Str 8 z 14 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2010-03-11 11:12:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jasne, ze wlasciciel ma obowiazek naprawy niesprawnego wyposazenia mieszkania. To, ze Twoj maz naprawia to jest jego dobra wola. Skontaktuj sie z wlascicielem, zglos usterke i mozesz jeszcze wyslac mail/list, zeby nie bylo watpliwosci, ze nie wiedzial. Niech przysle Ci jakiegos hydraulika i po sprawie.
Carpe diem.
|
Post #2 Ocena: 0 2010-03-11 13:18:31 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
agnieszkasek | Post #3 Ocena: 0 2010-03-12 11:25:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 07-07-2009 Skąd: Manchester |
Hejka!
To znow ja. Powiedzcie mi czy moge odmowic naprawy sciany mojemu Landlordowi(jak wczesniej pisalam nie moglam sie o to doprosic w ciagu ostatnich miesiecy i teraz sie zjawia tuz przed moja wyprowadzka) Juz pisze dlaczego.Otoz 29 marca mam umowiona wizyte w Manchester City Council wlasnie w sprawie zaniedban Landlorda a 23 Marca mam wizyte w szpitalu,bede miala badania audiology i jakies 3 inne,w kazdym badz razie od 6 miesiecy choruje a juz ostatni miesiac to jedno pasmo antybiotykow wizyt u lekarza itd.do tego ogluchlam(nie calkiem ale nie doslysze,zaczynam miec problemy z porozumieniem sie juz nawet przez telefon).Moja Pani Doktor GP powiedziala ze moze byc to spowodowane bakteriami grzyba ale dopoki nie uzyska wynikow-nie moze tego potwierdzic. I o co mi chodzi...Jezeli okaze sie ze wyniki wyjda pozytywnie chce skarzyc Landlorda o zaniedbania i pokrycie kosztow zwiazanych z moim leczeniem(tak doradzil mi wczoraj angielski(!!!)prawnik) Do naprawy chca przyjsc w poniedzialek,ale jak naprawia sciane to jak ja udowodnie pozniej ze ta wilgoc faktycznie istniala? |
midian25 | Post #4 Ocena: 0 2010-03-12 11:29:35 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
A nie mozesz zrobić zdjęć jak wyglądała sciana przed naprawą?Oczywiście ustaw datę w aparacie.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
agnieszkasek | Post #5 Ocena: 0 2010-03-12 11:33:48 (15 lat temu) |
Dzieki za odpowiedz.
Ja mam zdjecia z 27 lutego 2009 ze stycznia tego roku ale juz w lutym umylam w cholere te sciane bo sie wytrzymac nie dalo taki byl smrod! |
|
|
midian25 | Post #6 Ocena: 0 2010-03-12 11:40:34 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja już się nie mogę doczekać aż będzie ciepło,zeby móc okna pootwierać i dobrze wywietrzyć mieszkanie.Nie mam zbytnio problemów z grzybem,z tym że co jakieś 2-3 miesiące muszę bleachem malować dookoła okna w sypialni i itak to dziadostwo wyłazi.Dobrze że na małej powierzchni.Ale muszę przyznać że pięknie ściana kwitnie,różne odcienie bieli i szarości,różne struktury...czasem szkoda mi to niszczyć.Zeby tylko takiego negatywnego wpływu na zdrowie nie miał ten grzyb...
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2010-03-12 12:00:20 (15 lat temu) |
Nie widze problemu, zeby probowac zaskarzyc landlorda za brak naprawy, nawet jak naprawi sciane teraz. Przeciez przez rok nie byla naprawiona. Skoro domagalas sie od roku naprawy to powinno Ci zalezec, zeby stalo sie to jak najszybciej, bo inaczej moze to odwrocic sie przeciwko Tobie. Jesli szkodzi Ci to na zdrowie, to najszybsze usuniecie przyczyny, powinno byc Twoim priorytetem.
Nie wiem jakie masz szanse wygrania sprawy w sadzie. Mialas rok na podjecie dzialania i zmuszenie landlorda do naprawy, a nie zrobilas tego. Mialas mozliwosci prawne, moglas isc do urzedu tak jak to teraz zrobilas itp. Mozna powiedziec, ze zaniedbalas sprawe tak samo jak wlasciciel, bo nie zrobilas nic, by polepszyc swoje warunki zamieszkania. Dla przypomnienia porady na stronie Shelter, jak postepowac w przypadku napraw. http://england.shelter.org.uk/get_advice/repairs_and_bad_conditions Carpe diem.
|
agnieszkasek | Post #8 Ocena: 0 2010-03-12 12:25:14 (15 lat temu) |
Richmond ja podejmowalam dzialania i informowalam agencje o tym co ma miejsce w domu w ktorym mieszkam,Landlord tez wiedzial.W zeszlym roku w marcu byl jakis facet i zamalowal wilgoc w rogu mojego pokoju a w pazdzierniku agencja przyslala faceta ktory naprawial na zewnatrz rynne bo rzekomo z tej dziury w rynnie woda leciala na zewnetrzna sciane,ale mimo tego ze po tej naprawie byl Landlord i widzial ze sciana jest mokra i od zewnatrz i od wewnatrz-nic nie zrobil zeby ja wysuszyc ani na zewnatrz ani w srodku!To co mialam wiecej zrobic?Namiot rozbic pod agencja i co dzien im przypominac?Jestem czlowiekim i zawiezylam poprostu...
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2010-03-12 12:33:31 (15 lat temu) |
A no to cos tam sie dzialo. Z wczesniejszych wypowiedzi wynikalo, ze olewali Cie w ogole, a Ty cierpliwie czekalas, zanim w koncu nie zdenerwowalas sie porzadnie.
Niezaleznie od tego mysle, ze po zrobieniu dokumentacji zdjeciowej powinni to naprawic jak najszybciej. Moze porozum sie jeszcze z prawnikiem jakie dowody moga byc potrzebne i jaka dokumentacja. Carpe diem.
|
Artana | Post #10 Ocena: 0 2010-07-25 17:36:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-07-2010 Skąd: Cheltenham |
Zaczne od tego, że przez prawie 12 miesiacy mieszkam w tym samym domu u tego samego landlorda. Od około pól roku mamy problem z wilgocia. Były pisane listy do landlorda i on coś tam remontował Oczywiscie wszystko zrobił sobie podczas naszej nieobecności jak byliśmy na urlopie. Nie wiem na czym polegał ten remont, ale po miesiacu dostalismy rachunek za prad na około 300 funtów. Mimo wszystko wilgoć nadal jest. O czym systematycznie go informujemy.
Znalazłam fajne mieszkanie przez agnecje. Złożyłam aplikacje i dowiaduje się, że nie mogą mi go wynając bo landlord dał im negatywne referencje. Miedzy innymi, że jest niezadowolony, że nie płacimy na czas, że ciagle ma z nami problemy. A to wszystko nieprawda, bo placimy przez standing order co miesiac. Poza tym wiem, ze poprzedni lokatorzy mieli taki sam problem. No i jeszcze co wyszło w praniu nasz depozyt nie jest chroniony. Co mam zrobić? Złożyłam mu wypowiedzenie zanim dowiedziałam sie, że nie bede mogła wynająć mieszkania. Termin wyprowadzki za niecałe 3 tygonie. |