MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przelewy - czy jeszcze jest jakiś bank?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Krzychu7890

Post #1 Ocena: 0

2009-10-09 22:36:09 (16 lat temu)

Krzychu7890

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2009

Witam

Szukam opcji bezpłatnych przelewów z UK do PL - czy ktoś wie gdzie który bank jeszcze oferuje bezpłatnie?

Z góry przepraszam jeśli powielam temat na forum ale nie mam dostępu do neta a więc i możliwości spokojnego przeszukiwania.

Znane mi są dwa banki które oferowały:
1. Citi UK - prowadzenie konta 0 i przelewy w ramach grupy Citi w czasie rzeczywistym i bez opłat (ja w PL mam w Citi konto walutowe). I wszystko było by fajnie tylko że 06.09.2009 City UK wycofało ofertę i aktualnie jest zawieszona (takie info dostałem w PL na infolinii oraz w placówce banku gdzie babeczka sprawdzała i miała z tego dnia właśnie dokument).

Niestety nie jestem w Londynie by się przejść dowiedzieć jak to w rzeczywistości wygląda czy wprowadzili po prostu jakąś opłatę za prowadzenie konta czy za przelewy - może ktoś się wypowie?

2. NatWest - również oferował bezpłatne przelewy do banku PKO w PL ale aktualnie oferta jest zawieszona i nowego konta nie można założyć (info z infolinii natwest w UK).

3. Moneybookers - znam opłaty i zasady, korzystałem w PL, aktualnie musiałbym zlikwidować moje konto i założyć raz jeszcze z adresem, kontem uk (nie można zmieni waluty itd).

Czy są na dzień dzisiejszy inne opcje? Zależy mi na jak najmniejszych opłatach ponieważ w zasadzie co tydzień pójdzie przelew do PL.

Dzięki za wszelkie info :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-10-09 23:06:32 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

speed.aliorbank.pl
gratis ale tylko na konto w tym banku
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Netta6

Post #3 Ocena: 0

2009-10-09 23:33:18 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2009-10-09 23:06:32, Superlover napisał(a):
speed.aliorbank.pl
gratis ale tylko na konto w tym banku

Polecam. Sama korzystam i jestem zadowolona. Pieniądze idą na konto w 3 dni. Logujesz się na stronę, dodajesz kartę z której przelewasz pieniądze (można dodać parę kart)a potem kiedy chcesz przelać kasę wybierasz kartę, wpisujesz numer konta w alior bank i podajesz kwotę. Jeśli przelewasz komuś pieniądze to poproś, żeby założył sobie konto w tym banku. Można to zrobić przez internet ale trzeba być w Polsce. Ja będąc w kraju założyłam konto i teraz przelewam pieniądze przez speed.aliorbank.pl

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Krzychu7890

Post #4 Ocena: 0

2009-10-10 00:01:28 (16 lat temu)

Krzychu7890

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2009

Dzięki za info na temat Alioru - tam jednak o ile się nie mylę wchodzi kwestia automatycznego przewalutowania na złotówki jako że konta prowadzą w złotówkach (chciałbym tego uniknąć).

Czy ktoś przesyła pieniądze w ramach grupy HSBC? bo znalazłem informacje na ich stronach że przelewy mają za darmo - a są jak Citi i w UK i w PL :) Tyle że pamiętam ktoś mówił mi że ma konto w UK (był zadowolony ale nie robił przelewów) tyle że płacił 6 funtów / mc za prowadzenie. Jak w praktyce wyglądają te przelewy?

Do góry stronyOffline

perpetuka

Post #5 Ocena: 0

2009-11-30 20:56:04 (16 lat temu)

perpetuka

Kobieta

Z nami od: 30-11-2009

jest wiele ofert na rynku w angli jednak jest pewien kruczek, ci ktorzy oferuja darmowe przelewy albo za niskie oplaty zwykle maja bardzo kiepski przelicznik walutowy. ogolnie wiec wychodzi sie na tym gorzej. polecam wiec jesli ktos ma robi przelew porownac sobie kurs ktory ofetuja z kursami bankow, czesto warto jest wiec zaplacic wiecej w bankach a ma sie tez lepsze warunki i mozliwosc wyboru opcji jak ma byc przelew wykonany. polecam hsbc 9 funtow i od razu podaja ci kwote jaka dotrze do polski.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,