Str 27 z 29 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-07-21 09:21:29 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
polacy-polakom | Post #2 Ocena: 0 2009-07-21 16:52:42 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2009 Skąd: Keighley |
Cytat: 2009-07-21 09:21:29, Severance napisał(a): Hmm, no wiec tak..bedac lekko skonsternowana ostatnia wypowiedzia gonzalesa- spodziewalam sie raczej konkretow o ostatecznym terminie i postepujacych pracach w PWA (mnie nie odpowiedzieli na maila, ale nie tylko oni, wiec juz sie zdazylam przyzwyczaic ![]() Jako, ze talerza satelitarnego nie posiadam ![]() ![]() Tym samym koncze moja obecnosc w tym watku, pozdrawiam bardzo serdecznie i do zobaczenia w tematach lekkich, latwych i przyjemnych ![]() Nie otrzymałem żadnego maila od Ciebie. Pisałem wcześniej, aby zapytać co robimy, jak i kiedy. Aby coś zamieścić na stronie internetowej potrzebne są konkrtety. Co mam napisać: "15 sierpnia a może nie wywieś flagę na znak pojednania, albo nie bo to może być odebrane jako prowokacja.... ? Zacytuję poniżej sam siebie: Cytat: 2009-07-19 13:46:07, polacy-polakom napisał(a): Zgadzam się z faktem, że Polska flaga wywieszona w niektórych miejscach może wyglądać prowokacyjnie. Mniej więcej tak jak avatar użytkownika o ksywce Marciniak. Kłócicie się, a nic konstruktywnego z tego nie wynika. Będzie jak w Weselu Wyspiańskiego: "Miałeś chamie złoty róg". Nie interesuje mnie takie przebieranie nóżkami w miejscu, ponieważ zbyt dużo energii marnuje się na mielenie językiem (w tym momencie stukanie w klawiaturę). Nie lubię robić sobie z buzi innej części ciała, dlatego nawołuję do tego, aby zacząć ustalać konkrety, bo czasu coraz mniej, a wszyscy dookoła liczą na to, że ktoś zrobi coś za nich... Potrzebuję informacji (od Gonzalesa głównie, bo to inicjator akcji): 1. Czy wywieszamy flagi, czy może wpinamy sobie kwiatek lub wstążeczkę (na wzór angielskiego poppy) czy coś innego tak, aby nie prowokować? A może niech Polonia w każdym mieście zrzuci się po 2GBP od osoby, kupi wiadro białych ciętych kwiatów i rozdaje je w centrum każdego miasta. Możemy też dołączyć ulotki aby wręczać przechodniom razem z kwiatkiem, aby wiedzieli o co chodzi... Przecież pojednanie ma na celu nastawić miejscową społeczność pozytywnie do Polaków. Jeżeli ktoś to potraktuje prowokacyjnie, to powinien udać się do psychiatry... 2. Czy nadal obowiązuje data 15.08.2009 czy może zaplanujemy to w innym terminie, np. po wakacjach na początku września? Jakby nie było mnóstwo osób (w tym większość członków PWA ze mną i zarządem organizacji włącznie) 15.08.09 będzie w Polsce ze względu na OKRES WAKACYJNY. Więc może Wrzesień??? 3. Osoby chcące pomóc proszę o kontakt na pw, lub za pośrednictwem serwisu internetowego PWA Keighley. [ Ostatnio edytowany przez: <i>polacy-polakom</i> 19-07-2009 13:47 ] I jeszcze jedna prośba do osób mających problem z systemem wartości i własnym ego: Aby poczuć się lepszym od innych nie poniżaj ich, tylko pracuj nad sobą, aby w ich oczach zobaczyć tę iskierkę podziwu. Buduj, nie niszcz, bo nienawiść rodzi nienawiść. I do pozostałych którzy chcą coś zrobić, a nie wiedzą co dopóki nie przestaniecie się kłócić i nie ustalicie konkretów: NIESTETY CAŁY ZARZĄD PWA I WIĘKSZOŚĆ JEJ CZŁONKÓW DNIA 15.08.09 JEST NA WAKACJACH W POLSCE. PROPONUJĘ NAPRAWDĘ ZMIENIĆ TĘ DATĘ. Mogę zamieścić info na stronie, ale co z tego jak nie będzie wsparcia w czynach. Robienie szumu medialnego to nie wszystko. Gonzales powinieneś zająć funkcję DYKTATORA i jasno i wyraźnie podjąć decyzję na temat tego co robimy i kiedy,... i czy w ogóle robimy cokolwiek. Czas ucieka. pozdrawiam,
Mariusz Talarek
Polish Welfare Association w Keighley
|
Post #3 Ocena: 0 2009-07-21 17:28:34 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2009-07-21 20:58:29 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #5 Ocena: 0 2009-07-21 21:05:35 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-07-21 16:52:42, polacy-polakom napisał(a): Gonzales powinieneś zająć funkcję DYKTATORA moze lepiej ojca dyrektora ![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
|
|
anioleczek26 | Post #6 Ocena: 0 2009-07-21 21:10:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-07-2009 Skąd: Wyspa Man |
Jak czytam to wszystko to ciesze sie, ze mieszkam tu gdzie mieszkam. Gdzie Polacy maja dobry wizerunek i dbaja o niego indywidualnie, a efekty widoczne sa na calej wyspie. Gdzie nie potrzeba zadnych akcji pomocy i pojednania, bo tubylcy maja wieksze zaufanie do Polakow, niz sami Polacy do Polakow.
