|
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-09-01 17:42:02 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2009-09-01 18:48:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
w Londynie jest polska uczelnia- co drugi weekend 150 f na miesiac czesne,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
littleflower | Post #3 Ocena: 0 2009-09-01 18:53:54 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
po za tym na zadna nauke nigdy nie jest za pozno, chociaz co do internetowej to ja jestem za malo zdyscyplinowana, ale Tobie zycze wytrwalosci
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
olamakowska | Post #4 Ocena: 0 2009-09-01 19:43:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-05-2009 Skąd: londyn |
A te studia internetowe to na czym polegaja? Czy trzeba do Polski na egzaminy jezdzic?
[ Ostatnio edytowany przez: olamakowska 01-09-2009 19:44 ] |
Netta6 | Post #5 Ocena: 0 2009-09-03 04:33:38 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Cytat: 2009-09-01 17:42:02, gonzales napisał(a): Tak mnie naszłą ochota na studia ![]() Matura zdana, ale jakoś nie było pieniędzy w Pl aby to zacząć. Co myślicie na temat studiowania przez internet? Mam na myśli polskie studia ![]() Też mi to chodzi po głowie. Uważam, że to świetny pomysł ![]() Cytat: 2009-09-01 19:43:56, olamakowska napisał(a): A te studia internetowe to na czym polegaja? Czy trzeba do Polski na egzaminy jezdzic? Na tej uczelni Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania studia e-learningowe prowadzone sa na dwóch kierunkach: Pedagogika - licencjackie o specjalnościach: - Praca socjalna - Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza oraz Zarządzanie - uzupełniające o specjalnościach: - Marketing - Zarządzanie zasobami ludzkimi - Zarządzanie nowoczesnym przedsiębiorstwem - Zarządzanie w administracji publicznej - Zarządzanie zasobami gospodarczymi (studia niestacjonarne) - Public Relations, promocja, reklama - Eurologistyka TSL - Ubezpieczenia i bankowość - Psychologia zarządzania i doradztwa zawodowego - Socjologia zarządzania - Informatyka w biznesie - E-biznes i marketing w Internecie - Zarządzanie finansami - Zarządzanie bezpieczeństwem narodowym - Rachunkowość i analiza finansowa - Zarządzanie potencjałem społecznym w organizacji - Zarządzaniem wiedzą i informację w organizacji - Informatyczne Systemy Zarządzania Na tych dwóch kierunkach spotkania konsultacyjne organizowane są raz w miesiącu i odbywają się w Londynie, natomiast egzaminy w lutym i czerwcu odbywają się w siedzibie uczelni. Koszt studiów to 100 funtów miesięcznie, natomiast wpisowe wynosi 150 funtów. Powyższą informację uzyskałam w Biurze Informacyjno rekrutacyjnym Zamiejscowego Ośrodka Dydaktycznego w Londynie. Są jeszcze na tej uczelni studia licencjackie na kierunku Zarządzanie ale nie są to studia w systemie e-learningowym. Reszta informacji dostępna jest na ich stronie. *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Drugą uczelnią jest uw" target="_blank">Polski Uniwersytet Wirtualny Kierunki studiów to: Zarządzanie - Studia I stopnia (licencjackie) o specjalnościach: - Marketing - Zarządzanie potencjałem ludzkim Wpisowe 200 zł, Czesne miesięczne 310 zł Pedagogika - Studia I stopnia (licencjackie) o specjalnościach: - Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza - Doradztwo zawodowe i personalne Wpisowe 200 zł, Czesne miesięczne 300 zł Politologia - Studia I stopnia (licencjackie) o specjalnościach: - Administracja publiczna - Studia europejskie - Cywilizacje pozaeuropejskie Wpisowe 200 zł, Czesne miesięczne 290 zł Pielęgniarstwo - Studia I stopnia (licencjackie) Są to studia dla pielęgniarek/pielęgniarzy posiadających świadectwo dojrzałości i będących absolwentami liceów medycznych oraz medycznych szkół zawodowych kształcących w zawodzie pielęgniarki/pielęgniarza; posiadających prawo wykonywania zawodu. Cena nie została podana gdyż mozna ubiegać się o finansowanie studiów ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki według zasad ustalonych przez Ministerstwo Zdrowia. Więc mogą być za darmoche ![]() Informatyka - Studia I stopnia (inżynierskie) o specjalnościach: - Sieci komputerowe - Technologie programowania - Aplikacje handlu elektronicznego Wpisowe 200 zł, Czesne miesięczne 320 zł Zarządzanie - Studia II stopnia (uzupełniające magisterskie) o specjalnościach: - Zarządzanie potencjałem ludzkim - Marketing - Zarządzanie firmą Wpisowe 200 zł, Czesne miesięczne 320 zł Informatyka - dla absolwentów