Szukam opcji bezpłatnych przelewów z UK do PL - czy ktoś wie gdzie który bank jeszcze oferuje bezpłatnie?
Z góry przepraszam jeśli powielam temat na forum ale nie mam dostępu do neta a więc i możliwości spokojnego przeszukiwania.
Znane mi są dwa banki które oferowały:
1. Citi UK - prowadzenie konta 0 i przelewy w ramach grupy Citi w czasie rzeczywistym i bez opłat (ja w PL mam w Citi konto walutowe). I wszystko było by fajnie tylko że 06.09.2009 City UK wycofało ofertę i aktualnie jest zawieszona (takie info dostałem w PL na infolinii oraz w placówce banku gdzie babeczka sprawdzała i miała z tego dnia właśnie dokument).
Niestety nie jestem w Londynie by się przejść dowiedzieć jak to w rzeczywistości wygląda czy wprowadzili po prostu jakąś opłatę za prowadzenie konta czy za przelewy - może ktoś się wypowie?
2. NatWest - również oferował bezpłatne przelewy do banku PKO w PL ale aktualnie oferta jest zawieszona i nowego konta nie można założyć (info z infolinii natwest w UK).
3. Moneybookers - znam opłaty i zasady, korzystałem w PL, aktualnie musiałbym zlikwidować moje konto i założyć raz jeszcze z adresem, kontem uk (nie można zmieni waluty itd).
Czy są na dzień dzisiejszy inne opcje? Zależy mi na jak najmniejszych opłatach ponieważ w zasadzie co tydzień pójdzie przelew do PL.
Dzięki za wszelkie info