Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-12-02 10:18:48 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andula79 | Post #2 Ocena: 0 2010-12-02 16:50:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: des plaines/USA |
wszyscy mowia ze w angli jest drogo,ciezko kupic dom itd a w usa lepiej sie zyje ,ja uwazam ze wszystko zalezy od indywidualnej sytuacji kazdego z nas ,ja mieszkam w usa od 10 lat urodzilam dwojke dzieci ,ktorzy so obywatelami,ja jestem po prostu nielegalnie ,przylecialam do usa jeszcze przed 11 wrzesnia wtedy wszystko bylo inaczej,obecnie nie jest latwo oprocz recesji ,nie ma zadnych szans na zalegalizowanie pobytu,za 3 lata moje prawko bedzie juz nie wzane i nie wiem czy bede mogla je wymienic ,moj maz przylecia do mnie 6 mies. pozniej i nie dostal # ss teraz ma prawko z innego stanu,ale po 4 latach juz go nie bedzie mogl wymienic ,zastanawiamy sie nad wyjazdem do angli nie tylko ze wzgledu na siebie ,ale tez na dzieci ,poki sa jeszcze mniejsze latwiej bedzie im sie zaklimatyzowac ,mamy duzo watpliwosci,ale przewaza chyba to ze w europie bedziemy pracowac legalnie ,bez problemu zrobimy prawko i nie bedziemy sie musieli bac co bedzie jak nie bedziemy go miec ,a co do tych domow oczywiscie jak ludzie sa tu legalnie moga kupic dom ,jesli chodzie o ceny nie przesadzilabym mowiac ze jest tani dom z basenem ,nielegalny emigrant mogl kupic dom(ja kupilam apt.,ale musialam klamac ze jestem obywatelka) teraz musi naprawde pokombinowac i nie wiem jak sie to skonczy ,w tej chwili chcialam wykupic term life ins.ale niestety bez zielonej karty jest to teraz niemozliwe ,nie mamy ubezpieczenia na zdrowie,bo jest drogie ,naprawde czasy sie duzo zmienily od 11 wrzesnia,wszyscy mysla ze ameryka jest super ,ja tez mysle ,cos w niej jest, ze ludzi tu ciagnie choc zycie tez jest drogie,zal mi stad wyjezdzac bo przyzwyczailam sie do zycia tu,zdazylam sie urzadzic ,maz ma prace,ale niestety,szanse na staly pobyt bede miec jak syn skaczy 21 lat a ma 5,dluga droga ,na pewno gdybym dostala staly pobyt nie myslalabym o wyjezdzie,nie oceniajcie mnie ,ja po prostu tak to widze i uwazam ze jak dalam rade w usa to i poradze sobie w angli,zdaje sobie sprawe ze zaczynam od nowa ,ale jestem optymistka i wierze ze jakos bedzie ,nie rozumie ludzi ,ktorzy od razu odradzaje mowiac jak zle jest w angli,a sami tam sa i nie nigdy nie byli w usa ,
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2010-12-02 17:44:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: (...) nie rozumie ludzi ,ktorzy od razu odradzaje mowiac jak zle jest w angli,a sami tam sa (...)
Ja też nie. Tu jest pięknie, przyjeżdżaj ![]() Anglicy to mili, sympatyczni, kochani ludzie. Serio. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #4 Ocena: 0 2010-12-02 18:43:41 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2010-12-03 02:23:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Jak to sie ludzkie drogi placza. Ja po pieciu latach zamienilem UK na USA i wydaje mnie sie byc zadowolonym. Inna rzecz ze mam legalny pobyt a nielegalnym zaczyna byc naprawde ciezko i bedzie coraz gorzej. Nielegalni europejczycy musza ustapic miejsca nielegalnym kolorowym.
|