studiów inżynierskich- Studia II stopnia (uzupełniające magisterskie) o specjalnościach: - Technologie sieciowe - Technologie programowania Wpisowe 200 zł, Czesne miesięczne 330 zł Informatyka - dla absolwentów studiów licencjackich- Studia II stopnia (uzupełniające magisterskie) o specjalnościach: - Technologie sieciowe - Technologie programowania Wpisowe 200 zł, Czesne miesięczne 330 zł Pedagogika - Studia II stopnia (uzupełniające magisterskie) - Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza Studia prowadzone są przez Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną w Łodzi (dawniej WSHE w Łodzi). Studenta obowiązuje taki sam program, określony przez uczelnię i minima programowe, jak na tradycyjnych studiach. Musi on zaliczyć wszystkie wymagane przedmioty, napisać pracę dyplomową i zdać egzamin dyplomowy. Obowiązuje go system punktowy – zaliczeniu każdego przedmiotu odpowiada zdobycie przez studenta określonej programem studiów liczby punktów. Studia odbywają się w systemie niestacjonarnym. Studenci zdobywają zaliczenia i zdają egzaminy w siedzibie uczelni – bezpośrednio przed nauczycielami akademickimi. Nauka na platformie PUW – czy to na studiach czy w pojedynczych kursach – oznacza uczestnictwo w zajęciach on-line, które są nową internetową formą kształcenia. Nauka odbywa się zgodnie z programem studiów niestacjonarnych,ale zajęcia z przedmiotów odbywają się w formie kursów przez Internet. Uczestnicy studiów mają wszystkie prawa przysługujące studentom. Istnieje możliwość studiowania według indywidualnego toku (ITS). Student/uczestnik, przystępując do nauki, otrzymuje dostęp (login, hasło) do platformy zdalnego nauczania. Na platformie zdalnego nauczania zamieszczone są materiały dydaktyczne. Zawierają one wiele elementów, które dają studentom możliwość samodzielnego przeanalizowania materiału oraz sprawdzenia, na ile opanowali materiał danego kursu, zanim przystąpią do egzaminu. Organizacja: Rok akademicki: 2 semestry. W ciągu semestru: nauka na kursach przez Internet. Jeden semestr to realizacja kilku kursów czyli tradycyjnych "przedmiotów". W trakcie semestru: zjazdy konsultacyjne. Na koniec semestru: sesja egzaminacyjna. Egzaminy: tradycyjne zdawane przed nauczycielem akademickim w uczelni. System punktowy: zaliczenie przedmiotu to zdobycie punktów kredytowych ECTS. Praca dyplomowa: tradycyjna – podobnie jak obrona i egzamin dyplomowy. *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Tak więc oferta PUW jest bardziej atrakcyjna. Sporo więcej kierunków i cena konkurencyjna. Ale, no właśnie. Myślałam o tej uczelni ze względu na to iż kierunek który mnie interesuje jest zarówno na poziomie licencjackim oraz magisterskim. Jedynie co mnie powstrzymuje to jest to:Wywiad z rzecznikiem Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Poczekam na rozwój wypadków. We wrześniu powinna sie sprawa wyjaśnić, ponieważ rok akademicki za pasem. Tak na biegu znalazłam to: l&content_id=46&id=324" target="_blank">Aktualne informacje dla Studentów Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi Informacja rzecznika prasowego Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego: "Wszczęcie procedury w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi nie oznacza likwidacji Uczelni. Jeśli władze AHE dostosują się do zaleceń Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego - Akademia będzie mogła pracować i rozwijać się nadal. Chcemy zdyscyplinować władze Uczelni i przywrócić porządek prawny. Uczelnie muszą spełniać pewne wymogi. Nasze działania służą studentom. Studenci nie mają, czego się obawiać. Dyplomy Uczelni są ważne. Nie kwestionujemy ich legalności. Uczelnia może nadal prowadzić rekrutację na studia." Bartosz Loba Rzecznik Prasowy MNiSW Uczelnia uruchomiła również specjalną infolinię pod numerem 0-800-080-888 I bądż tu człowieku mądrym teraz. [ Ostatnio edytowany przez: Netta6 03-09-2009 04:40 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-09-17 14:33:34 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jarek_jan | Post #7 Ocena: 0 2009-09-17 14:56:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2009 Skąd: coventry |
