MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bezrobotna - problem z Housing Benefit i Counciltax Benefit

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-10-18 18:30:32 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-10-18 19:01:16 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PaulaiCobi

Post #3 Ocena: 0

2009-10-20 02:14:01 (16 lat temu)

PaulaiCobi

Kobieta

Z nami od: 20-10-2009

Kochani,, mam nadzieje, ze temat HB i CTB sie nie zakonczyl.. Jest bardzo pozno i od kilku godzin szukam wlasnie tego tematu. Juz sie pogubilam ALE czy dobrze zrozumialam to co ktos tu napisal,,, ze do otrzymania Housing Benefit NIE POTRZEBUJE Rezydentury... W moim przypadku dokladnie chodzi o WRS...

Przyjechalam do UK w maju 2006 i od razu zaczelam prace. Nikt nic nie mowil o zadnym Home Office wiec nie pytalam,, w listopadzie 2007 odeszlam z pracy na urlop macierzynski, dopiero w styczniu 2008 uregulowalam sprawe z WRS a kilka tygodni pozniej urodzilam tu dziecko. W sierpniu 2008 skonczyl mi sie urlop macierzynski ale niestety nie moglam wrocic do pracy, bo moj synek mial 7 miesiecy i nie mialam go z kim zostawic (niestety tatus dziecka tez sobie odszedl i zostalam samotna matka) ... Nie staralam sie o zaden dodatkowy zasilek i utrzymywalam z CHTC WTC CHB ,, nie bylo tego wiele, ale jakos dawalam rade. W styczniu zaczela sie przeprawa po urzedach, JCP, Citizen Advice, prawnikach ... kazdy mowil mi cos innego. Zlozylam wniosek o HB bo zaczelo brakowac mi na pokoj w ktorym z dzieckiem bylo dosc ciasno. Zasilek zostal mi przyznany i od lutego 2009 wynajelam maly flat. W kwietniu zaczelam prace 16h/w i od sierpnia przyznali mi ponownie WTC i CHTC,, NIESTETY SZCZESCIE NIE TRWALO DLUGO .. 3 miesiace temu zostal mi "zawieszony" HB i caly czynsz musze placic sama. Do tego juz oddalam 202F do HMR za poprzedni WTC i teraz musze oddac nastepne f 700 za zeszloroczny CHild Tax Credit (pomijam fakt, ze byly to moje jedyne dochody od sierpnia ub roku) oraz zostal mi odebrany Council Tax Benefit i powinnam splacic 156f miesiecznie (z ksiezyca chyba wzieli ta kwote) Tak czy inaczej Cuncil pisze mi w listach, ze niestety w zwiazku z tym, iz brakuje mi 4 miesiecy ciaglosci pracy z WRS moj zasilek zostal zawieszony, oraz, ze mam im przedstawic nowy WRS certyfikat z obecnej pracy, a ze pracuje od kwietnia, to tak czy siak nic nie wskoram ;(

SUMUJAC ... mieszkam i pracuje w UK 3 lata i 5 miesiecy od stycznia 2008 mam zaplacony WRS ale jest nie wazny, bo brakuje 4 miesiecy. Jestem samotna matka z niespelna 2 letnim synkiem i NIE NALEZY MI SIE Housing Benefit??? Nawet troszeczke? Po oplaceniu calego czynszu i council tax-u brakuje na reszte oplat nie mowiac o zyciu .... ...
No i chyba bede musiala sie wyprowadzic bo nie udole a pokoju nikt nie chce wynajac "babie z dzieckiem" ...

HELP

Paula
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-10-20 12:13:06 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Wydaje mi się (o ile zrozumiałem z twojego dość chaotycznego opisu) że to co powinnaś zrobić to przedstawic councilowi aktualną rejestrację wrs. Jeżeli jej nie masz to jak najszybciej wyślij wniosek.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

anna69

Post #5 Ocena: 0

2009-10-20 12:43:24 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

dokladnie wyslij wnisek o zmiane pracodawcy i tyle, za to nie placisz nic poza znaczkiem pocztowy - i po jakis 2 tyg dostaniesz uaktualniony WRS z nim idz po HB i CTB i tyle:-) nie panikuj, dasz rade:-)

a taxy kaza ci zwracac - bo nie pracowalas wogole tzn nie nalezaly cie sie tax credit itp....ale jak dobrze pogadasz to pozwola ci splacac to w ratach - mojej kuzynce rozlozyli 1000 na raty po 5funtow miesiecznie....nie martw sie dasz rade:-)

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #6 Ocena: 0

2009-10-20 13:31:26 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Pobierając tax credit nie musi żadnych pieniędzy zwracać, urząd sam potrąci nadpłatę w ratach z bieżacych wypłat
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2009-10-20 17:36:12 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PaulaiCobi

Post #8 Ocena: 0

2009-10-20 20:12:28 (16 lat temu)

PaulaiCobi

Kobieta

BARDZO DZIEKUJE ZA INFO I POMOC....

Dzis dostalam wlasnie list z Council ze mam przedstawic im nowy WRS, zlozyc nowy wniosek o HB i CTB oraz napisac prosbe o ponowne rozpatrzenie... wiec mam nadzieje, ze jednak wszystko dobrze sie skonczy bo juz 4ty raz nie dam rady zaplacic calego czynszu...

A WTC i CHTC rozlozyli mi na 12 rat,,, prosilam o 24 ale pani byla bezlitosna ...

No nic,,, poczekamy zobaczymy ...

I MAM RADE DLA TYCH, KTORZY MAJA ODWIECZNY DYLEMAT .. "TO PAY, OR NOT TO PAY" ;)

Zaplaccie ten cholerny Home Office, bo nigdy nic nie wiadomo a pozniej moze byc za pozno! ...
To TYLKO f90 ale pozniej jest spokoj z urzedami...

Raz jeszcze wielkie dzieki!

Pozdrawiamy
Paula i maly Cobi :)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2009-10-20 21:29:09 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

hejka jesli chcesz rozlozyc na dluzej niz 12 miesiecy wtedy dzwoni sie pod inny nr i nie ma problemu , ja tak wlasnie sobie rozbilam ponad 4 tys f na 150 f miesiecznie
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

PaulaiCobi

Post #10 Ocena: 0

2009-10-20 22:13:29 (16 lat temu)

PaulaiCobi

Kobieta

hej,,

Ja dostalam tylko jeden numer i jak zadzwonilam, to niestety nie pomogly moje tlumaczenia o niskich dochodach i pani powiedziala, ze maksymalnie na 12 miesiecy moze mi te 700f rozlozyc ...

Moze pamietasz ten drugi numer i moze wiesz, czy jeszcze raz moge ich prosic o zmiane splat?.. probowalam znalezc cos na temat w necie, ale niestety porazka..

Pozdrawiam
P&C

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,