wiec sprawa wyglada tak:
umowa podpisana 10.02.2007 na 6 miesiecy czyli do 10.08.2007
a prawym rogu drobniejszym drukiem ze niby wazna 3 lata.ok.
sprawa poszla o to ze prosilismy landlora o wymiane uszczelki w baterii prysznicowej
wszytko bylo by ok ale landlord wpuscil "hydraulika" pod nasza nieobecnosc i nie informujac nas o tym.
zrocilismy mu uwage to powiedzal ze mowil sasiadce,a ja ze mam umowe z nim a nie z sasiadka!!!
powiedzial ze jak sie mam niepodoba to wiemy co mamy robic.
tak wiec nastepnego dnia rozwiazalismy umowe z miesiecznym wypowiedzeniem
do tego dowiedzielismy sie :dom jest zarejstrowany jako "nursing house".czyli landlord robi jakis walek bo placi mniej za wode i swiatlo i inne tam.
pieniadze landlord dostawal do reki bez potwierdzenia
- moje pytanie glowne:czy po 10.08.2007 landlord powinien wplacic kase na "chronione konto"?
- co robic w przypadku braku zwrotu depozytu?
niby landlord ma na to 14 dni ale jesli dziala zgodnie z prawem a tu chyba jest cos nie tak.
ja chce kase w dniu oddania kluczy a nie po 14 dniach ,bo ja tez nie mialem 14 dni na depozyt,
chata jest w stanie idealnym!!
kupilem wlasny dywan polozony na stary aby nie bylo problemow
my pierwsi wypowiedzielismy umowe.
A i to nie pierwszy problem z ladlordem.Inni wymajmujacy tez mieli problem
no i chcemy wziasc mieszkanie z agencji.powiedzielismy jaki byl problem z landlordem i ze chcemy tego uniknac w przyszlosci .boje sie ze landlord zawali mi wynajem nowego a nie usmiecha mi sie wynajmowac pokoju w domu z 4 innymi osobami .
potrzebujemy referencji od landlorda i tu chyba bedzie problem .bo nie mam ich do reki.agencja sle list landlord odpowiada.
wszystko jest ladnie pieknie jak placimy.jak tylko czegos sie wymaga ,sa problemy .
ona wynajmuje tylko Polakom.pewnie dla tego ze sie nie znaja na prawie i odpuszcza,ale zle trafila.
NU PAGADI!!!!
jak ktos ma jakis pomysl jak uprzykrzyc jej zycie bede wdzieczny.np.jajko w scianie albo sardynki w sofie

chcialem dac ogloszenie w gazecie ale podobno to nielegalne -jak wiekszosc w anglii
pozdrawiam i dziekuje ze wszelkie odpowiedzi
Tomek