Nie bardzo rozumiem jaki ma sens studiowanie na polskiej uczelni o watpliwej reputacji, przez internet jesli sie mieszka w Anglii. Ja osobiscie studiowalem i w PL i w UK i nie wiem skad ta chec mieszkania w jednym miejscu a studiowania w drugim. Ze 160 uczelni w UK chyba da sie wybrac dla siebie studia i rodzaj finansowania. Zwlaszcza studia undergraduate sa na wyciagniecie reki i mozna bez problemu dostac kredyt studencki. Pracodawcy tez zawsze preferuja osoby ktore ukonczyly nawet kiepska ale angielska uczelnie niz zagraniczna. Jakby brakowalo plusow to mozna dodac wszystkie bonusy ktore maja studenci angielskich uczelnii (brak oplat za wode, brak CT, znizki na NUS w kazdym kinie i wielu sklepach itp)
Jarek
|
Netta6 | Post #8 Ocena: 0 2009-09-17 22:37:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Najnowsze informacje dla zainteresowanych:
Cytat: Informacja po spotkaniu władz Uczelni z Panią prof. dr hab. Barbarą Kudrycką Ministrem Nauki i Szkolnictwa Wyższego
Informujemy naszych studentów, że impas w kontaktach naszej Uczelni z Ministerstwem Nauki i Szkolnictwa Wyższego został przełamany. W dniu 16.09.2009 r. w późnych godzinach popołudniowych w MNiSW odbyło się spotkanie, w którym uczestniczyli: ze strony MNiSW: - Prof. dr hab. Barbara Kudrycka – Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego - Prof. dr hab. Witold Jurek – Podsekretarz Stanu - Mirosława Boryczka – Dyrektor Generalny - Bożena Łukasik – Zastępca Dyrektora Departamentu Nadzoru i Organizacji Szkolnictwa Wyższego - Marcin Czaja – Dyrektor Departamentu Kontroli i Nadzoru - Wojciech Niewierko – Szef Gabinetu Politycznego - Bartosz Loba – Rzecznik Prasowy - Wojciech Wrochna – Prawnik oraz przedstawiciele Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego ze strony AHE w Łodzi: - prof. dr hab. Andrzej Nowakowski – Rektor - prof. dr Makary K. Stasiak – Prezydent - Kalina Odziemczewska – Kanclerz - Bogda Lewandowska – Pełnomocnik Rektora ds. Studenckich W czasie spotkania władze AHE w Łodzi przedstawiły sprawozdanie z realizacji planu naprawczego wdrażanego w Uczelni. Uzyskaliśmy zapewnienie Pani Minister o woli wsparcia przez ministerstwo działań naprawczych wdrażanych w Uczelni. W dalszym ciągu spotkania, przedstawiciele MNiSW wręczyli Rektorowi i Prezydentowi decyzję Ministra o cofnięciu uprawnień na kierunku informatyka z klauzulą natychmiastowej wykonalności. Wobec powyższego z dniem dzisiejszym, tj. 17 września 2009 r. zostaje przerwany tok kształcenia na kierunku informatyka. Wszystkie złożone egzaminy i zaliczenia uzyskane przez studentów kierunku informatyka do czasu doręczenia władzom Uczelni decyzji o cofnięciu uprawnień są ważne. Jednocześnie informujemy, że już podjęliśmy działania zmierzające do odzyskania przez AHE w Łodzi uprawnień do kształcenia na kierunku informatyka. Studenci wszystkich pozostałych kierunków, na które AHE w Łodzi posiada uprawnienia do prowadzenia kształcenia, tj.: administracja, dziennikarstwo i komunikacja społeczna, kulturoznawstwo, pielęgniarstwo, socjologia, transport, realizacja obrazu filmowego, telewizyjnego i fotografia, zarządzanie, pedagogika, filologia, filologia polska, grafika, politologia – mogą rozpocząć lub kontynuować studia w nowym roku akademickim 2009/2010 w naszej Uczelni. Dziękujemy wszystkim studentom i pracownikom oraz przyjaciołom AHE w Łodzi za wszelkie wsparcie i podjęte działania dla ratowania naszej Uczelni. Zapewniamy, że nie ustaniemy w dalszych wysiłkach i determinacji do spełnienia wszystkich wymogów stawianych Uczelni przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego, aby nasi studenci mogli w spokoju i z godnością uzyskiwać wykształcenie w Uczelni, którą wybrali – w Akademii Humanistyczno - Ekonomicznej w Łodzi. Cytat: 2009-09-17 14:56:11, jarek_jan napisał(a): Nie bardzo rozumiem jaki ma sens studiowanie na polskiej uczelni o watpliwej reputacji, przez internet jesli sie mieszka w Anglii. Ja osobiscie studiowalem i w PL i w UK i nie wiem skad ta chec mieszkania w jednym miejscu a studiowania w drugim. Ze 160 uczelni w UK chyba da sie wybrac dla siebie studia i rodzaj finansowania. Zwlaszcza studia undergraduate sa na wyciagniecie reki i mozna bez problemu dostac kredyt studencki. Pracodawcy tez zawsze preferuja osoby ktore ukonczyly nawet kiepska ale angielska uczelnie niz zagraniczna. Jakby brakowalo plusow to mozna dodac wszystkie bonusy ktore maja studenci angielskich uczelnii (brak oplat za wode, brak CT, znizki na NUS w kazdym kinie i wielu sklepach itp) Myślę, że odpowiedź na to pytanie uzyskasz w tym poście Dużo smrodu wokół AHE |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2009-09-18 01:07:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A tak z czystej ciekawosci,czy istnieje jeszcze taka opcja pt."wolny sluchacz"?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|