Str 24 z 43 |
|
---|---|
daniupierug | Post #1 Ocena: 0 2014-09-22 11:57:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2014 Skąd: Luton |
a znacie jakieś stronki z ciuchami i wakacjami ?
|
keramczak | Post #2 Ocena: 0 2015-01-31 19:43:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Od 5.02 w lidlu tydzień polski...
#MajsterNaStulecie
|
aniusia935 | Post #3 Ocena: 0 2015-01-31 21:26:00 (10 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2013 Skąd: Belfast |
Cytat: 2015-01-31 19:43:20, keramczak napisał(a): Od 5.02 w lidlu tydzień polski... U nas już był ![]() Schabik w plasterkach był pyszny! i pyzy tez ![]() Za to nie polecam Uniwersanej przyprawy ![]() ![]() ![]() Cała reszta jest ok ![]() A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...
|
Post #4 Ocena: 0 2015-01-31 21:29:20 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
boszka8 | Post #5 Ocena: 0 2015-01-31 21:30:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-08-2014 Skąd: londyn |
Cytat: 2015-01-31 19:43:20, keramczak napisał(a): Od 5.02 w lidlu tydzień polski... ![]() |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2015-01-31 22:47:57 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-01-31 21:30:22, boszka8 napisał(a): Cytat: 2015-01-31 19:43:20, keramczak napisał(a): Od 5.02 w lidlu tydzień polski... ![]() To pewnie jest tydzuien opoznienia, bo u nas teraz jest chinski i wlasnie od przyszlego czwartku jest polski. Prawie zjadlam pierogi z ubieglorocznego polskiego dnia - zamrazarka byla pelna. Nie dostalyby pewnie gwiazdek M ale gorsze w restauracjach jadlam, a sama robic nie umiem.
Ada
|
Nie_z_tej_bajki | Post #7 Ocena: 0 2015-01-31 23:15:50 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Ada, chlebek upiekłaś, to i pierogi się nauczysz robić!
![]() Ja pierwszy raz w życiu robiłam uszka z grzybami do barszczu wigilijnego ( zwykle robiła babcia, a potem mama, więc czyste lenistwo ![]() ![]() Teraz czekam na inhalatory w Lidlu u siebie - z tego co widzę, to co miasto, to co tydzień inne promocje w tych samych sklepach... [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 31-01-2015 23:17 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
boszka8 | Post #8 Ocena: 0 2015-02-01 00:26:08 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-08-2014 Skąd: londyn |
Ada to samo chciałam napisać co bajka.Jak chleb pieczesz to pierogi też zrobisz.
![]() |
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2015-02-01 00:54:49 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Raz nawet podjelam sie robienia. Ciasto wyszlo takie ze jak rzucilam nim w kosz, to w koszu dziure wybilam...
Moze jeszcze kiedys podejme ryzyko.... A'propos Lidla- gofrownice sa po £9.99 ![]()
Ada
|
orangeapple | Post #10 Ocena: 0 2015-02-01 08:47:00 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2013 Skąd: tam i tu |
Ada,ja w tym roku robilam pierwszy raz pierogi i wyszly idealne.
Tez kiedys probowalam i ciasto wyszlo twarde wiec dalam sobie spokoj. Z tego przepisu musza Ci sie udac. Ja najpierw zrobilam z kapusta i grzybami,pozniej z miesem i na slodko z twarogiem i owocami. Wielbicielce tez podeslalam przepis i wyszly jej pyszne. Sprobuj a juz sklepowych nie kupisz ![]() 500 g mąki pszennej 3/4 szklanki wody 50 g miękkiego masła 1 jajko 2 żółtka 1 łyżeczka soli Mąkę wysyp na stolnicę i dodaj miękkie masło, jajko, żółtka, sól oraz stopniowo dolewaj wody. Zagnieć na elastyczne i miękkie ciasto. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut żeby odpoczęło. |