MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapytanie o prom?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gabanil02

Post #1 Ocena: 0

2009-04-24 21:59:23 (16 lat temu)

Gabanil02

Z nami od: 03-01-2008

Udając się do kraju brytów muszę przebyć pewien odcinek albo
na wodzie albo pod wodą,ja wybieram (na wodzie) ... prom. I mam
pytanie do jak zawsze niezawodnych formowiczów..czy bilet na prom
mozna kupić na zasadzie,że ide i kupuje czy muszę z pewnym
wyprzedzeniem poprzez internet(samochód+2 osoby).Bo z tego co się orientuje to ruch na trasie Calais-Dover jest jak na autostradzie.
A moje pytanie jest spowodowane tym że obawiam sie że po wykupienie wczesniej biletu mogę nie wyrobić się czasowo i będzie
problem:-P.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pajkuhan

Post #2 Ocena: 0

2009-04-24 22:21:27 (16 lat temu)

pajkuhan

Z nami od: 13-06-2007

Im wieksze wyprzedzenietym tanszy bilet,chyba ze to są święta to i tak zapłacisz sporo.Możesz kupić bilet na miejscu ale tylko jak będzie miejsce na promie.Zawsze mozesz kupić z dużym zapasek,np +10h i ewentualnie zaplacisz 10 czy 15 funtów na wcześniejszy prom jak będziesz wcześniej

Do góry stronyOffline

mysiapysia

Post #3 Ocena: 0

2009-04-24 22:23:46 (16 lat temu)

mysiapysia

Konto usunięte

ja jechalam kilka razy z dover do calaise i z powrotem i zawsz bylo wszystko okej, jestem zadowolona, na promie mozna pospacerowac, fajnie, a co do bukowania to zaraz jak wjezdzasz na platforme do jest Ticket office i mozesz kupic bilet bez problemu tylko ze o wiele drozszy niz bys kupil kilka dni wczesniej przez internet wiec jesli masz mozliwosc kup online, ja wracalam z Polski kilka dni tem i zabukowalam bilet za 50f przez internet ale byly jakies problemy z laczem i okazalo sie na miejscu ze nie zabukowali mnie i zaplacilam na miejscu dwa razy wiecej!!! masakra!!! a co do czasu to zazwyczaj dalo mi sie dojechac na czas a raz mi sie zdarzylo ze bylam za pozno i nie doplacalam, a w zeszltm roku jechalam i bylam o wiele wczesniej no i zeby jechac wczesniej kazali mi doplacic ok 15f no chyba ze wolisz czekac to czekaj na swoja pore, troche sie rozpisalam ale to wszystko i mam nadzieje ze na wszystkie odp sa jasne , milej podrozy

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #4 Ocena: 0

2009-04-24 22:29:21 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Optowałbym za rezerwacją on-line + sprawdzeniem za pomocą nawigacji lub mapy w internecie czasu podróży i dodanie 2-3 godzin na postoje. Nawet jeśli się spóźnisz jest większa szansa na przeprawę następnym promem bez opłat niż na złapanie najbliższego przyjeżdzając bez rezerwacji. No i koszta będą o wiele mniejsze.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

anneczka

Post #5 Ocena: 0

2009-04-24 23:06:04 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

a ja polecam dunkierque- Dover i przez NORFOLKLINE wydaje mi się, że mają najtaniej, mozne kupic bilet na później a jak dojedziesz 2h wczesniej to cie wpuszczą nawet moze i wczesniej a jak sie spóźnisz to albo cie wpuszcza albo bedziesz musiał troche doplacic:)
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2009-04-24 23:13:04 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja od lat korzystam z promow i kupuje przez internet, i w Sea France nigdy nie musialam doplacac jak bylam za pozno, a jak wczesniej to zawsze pytali czy chce czekac na swoj, czy jechac nastepnym jesli sa miejsca. Ale, ze Norfolk Line ostatnio tanszy, to mnie poinformowano, ze przy pierwszej zmianie nic sie nie placi, i tak faktycznie bylo, jak zmienialam. Nastepne zmiany 20 funtow doplaty. Ostatnio musialam zmieniac 4 razy (wypadek, naprawy etc etc), pierwszy raz za darmo, drugi i trzeci oplata, a za czwartym juz w porcie chyba im sie szkoda nas zrobilo, i nam odpuscili doplate w Ticket Office, chociaz panienka w budce nawet nie chciala slyszec o wjezdzie na prom po spoznieniu. Pomimo doplat, to i tak to wychodzi zwykle taniej, niz kupowanie na miejscu w porcie, no chyba, ze jedzie moj brat, to jemu sie zawsze poszczesci :-D
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-04-25 00:05:54 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-04-24 21:59:23, Gabanil02 napisał(a):
I mam
pytanie do jak zawsze niezawodnych formowiczów..czy bilet na prom
mozna kupić na zasadzie,że ide i kupuje czy muszę z pewnym
wyprzedzeniem poprzez internet(samochód+2 osoby).Bo z tego co się orientuje to ruch na trasie Calais-Dover jest jak na autostradzie.
A moje pytanie jest spowodowane tym że obawiam sie że po wykupienie wczesniej biletu mogę nie wyrobić się czasowo i będzie
problem:-P.

