelnymi papierami,kwarantanna w Polsce,dlatego zdziwil mnie fakt,ze mimo przebytej kwarantanny w Polsce tutaj jeszcze raz zabrali psa na kwarantanne(choc po sprawdzeniu go na granicy nikt nie wspomnial nic o tym,ze takowa kwarantanna jest potrzebna rowniez w Anglii).
Co nas nie zlamie,to nas wzmocni:))

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,