MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyprzedaże,promocje ,kody zniżkowe

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28.5 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27.5 | 28.5 | 29.5 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

Str 28.5 z 43

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2019-07-15 07:31:43 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-07-15 07:10:52, Richmond napisał(a):
Prime day zaczyna sie o 8.00 rano na Amazonie. Wyprzedaz rzeczy, ktorych nikt nie potrzebuje ;-)

Ja totalnie zniechęciłam sie do szukania produktow na Amazonie, bo jest zalany chińskimi produktami z falszywymi recenzjami. Kazdy nowy produkt ma od razu same piatkowe recenzje, a jak sie im przyjrzy, to recenzje napisane w hurcie w ostatnim okresie, a konta ktore je napisaly stosunkowo nowe.

Mozna poszukac czegos znanej marki, co chcieliśmy kupic, reszta to sciema.

Jest promocja na produkty dla zwierzat, kod pet10 daje znizke £10 przy zakupie na min. £35.

Calyvswiat jest zalany tzw "chinese shit". Kwestia polega na tym jak zlecając produkcję wysoko utrzymuje poprzeczkę dotyczące jakości komponentów i wyrobu gotowego. Jest wiele produktów dobrych marek tam wyprodukowanych co do ktorych nie mozna miec zastrzezen. W "naszym" amazonie review piszą kupujący. Wiadomo, wszystko mozna sfakować ale po glupocie pytan widac ze to pytaja prawdziwi amerykanie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2019-07-15 07:42:05 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wszystkie te dobre recenzje sa: verified purchase. Ale jak posortujesz je po dacie, to widac, ze zostaly swiezo napisane dzien po dniu. A jak zaczniesz sprawdzac użytkowników, to glownie swieze konta, które wyprodukowaly duza ilosc recenzji w krotkim czasie.

Chcialam kupic materac do namiotu przed wyjazdem i dalam sobie spokoj z Amazonem, bo wszystkie produkty byly podobne i mialy świeże recenzje w hurcie. Specjalnie nawet poczytalam o tych fake reviews i products. Sprzedający pisali na forach, ze to jest plaga dla nich i nie moga z tym konkurowac. Ich produkty sa kopiowane, a chinska wersja ma od razu setki recenzji na 5. Do tego Chińczycy podczepiaja sie do kodow innych produktow niz ten co zaczynaja sprzedawac, ale tworzy im to historie i daje istniejace recenzje. Po przeczytaniu tego zrozumialam dlaczego ten sam produkt zamowiony drugi raz byl inny albo dlaczego recenzje totalnie nie pasuja do produktu.

https://sellercentral.amazon.com/forums/t/real-or-fake-verified-purchase-reviews/389652

https://www.which.co.uk/news/2019/07/exposed-the-tricks-sellers-use-to-post-fake-reviews-on-amazon/

Pytania mogą być prawdziwe, ale recenzje juz nie. Pisze tu o produktach nieznanych firm, kopiach produktow, itp. Nie o markowych produktach firm z jakas tam renoma. Latwo tez zauwazyc, ze duzo tych fake reviews ma obrazki, filmiki, itp. W przypadku tego materaca do namiotu recenzje byly napisane w sezonie zimowym, kiedy malo kto mial nawet szanse przetestowac go w prawdziwych warunkach. Bylo tylko duzo zdjęć jak jest rozlozony, dzieci na nim leza w domu, itp.

Te produkty sa windowane na szczyt danej kategorii i trudno potem znaleźć cos porzadnego.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2019-07-16 01:44:48 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-07-15 07:42:05, Richmond napisał(a):
Wszystkie te dobre recenzje sa: verified purchase. Ale jak posortujesz je po dacie, to widac, ze zostaly swiezo napisane dzien po dniu. A jak zaczniesz sprawdzac użytkowników, to glownie swieze konta, które wyprodukowaly duza ilosc recenzji w krotkim czasie.

Chcialam kupic materac do namiotu przed wyjazdem i dalam sobie spokoj z Amazonem, bo wszystkie produkty byly podobne i mialy świeże recenzje w hurcie. Specjalnie nawet poczytalam o tych fake reviews i products. Sprzedający pisali na forach, ze to jest plaga dla nich i nie moga z tym konkurowac. Ich produkty sa kopiowane, a chinska wersja ma od razu setki recenzji na 5. Do tego Chińczycy podczepiaja sie do kodow innych produktow niz ten co zaczynaja sprzedawac, ale tworzy im to historie i daje istniejace recenzje. Po przeczytaniu tego zrozumialam dlaczego ten sam produkt zamowiony drugi raz byl inny albo dlaczego recenzje totalnie nie pasuja do produktu.

https://sellercentral.amazon.com/forums/t/real-or-fake-verified-purchase-reviews/389652

https://www.which.co.uk/news/2019/07/exposed-the-tricks-sellers-use-to-post-fake-reviews-on-amazon/

Pytania mogą być prawdziwe, ale recenzje juz nie. Pisze tu o produktach nieznanych firm, kopiach produktow, itp. Nie o markowych produktach firm z jakas tam renoma. Latwo tez zauwazyc, ze duzo tych fake reviews ma obrazki, filmiki, itp. W przypadku tego materaca do namiotu recenzje byly napisane w sezonie zimowym, kiedy malo kto mial nawet szanse przetestowac go w prawdziwych warunkach. Bylo tylko duzo zdjęć jak jest rozlozony, dzieci na nim leza w domu, itp.

