MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Firma w UK

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosc2001

Post #1 Ocena: 0

2009-07-26 13:15:13 (16 lat temu)

gosc2001

Mężczyzna

Z nami od: 26-07-2009

Witam
Zastanawiam się nad rozpoczęciem działalności , ale chciałbym najpierw omówić sprawę z jakimś biurem co zajmuję się rejestracją , księgowością firm w uk ( polskich firm )i mam prośbę do osób korzystających z usług takich firm ,może ktoś polecić jakieś dobre biuro , szukałem w necie i znalazłem parę rożnych firm i różne opłaty , jednym się płaci za godzinę a innym jakieś opłaty z góry hmm.....dlatego proszę o sprawdzoną firmę , gdzie wiem że jak zapłacę pieniążki to będę mógł spokojnie zadzwonić i zadać jakieś pytanie i usłyszę odpowiedź , zamiast usłyszeć sorry kolego twój czas się skończył i musisz zapłacić za kolejną godzinę . Z góry dziękuję za polecone firmy :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-07-26 14:19:34 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

wg mnie firma księgowa to ci będzie potrzebna tylko do rozliczenia rocznego, założenie firmy możesz zrobić sobie sam przez internet, to banalnie proste
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-07-26 15:26:03 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-07-26 13:15:13, gosc2001 napisał(a):
omówić sprawę z jakimś biurem co zajmuję się rejestracją , księgowością firm w uk ( polskich firm )

He he nie wiedziałem że polskie firmy obowiązują jakieś inne zasady księgowości :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Awa

Post #4 Ocena: 0

2009-07-26 17:21:46 (16 lat temu)

Awa

Z nami od: 02-08-2006

1. zaloz firme
2. znajdz ksiegowa/-ego i zaplac za prosty, standardowy i jasno sprecyzowany pakiet uslug
3. co do zadawania pytan: zapisz sie do FSB (Federation of Small Businesses), roczna skladka kosztuje chyba okolo 190 funtow dla firm zatrudniajacych mniej niz 5 osob, sprawdz na stronie. Jako czlonek FSB masz dostep do 'helpline', na ktorej bezplatnie udzielaja Ci odpowiedzi na wszelkie pytania zwiazane z Twoja dzialalnoscia, od prawa pracy po podatki, ubezpieczenie itp. Zadajesz pytanie i osoba kompetentna w danej dziedzinie oddzwoni, co najwazniejsze, udzielona informacja bedzie wiarygodna, prawie bezinteresowna (bo na przylad jak zapytasz o public liability insurance to jasne ze poleca Ci brokerow, ktorzy sa na ich zaaprobowanej liscie) i uwzgledni najnowsze przepisy.

Kilka lat temu ocalii mnie przed bardzo kosztowna pomylka, bo skarbowka mowila jedno a ksiegowa zupelnie cos innego, jedna rozmowa wystarczyla, aby wyjasnili przepis, ktory moglam zacytowac i sprawa zostala zamknieta. Lepsze niz szukanie nowego ksiegowego albo prawnika.

Oczywiscie nie naduzywamy uslugi, bo tam dyzuruja powazni ludzie i nie dzwoni sie z glupotami.

Awa

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,