kup bilet później trochę niz się spodziewasz dojechać lub wyjedz wcześniej i po sprawie, czasami jak przyjedziesz wcześniej i sa wolne miejsca to załadują cie wcześniej, bilet owszem można kupić w okienku ale cena jest często ze hehe. No chyba ze kasa nie gra roli, ostatnio plynolem z Dunkierki, trochę dlugasnie sie plynie, a mnie sie nudzi na statku, to nie Hiszpania same fiony w kolo, nie ma na czym oka nacieszyć ;-)
bezpiecznej drogi pozdrawiam ;-)8-):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

dkstudio

Post #8 Ocena: 0

2009-04-25 06:36:50 (16 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Mozna wpadać i kupić bilet, ale cena ???
jest jeszcze możliwe negocjowanie.
Miałem nagły wyjazd i czasu na internetową zabawę zabrakło, na bramce zaproponowano mi 180F , jak oponowałem zaproponowano mi bym udał się do biura. Tam cena była już 120F, gdy jeszcze kreciłem nosem inna linia zaproponowała mi 90F.
No ale było to ciemną nocą, prawie ostatni prom mnie dostarczył na stały ląd. Ciekawe czy w dzień tak by można ???

[ Ostatnio edytowany przez: dkstudio 25-04-2009 06:38 ]

Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Post #9 Ocena: 0

2009-04-25 07:08:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-04-25 08:21:44 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na statku chyba widzialem plac zabaw ale nie pamientam na 100%, zazwyczaj rodzice meczą dzieci spacerujac po statku z pietra na pietro, w sumie nie trwa to wieki.

co do czasu podróżny wszystko zalezy czy będziecie się zmieniać, jaka pogoda, czy po drodze traficie na korki czy nie, ew w razie korka czy potraficie wykorzystać gps i wykombinować objazd.
No i co innego gdy ktos mieszka w szczecinie gdzie pod dom dojeżdża niemiecka autostrada, a co innego jak się musisz tłuc po drogach poligonowych przez polske, do tego czy masz duzy wygodny miekki samochód czy twardy ciasny.

ostatnio jak wracaliśmy drogi przez Niemcy mieliśmy piękna pogodę i jak zasnąłem okazało sie ze Beatka "jechała tylko 120 bo szybciej nie dała rady bo zbyt oczy mrużyła i się męczyła" krejzorka jedna, i większość trasy pokonaliśmy z prędkością100-110, w polsce po dziurach i brak autostrad, tylko drogi daleko od szosy, ew dwupasmowy dopust boży trzeba zwolnić do 80, zresztą szkoda zawieszenia samochodu, efekt taki że od granicy z polski do Dunkierki dojechaliśmy w 14 godzin ale samochód mamy duzy i miękki wiec się wypoczywa jadąc, nowe opony samochód w pełni sprawny.
Zatrzymywaliśmy się tylko by zatankować paliwo i gdzieś pobliżu końca Niemiec nie moglem się oprzeć gdy zobaczyłem piękny potężny kawał szynki serwowany w barze zjedliśmy, szybki obiad, natomiast kilka lat temu ta sama drogę jadąc małym twardym samochodem z trudem dotarliśmy po 18 godzinach w jedna stronę a w drugą 24, po prostu nie dało się wysiedzieć.
Jedziecie z dzieciakami wiec na pewno trzeba będzie je wybiegać na parkingach, nie ważne te dwie lub 3 godziny dłużnej nie ma znaczenia najważniejsze bezpieczeństwo a rozrabiające dzieciaki na pewno nie pomagają w koncentracji kierowcy.

autostrady sa za free, sugeruje trasę na berlin.
GPS oblicza czas sumując maksymalną dopuszczalną prędkość na poszczególnych odcinkach, a trzeba jeszcze dodać że na prom musisz przyjechać co najmniej 45 minut wcześniej, potem rozładunek tez potrafi potrwać nawet 30 minut, potem trzeba się wlec za manewrującymi tirami bo oni tam często kombinują i zjeżdżają do rożnych baz.

moja rada to wyjechać z londynu około 3-4 nad ranem, łapać prom około 5-6 jedziecie cały dzień, wypoczęci w trasie tez mniej oczy sie meczą i organizm leci na luzie a nie upomina sie o sen, większy ruch ale nie jest źle, do polski dojedziecie gdy już będzie po korkach, w druga strone to samo wyjazd o 3-4 gdy dojedziecie do londynu tez jest noc i po korkach.
w trasie w sumie sa 3 miesca gdzie może was troche wystopowac bo sa roboty drogowe, a tak to luz
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,