Str 4 z 7 |
|
---|---|
SiwyZmc | Post #1 Ocena: 0 2009-04-25 19:05:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
:D sam za tydzien bede podrozowal promem bo moje dzieci chca zobaczyc jak to jest ale nie moge sie oprzec aby nie pokazac ladnego filmiku, ktory ma cos wspolnego z promami
zapraszam do lekturki:D
|
Post #2 Ocena: 0 2009-04-25 20:18:27 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2009-04-25 20:34:20 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Ta Antwerpia to sie tak strasznie nie przejmuj, dasz sobie rade. Trzeba patrzec na znaki i tyle. Ja to pamietam kiedys na Antwerpie i Essen trzeslam sie w oczekiwaniu, bez wiekszych problemow za kazdym razem sie udalo, a zgubilam sie w .... Katowicach (to jeszcze bylo jak przez miasto trzeba bylo jechac, zeby sie na kawalek autostrady do Krakowa zalapac). Ze trzy razy Katowice tak "zwiedzalam", do tej pory sie z tego smiejemy. A jak zapytalam policjanta jak dojechac do autostrady, to mi sie kazal popukac, ze wole nudna autostrade od widokow na mniejszych drozkach. Nie chcialam mowic, ze po tylu godzinach jazdy, widokow moge nie zobaczyc, bo mi sie oczy zamykaja (zart oczywiscie).
Ada
|
Gabanil02 | Post #4 Ocena: 0 2009-04-26 07:01:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 03-01-2008 |
Cytat: 2009-04-25 19:05:03, SiwyZmc napisał(a): :D sam za tydzien bede podrozowal promem bo moje dzieci chca zobaczyc jak to jest ale nie moge sie oprzec aby nie pokazac ladnego filmiku, ktory ma cos wspolnego z promami zapraszam do lekturki:D "szuwarowiec" byłoby to cośdo zapamietania na długo ![]() |
autofan | Post #5 Ocena: 0 2009-04-26 08:26:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-11-2007 Skąd: Poole |
Cytat: 2009-04-25 20:18:27, paolomario napisał(a): Cytat: 2009-04-25 09:50:11, karjo1 napisał(a): Z kontynentu do Sz-na jest okolo 16-17 godzin spokojnej jazdy, z czestymi postojami, trasa niezla, dobrze oznakowana. Jedyna zagwozdke po drodze stanowi Antwerpia, jedzie sie prawie srodkiem miasta i w dzien to koszmar. Ze spaniem trudno okrelic, ile bedziesz spal ![]() A na googlach trasę Calais - Szczecin pokazuje na jakieś 10 godzin jazdy, a tomtomik dla specyficznej daty i godziny wyjazdu z calais wyliczył mi też coś koło tego. Czyli trzeba trochę dołożyć. O tej Antwerpii słyszałem dużo od kumpli i większość z nich promy na późne popołudnia bukuje, aby uniknąć korków. Pocieszające jest to, że dnie coraz dłuższe a jadąc w kierunku wschodu, zawsze rozwidni się wcześniej. Z tym spaniem to pewnie kilka godzinek, tak gdzieś po północy. Pewnie na jakimś parkingu, nie? Słyszałem opinie, że lepiej gdzieś na terenie Niemiec, bo w Polsce to się, można poza samochodem obudzić ![]() ![]() Do samego Szczecina jak nie będę musiał to wjeżdżać nie będę tylko dalej pojadę w kierunku na Koszalin, Słupsk i dalej Trójmiasto (docelowo ta Jastrzębia Góra) - jaka tam jest trasa, pytam znających? Trzeba na coś zwrócić uwagę? Dobrze się tamtędy jeździ? Znowu, google pokazuje trasę Kołbaskowo - Jastrzębia na jakieś 5-6 godzin, ale w polskich realiach ile to może zająć? Dzięki. ps. zabukowałem w P&O, ale próbowałem ze trzy razy w Norfolk line (sporo taniej, opinie znajomych). Tylko, że za każdym razem wyskakiwała mi wiadomość: "The specified order cannot be found, or the order is already paid." Z konta nic nie ubywało, na mejla żadne potwierdzenia zakupu nie przychodziły, to w końcu wybrałem innego przewoźnika. Zdażało Wam się coś podobnego? A w P&O na co zwrócić uwagę? Łatwo trafić na terminal? Jak to w ogóle "załadunkowo-rozładunkowo" wygląda? Milosnik samochodow.