|
c0uple4w0man | Post #7 Ocena: 0 2009-07-21 21:12:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2009 |
zjaramy blanta w czynie pojednania.
|
Post #8 Ocena: 0 2009-07-21 21:22:54 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Anthrax | Post #9 Ocena: 0 2009-07-21 22:31:39 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2009-07-21 20:58:29, ironiqus napisał(a): Wiec tak. Obiecujesz pomoc od kilku dni, a nagle jako przedstawiciel najsilniejszej grupy poparcia nagle sobie "przypominasz", ze Twoj zespol jedzie na wakacje ... Nie chce rozwijac tematu ... bo pare podejrzen mam. nie jestes fair - on napisal 2009-07-19 13:46:07 (2 dni temu) 2. Czy nadal obowiązuje data 15.08.2009 czy może zaplanujemy to w innym terminie, np. po wakacjach na początku września? Jakby nie było mnóstwo osób (w tym większość członków PWA ze mną i zarządem organizacji włącznie) 15.08.09 będzie w Polsce ze względu na OKRES WAKACYJNY. Więc może Wrzesień??? [ Ostatnio edytowany przez: anthrax 21-07-2009 22:33 ] -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
polacy-polakom | Post #10 Ocena: 0 2009-07-23 16:10:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2009 Skąd: Keighley |
Cytat: 2009-07-21 20:58:29, ironiqus napisał(a): Cytat: 2009-07-21 16:52:42, polacy-polakom napisał(a): NIESTETY CAŁY ZARZĄD PWA I WIĘKSZOŚĆ JEJ CZŁONKÓW DNIA 15.08.09 JEST NA WAKACJACH W POLSCE. PROPONUJĘ NAPRAWDĘ ZMIENIĆ TĘ DATĘ. Mogę zamieścić info na stronie, ale co z tego jak nie będzie wsparcia w czynach. Robienie szumu medialnego to nie wszystko. Tylko do tego sie odniose, jako ten glupek i z czysto wyrachowanej, mozesz to nazwac, zlosliwosci a moze glupoty wrodzonej ![]() Wiec tak. Obiecujesz pomoc od kilku dni, a nagle jako przedstawiciel najsilniejszej grupy poparcia nagle sobie "przypominasz", ze Twoj zespol jedzie na wakacje ... Nie chce rozwijac tematu ... bo pare podejrzen mam. Chociaz jestem przeciwnikiem akcji, to nie zamierzam jej przeszkadzac - sama idea jest ok. tylko racjonalizm glosno krzyczy: to jest glupie, nieprzemyslane, zywiol i na barykady ... To, co chcecie pokazac, w profesjonalnym wydaniu robi sie dluzej ... urabia media, zeby wydzwiek brzmial pozytywnie i zeby w nim nawet slowo _pojednanie_ wystapilo ... Wasza akcja to: bic ajrola w odwecie za ... Kazdy odwet, pociaga odwet ... Jestescie na to gotowi? Zważając na wysoki poziom wypowiedzi i motywującą do działania postawę autora postanowiłem powyższego nie komentować. Przyzwyczaiłem się do bycia obrzucanym błotem tudzież inną materią. Szkoda że tylko ja podpisuję się imieniem i nazwiskiem. Mariusz AKA "głupek". pozdrawiam,
Mariusz Talarek
Polish Welfare Association w Keighley
|