Te produkty sa windowane na szczyt danej kategorii i trudno potem znaleźć cos porzadnego.

Też masz rację. Kiedyś zamówiłem dla znajomej baterię do S7 i tylną ściankę bo miała pękniętą. Obiecałem jej to wymienić a gdy paczuszka przyszła okazało się że tylna ścianka przyszła potluczona. Przyczyną było idiotycznie bezmyślne zapakowanie. Gdy wysłałem krótki review z bardzo niepochlebnym komentarzem o braku profesjonalizmu, bez wulgaryzmów oczywiście, odmówili publikacji.
:-U

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2021-06-21 08:11:30 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Kolejny Prime Day. Ktoś cos kupił?

Ja mam dluga liste rzeczy zachowanych w koszyku i pare spadło w cenie. Dash cam z Warehouse spadł o 30%. Zobaczymy jaka będzie jakość, bo nigdzie nie ma filmików z tego modelu. Niestety żaden dobry 4K nie spadł w cenie.

Warehouse 30% off na wybrane produkty, daje naprawdę niezle deale. Do tego jest np promocja Samsunga na cashback na urządzenia elektroniczne i można wyrwać niezłą okazję. Ja oczywiście kupiłam tableta miesiąc wcześniej, a teraz mogłabym ze 150-200 funtów urwać z ceny.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2021-06-21 08:18:09 (4 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Ja chce kupic blender kuchenny, ale jakos nie widac. Musi miec dobry silnik, przynajmniej 1500 w.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2021-06-21 18:16:33 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Przyszly moje zabawki, ktore zamowilam o 1.00 w nocy. Ale pani dostawca byla jakas nieogarnieta. Poszla z paczka prosto za kosz na smieci, zrobila zdjecie paczki i nawet nie zapukala, ani nie zadzwonila. Chyba wezwali posilki na dostawe w czasie Prime Days, bo kobieta byla zwyklym samochodem kombi.

Dash Cam moze byc, szczegolnie jak na cene 28 funtow. Poprzednia kamerke mam z 2013r, jakosc nagran byla juz lekko ponizej oczekiwan. Ale w sumie jak na no-name za 40 funtow wtedy, to dlugo przezyla. Nowa jest oczko lepsza, ladnie widac tablice rejestracyjne. Zrobilam testy na naszej malej ulicy. Trzyma sie szyby bardzo mocno, stara czesto odklejala sie, wiec musialam ja zdejmowac, zeby nie wlaczala alarmu w samochodzie. Pudelko faktycznie bylo dosc zniszczone, ale towar nienaruszony. Jak na razie, nie oszukalam sie jeszcze kupujac z Amazon Warehouse.

Reszta gadzetow musi poczekac na konfiguracje i testy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2021-06-21 19:13:48 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Najlepsze promocje są dalej na ebay, właśnie kupiłam mamie laptopa w promocji za 40% ceny rynkowej.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2021-06-21 19:40:24 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

To roznie bywa. Czasami jak jest niezla promocja na dany produkt w sklepie, to widzialam jak ludzie przeplacaja na Ebay za uzywke. Oczywiscie to kwestia jakiego produktu szukamy. Niektorych rzeczy nie ma uzywanych na Ebay, a nowki sa drozsze niz gdzie indziej. Currys spzedaje na Ebay i czasami maja kody znizkowe i jest najtaniej ze wszystkich sklepow.

Ja zanim cos kupie, to porownuje ceny w roznych miejscach, sprawdzam uzywki, obserwuje rynek, itp. Czasami tak dlugo obseruje, ze w koncu nie kupuje tej rzeczy ;-)

Generalnie, trzeba upolowac co nam potrzeba.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2021-06-21 19:43:07 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2021-06-21 19:13:48, ZlotaPerla1 napisał(a):
Najlepsze promocje są dalej na ebay, właśnie kupiłam mamie laptopa w promocji za 40% ceny rynkowej.

podaj marke i model

40% ceny rynkowej *ROFL* tak to jest jak sie ostatnie pol roku oodycha przez maske w pracy ...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 21-06-2021 19:43 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2021-06-21 20:02:54 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Laptop w Currys kosztuje teraz ponad £1000 - nowy model z 2020 Ten akurat i5 10 gen. Kupiłam za £400.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 28.5 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27.5 | 28.5 | 29.5 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,