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2009-04-26 08:41:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-04-25 19:02:22, Gabanil02 napisał(a): Cytat: 2009-04-25 11:50:59, ag-tom napisał(a): Jak masz GPS poprowadzi Cie inna droga, tylko odpowiedznio ustaw nawigacje. Ostatnio jechalem z nawigacja poprowadzila mnie inna autostrada niz co zwykle jeździłem. Mam to urządzenie i jak co nie którzy twierdzą dobrej jakosci BECKER ale nie korzystał jeszcze z niego na dłuzszej trasie bo nie było takiej potrzeby..powinno mnie poprowadzic dobrze a o tym ustawieniu to musze wreszcie przeczytać instrukcję a szczególnie jak to jest z tym(najszybsza trasa) (najkrótsza trasa ![]() najszybsza nie znaczy najkrótsza, a najkrótsza wcale nie najszybsza. -przy opcji najszybsza, GPS wybiera drogi o najwyższym priorytecie, i będzie zawsze dążył do naprowadzenia na drogę o takim statusie czyli autostrady. -najkrótsza Tu GPS traktuje na równi autostrady oraz drogi osiedlowe, priorytet jest by uzyskać jak najkrótszy odcinek miedzy punktami. Włączcie lub wyłączcie sobie opcje drogi płatne, wg upodobania. jadąc przez kontynent warto używać opcji najszybciej, dopiero gdy z jakiś przyczyn chcemy zrobić objazd, zmieniamy na opcje najkrótsza, klikamy objazd i GPS wytycza drogę, przełączamy się w tryb "z lotu ptaka" i patrzymy czy to co nam zaproponował ma sens, ew sami paluchem wprowadzamy punk pośredni i ponownie patrzymy czy lepiej to wygląda bo czasami są np zablokowane przejazdy i na mapie wygląda to ok, ale w rzeczywistości trzeba będzie zrobić takie koło że nie ma sensu i lepiej postać w korku.Gdy już ominiemy problemowe miejsce i wrócimy na autostradę, ponownie przełączamy na opcje trasa najszybsza i dobrze jest ponownie z listy historii wprowadzić adres docelowy, GPS przeliczy od nowa, a nie będzie modernizował trasy poprzednio obliczonej. opcji bezdroży raczej nie używać bo poprowadzi w krzaki i znowu bdzie że GPS utopił samochód ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Gabanil02 | Post #7 Ocena: 0 2009-04-26 09:55:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 03-01-2008 |
Cytat: 2009-04-26 08:41:50, krakn napisał(a): Cytat: 2009-04-25 19:02:22, Gabanil02 napisał(a): Cytat: 2009-04-25 11:50:59, ag-tom napisał(a): Jak masz GPS poprowadzi Cie inna droga, tylko odpowiedznio ustaw nawigacje. Ostatnio jechalem z nawigacja poprowadzila mnie inna autostrada niz co zwykle jeździłem. Mam to urządzenie i jak co nie którzy twierdzą dobrej jakosci BECKER ale nie korzystał jeszcze z niego na dłuzszej trasie bo nie było takiej potrzeby..powinno mnie poprowadzic dobrze a o tym ustawieniu to musze wreszcie przeczytać instrukcję a szczególnie jak to jest z tym(najszybsza trasa) (najkrótsza trasa ![]() najszybsza nie znaczy najkrótsza, a najkrótsza wcale nie najszybsza. -przy opcji najszybsza, GPS wybiera drogi o najwyższym priorytecie, i będzie zawsze dążył do naprowadzenia na drogę o takim statusie czyli autostrady. -najkrótsza Tu GPS traktuje na równi autostrady oraz drogi osiedlowe, priorytet jest by uzyskać jak najkrótszy odcinek miedzy punktami. Włączcie lub wyłączcie sobie opcje drogi płatne, wg upodobania. jadąc przez kontynent warto używać opcji najszybciej, dopiero gdy z jakiś przyczyn chcemy zrobić objazd, zmieniamy na opcje najkrótsza, klikamy objazd i GPS wytycza drogę, przełączamy się w tryb "z lotu ptaka" i patrzymy czy to co nam zaproponował ma sens, ew sami paluchem wprowadzamy punk pośredni i ponownie patrzymy czy lepiej to wygląda bo czasami są np zablokowane przejazdy i na mapie wygląda to ok, ale w rzeczywistości trzeba będzie zrobić takie koło że nie ma sensu i lepiej postać w korku.Gdy już ominiemy problemowe miejsce i wrócimy na autostradę, ponownie przełączamy na opcje trasa najszybsza i dobrze jest ponownie z listy historii wprowadzić adres docelowy, GPS przeliczy od nowa, a nie będzie modernizował trasy poprzednio obliczonej. opcji bezdroży raczej nie używać bo poprowadzi w krzaki i znowu bdzie że GPS utopił samochód ![]() bardzo dziękuje za informacje...w drodzę przyda sie wszystko-Dziękuje!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2009-04-26 15:37:37 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
emily37 | Post #9 Ocena: 0 2009-04-26 15:48:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2009 Skąd: s yorkshire |
http://www.hotelformule1.com/formule1/gb/cartographie/index.shtml to jest namiar na tanie noclegi po Europie
|
Post #10 Ocena: 0 2009-04-26 16:26:28 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|