Str 6 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-09-18 21:18:18 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
agusia30 | Post #2 Ocena: 0 2009-09-18 21:18:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2008 Skąd: bristol |
Cytat: 2009-09-18 21:07:07, ironiqus napisał(a): Cytat: 2009-09-18 20:49:14, agusia30 napisał(a): a niania w uk - nie dziekuje:-Y Nie wiem, co jest takiego w niani zlego ... Caly swiat ludu pracujacego, na nianiach sie opiera, jednak Polacy zawsze jakis podstep wietrza ... Niania dla Polaka, to chyba tylko babcia lub ciocia ... Co jest z Wami nie tak? Jak niania jest tania, to sie nie zna. Jak niania jest droga, to za droga, a i pewnie pozeracz dzieciatek. Niania, to zawod wymagajacy doswiadczenia, odpowiednich predyspozycji i kwalifikacji ... Nie placzcie wiec, ze niani dziekujemy, bo Was po prostu na prawdziwa nianie nie stac - za to, za 3-5 funtow na godzine oczekujecie "gornej polki" ... kazdy ma swoj poglad na wychowanie swoich dzieci, jedni sa zadowoleni z niani inni nie. jest to kazdego indywidualna decyzja, wiec niekoniecznie musi chodzic tu o kase... |
Post #3 Ocena: 0 2009-09-18 21:39:35 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2009-09-18 21:42:43 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Szesc stron w temacie, i chyba sobie sam autor przeczy, niby pracy do wyboru i koloru ( i tylko nieudacznicy nie potrafia jej znalesc) a jak wywnioskowalam prace autorowi trudno zalapac???? Troche sprzecznosci nie tylko w tej kwestii.
Skoro rodzina jest najwazniejsza, czemu nie przecze zupelnie, to dlaczego ktos szuka pracy, ktora ta rodzine rozparceluje na dzienna i nocna polowke, bo jesli ja bylabym w dzien w pracy, a maz w nocy, i wymienialibysmy sie dzieckiem w progu, to jakie jest w tym zycie rodzinne. Rozumiem, ze czasem warunki do tego zmuszaja, ze ludzie musza na odmienne zmiany pracowac i na odmienne zmiany w domu przebywac, ale zeby to wybrac z wlasnej woli??? Gdyby moj maz wybral przebywanie w pracy zamiast z rodzina w domu, pewne pytania same domagalyby sie odpowiedzi. Skoro autor w dzien potrafi zarabiac pieniadze, w tym samym czasie wychowujac dziecko, to skad ten sprint za drzwi domu rodzinnego w porze nocnej? Rozumiem, ze siedzac w domu, wykonujac w dzien prace umyslowa moze tez ktos potrzebowac wysilku fizycznego, ale gym, bieganie wieczorkiem mogloby dostarczyc takowego. Zrozumiec potrafie podjecie pracy ktora daje satysfakcje i pewne poswiecenia mozna wtedy zrobic, ale jakos nie doczytalam sie zeby chodzilo o rozwijanie kariery poprzez prace w nocy w poscie autora. A tak a'propos niani, to skoro wam nie odpowiada takie wychowanie, w czym nie ma nic zlego, kazdy ma inne podejscie, niektorzy maja zle doswiadczenia z przeszlosci. Zaloze sie jednak, ze gdyby autor zdecydowal sie na nianie, a takowa byla odpowiedzialna za jego dziecko w dzien, po przepracowanej nocy w innej pracy, to pewnie by jej podziekowal tak szybko, jak szybko o nocnej pracy by sie dowiedzial, bo jak taka niania moze dac z siebie wszystko jak zaczynajac prace jest po kilku godzinach innej pracy. Autor wykonywac zamierza wszak miec trzy prace: zajmowanie sie dzieckiem w ciagu dnia (samodzielnie), prace zarobkowa w domu w trakcie zajmowania sie dzieckiem w ciagu dnia, i prace w nocy. Sroki i ogon przychopdza na mysl. Ale sie rozpisalam, a wlasciwie to chcialam tylko odpowiedzi jak to jest z ta praca jest czy jej nie ma? ![]()
Ada
|
Post #5 Ocena: 0 2009-09-18 21:58:17 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-09-18 22:11:24 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #7 Ocena: 0 2009-09-18 23:04:32 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-09-18 21:39:35, JUSTYNA170979 napisał(a): Zresztą to każdego indywidualna sprawa jak wychowuje swoje dzieci i jak kieruje swoim życiem Ależ oczywiście. Tylko po co pisać przy tym takie powalone posty? (chodzi mi o pierwszy w tym wątku rzecz jasna) Też jestem zdania że małe dziecko powinno wychowywać się z mamą (ewentualnie z tatą ![]() Oddawanie 3 latka do jakiegoś żłobka od 7 do 18 to dla mnie horror. I niestety przez to że ktoś musi zająć się małym to pieniążków na ogół mniej będzie. Ale nikt nie mówił że będzie lekko. I nie wszystko da się przeliczyć na pieniądze. [ Ostatnio edytowany przez: Superlover 18-09-2009 23:06 ] Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Post #8 Ocena: 0 2009-09-18 23:15:18 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #9 Ocena: 0 2009-09-19 00:42:07 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Ależ ty skaczesz, konik polny wysiada
![]() Ja od 6 lat na xxx siedzę, nudzi mi się w tej chrzanionej wsi jak cholera ale dzieciaki porozstawiane po szkołach, to trzyma, no i praca, dom, ble, ble wiec może dobrze robisz że tak skaczesz bo potem już nie będzie tak łatwo... Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
kksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2009-09-19 07:22:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
I ja się zgadzam,że nie wszystko da sie przeliczyc na pieniądze.Właśnie kończy mi sie urlop macierzyński i stanęłam przed wyborem czy chce wracac do pracy(chcę) i na jakie godziny.Moje dwie koleżanki,które rodziły w tym samym miesiącu co ja zdecydowały sie na prace po 6 godzin dziennie-żeby tylko zdążyć doleciec do domu i wymienic sie z mężem.I to nie z miłości do pracy ta decyzja,ale po prostu dla kasy.Ja zdecydowałam się wrócic na dwa dni w tygodniu,wtedy kiedy mąż ma wolne.Wracam dla samej siebie,żeby nie zdziczeć w domu
![]() A co do niani to nie wykluczam w przyszłości takiej możliwości.Szczególnie,że mam na oku panią,która super nadaje się na "przyszywaną" babcię ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|