MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapytanie o prom?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gabanil02

Post #1 Ocena: 0

2009-04-26 18:31:22 (16 lat temu)

Gabanil02

Z nami od: 03-01-2008

Cytat:

2009-04-25 08:21:44, krakn napisał(a):
na statku chyba widzialem plac zabaw ale nie pamientam na 100%, zazwyczaj rodzice meczą dzieci spacerujac po statku z pietra na pietro, w sumie nie trwa to wieki.

co do czasu podróżny wszystko zalezy czy będziecie się zmieniać, jaka pogoda, czy po drodze traficie na korki czy nie, ew w razie korka czy potraficie wykorzystać gps i wykombinować objazd.
No i co innego gdy ktos mieszka w szczecinie gdzie pod dom dojeżdża niemiecka autostrada, a co innego jak się musisz tłuc po drogach poligonowych przez polske, do tego czy masz duzy wygodny miekki samochód czy twardy ciasny.

ostatnio jak wracaliśmy drogi przez Niemcy mieliśmy piękna pogodę i jak zasnąłem okazało sie ze Beatka "jechała tylko 120 bo szybciej nie dała rady bo zbyt oczy mrużyła i się męczyła" krejzorka jedna, i większość trasy pokonaliśmy z prędkością100-110, w polsce po dziurach i brak autostrad, tylko drogi daleko od szosy, ew dwupasmowy dopust boży trzeba zwolnić do 80, zresztą szkoda zawieszenia samochodu, efekt taki że od granicy z polski do Dunkierki dojechaliśmy w 14 godzin ale samochód mamy duzy i miękki wiec się wypoczywa jadąc, nowe opony samochód w pełni sprawny.
Zatrzymywaliśmy się tylko by zatankować paliwo i gdzieś pobliżu końca Niemiec nie moglem się oprzeć gdy zobaczyłem piękny potężny kawał szynki serwowany w barze zjedliśmy, szybki obiad, natomiast kilka lat temu ta sama drogę jadąc małym twardym samochodem z trudem dotarliśmy po 18 godzinach w jedna stronę a w drugą 24, po prostu nie dało się wysiedzieć.
Jedziecie z dzieciakami wiec na pewno trzeba będzie je wybiegać na parkingach, nie ważne te dwie lub 3 godziny dłużnej nie ma znaczenia najważniejsze bezpieczeństwo a rozrabiające dzieciaki na pewno nie pomagają w koncentracji kierowcy.

autostrady sa za free, sugeruje trasę na berlin.
GPS oblicza czas sumując maksymalną dopuszczalną prędkość na poszczególnych odcinkach, a trzeba jeszcze dodać że na prom musisz przyjechać co najmniej 45 minut wcześniej, potem rozładunek tez potrafi potrwać nawet 30 minut, potem trzeba się wlec za manewrującymi tirami bo oni tam często kombinują i zjeżdżają do rożnych baz.

moja rada to wyjechać z londynu około 3-4 nad ranem, łapać prom około 5-6 jedziecie cały dzień, wypoczęci w trasie tez mniej oczy sie meczą i organizm leci na luzie a nie upomina sie o sen, większy ruch ale nie jest źle, do polski dojedziecie gdy już będzie po korkach, w druga strone to samo wyjazd o 3-4 gdy dojedziecie do londynu tez jest noc i po korkach.
w trasie w sumie sa 3 miesca gdzie może was troche wystopowac bo sa roboty drogowe, a tak to luz
To nie wiem komu odpowadasz ale ja już jestem w tym wieku
że gdybym miał dziecko to byłby "strzał z boku" a tym bardziej ze ja jeszcze mogę ale ona juz ma nie "polecane":-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-04-26 20:10:14 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-04-26 18:31:22, Gabanil02 napisał(a):
Cytat:

2009-04-25 08:21:44, krakn napisał(a):
na statku chyba widzialem plac zabaw ale nie pamientam na 100%, zazwyczaj rodzice meczą dzieci spacerujac po statku z pietra na pietro, w sumie nie trwa to wieki.
To nie wiem komu odpowadasz ale ja już jestem w tym wieku
że gdybym miał dziecko to byłby "strzał z boku" a tym bardziej ze ja jeszcze mogę ale ona juz ma nie "polecane":-D

podobno cuda się zdarzają ;))) wiatr sąsiedzi i listonosz :-]:-]:-]
odpisuje wszystkim bo w wątku pojawiły się i pytania o dzieci
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2009-04-26 21:23:35 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Ferguson

Post #4 Ocena: 0

2009-04-26 22:51:49 (16 lat temu)

Ferguson

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2007

Ja kupuję bilety na ostatnią najtańszą godzinę (zawsze ok 18)i jak przyjeżdzam wcześniej to udaje mi się wjechać ,i nie pobierają dodatkowej opłaty ,w dodatku jadę na luziku i bez pośpiechu bo mam zapas czasowy.A jak już dopłynę na stały ląd to jadę jak najdalej,żeby tankować bo wszystkie wcześniejśże stacje są oblegane przez (promowych )bo wszyscy bez paliwa ,kiedyś czekałem prawie godzinę na tankowanie i do kasy. Zawsze nocą jadę do PL bo spokój na drogach i można śmiało pomykać.:-)

Do góry stronyOffline

Gabanil02

Post #5 Ocena: 0

2009-04-28 19:28:22 (16 lat temu)

Gabanil02

Z nami od: 03-01-2008

Bardzo dziękuje wszystkim za wszelkie przydatne informację i
propopnuje zakończyc ten temat bo juz wiem co chciałem wiedziec i
bilety na prom mam w kieszeni 35 euro.Jeszcze raz dziękuje:-D

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-05-17 13:47:03 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-05-17 14:31:55 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Ferguson

Post #8 Ocena: 0

2009-05-17 15:35:01 (16 lat temu)

Ferguson

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2007

Nie ma tam żadnych płatnych dróg(w Dover).

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-05-17 15:55:41 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-05-17 16:59:47 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,