Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Anglia » niejadek.

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Anglia" opiekują się: _Steve_, Richmond

Strona główna » Anglia » niejadek.

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 37)
meggi1

Post #1

2008-10-10 20:50:25 (miesiąc temu)

meggi1

Kobieta

Z nami od: 29-09-2008

mam straszny problem z moim synkiem ktory od dluzszego czsu nic nie chce jesc.ma cztery lata,i je bo mu wmuszam wiem ze nie powinnam na sile ale jakbym mu nie dala to sam nie zawola tylko picie.naprawde jest to meczace dla mnie bo nie zje raz a dobrze tylko co chwile musze mu cos dawac po pare kesow,a nie wspomnac jakie to niedobre dla jego zdrowia.mamuski,moze ktoras miala podobny problem i wie jak temu zaradzic,moze sa jakies syropy wspomagajace apetyt u dzieci.blagam pomozcie.z gory dzieki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ciesza

Post #2

2008-10-10 21:06:12 (miesiąc temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

U mnie syropki nie pomagaly. Jedyne co maly jadl ze smakiem to frytki i kurczaczki (z MD)
Krzyki nie pomagaly, zmuszanie tez nie, a ile to nerwow masakra.
Maly juz ma prawie 7 lat i jest bardzo wybredny w jedzeniu, jak obiad mu sie wizualnie nie podoba to go po prostu nie je i tyle, oczywiscie wszyscy mnie obwiniaja za to, ze niby rozpiescilam i pozwolilam - tylko jak zmusic do jedzenia wszystkiego?
Kilka miesiecy temu na ratunek przyszlo mi dlubanie w nosie.
Maly przez sen dlubal w nosie i podraznil sobie blone sluzowa czy jakos tak w kazdym badz razie spowodowalo to 3 dniowe krwawienie z nosa. Maly panicznie boi sie krwi, wiec jak najsprytniej potrafilam wykorzystalam ten motyw. Napisalam na komputerku, ze krew z nosa leci jak sie nic nie je, napisalam co musza dzieci jesc zeby przestalo. Oczywiscie musialam malemu sciemnic ze teraz sprawdzimy w internecie co mu jest i jak temu zaradzic. POMOGLO!!!!!
Cale szczescie ze to lyknal. Oczywiscie marudzi i dalej wybrzydza, ale przynajmniej je prawie wszystko.
Mimo wszystko nie udalo mi sie go przekonac do chleba, ani bulek - jak proponuje mu kanapke to stwierdza, ze on juz woli jak mu krew leci:-Y
Rozpisalam sie strasznie i raczej nie wiele Ci to pomoze, ale przynajmniej bedziesz wiedziala, ze nie jestes sama. Powodzenia w walce

Do góry stronyOffline

dudzia

Post #3

2008-10-10 21:08:56 (miesiąc temu)

dudzia

Kobieta

Z nami od: 28-07-2008

trudno cos doradzic, mam dwie corki i starsza tez czasem kombinuje co by tu zrobic aby nie zjesc obiadu... pare razy zdarzylo sie tak ze poinformowalam ja ze jak nie zje to nic innego nie dostanie (najczesciej dziala) raz tez sie zdazylo ze przetrzymalam ja pol dnia bez jedzenia i potem jadla wszystko.
gdzies kiedys wyczytalam ze nie mozna zmuszac bo to zniecheca, wiec ja jej nie zmuszalam tylko cierpliwie poczekalam az sie sama upomni i od tego czasu nie mamy klopotu z jedzeniem
:p

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

invisible

Post #4

2008-10-10 21:45:57 (miesiąc temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

witajcie.ja jakies 10 lat temu mailam podobny problem.jakos mojej corce przeszlo i je teraz wszytsko.Podobno psychologowie mowia ,aby nie zmuszac dzieci do jedzenia,PONIEWAZ W PRZYSZLOSCI NIE BEDZIE UMIALO ODMAWIAC.A dziecko samo wie ile potzrebuje pokarmu.pozadrawiam i zycze wytrwalosci,

Do góry stronyOffline

meggi1

Post #5

2008-10-10 21:48:28 (miesiąc temu)

meggi1

Kobieta

a wiec ciesza ja mam taki sam problem jak ty jesli chodzi o chleb to musze go karmic zeby jadl a jesli juz mi sie to uda to wtedy opowiadam juz mu takie bajki ze sama sie potem zastanawiam co ja mu gadam?:-D ale on bardziej jest zajety sluchaniem i nie zwraca uwagi nawet na to ze je.;-)co do rozpieszczenia to tak samo uwaza moj maz ze to niby moja wina bo ja mu na wszystko pozwalam i robi i je co chce i ciagle wybrzydza.dzieki troszki podnioslyscie mnie na duchu przynajmniej nie ja jedna mam ten problem:-?a moze ktos jeszcze?i zna dobry sposob na milusinskich?:-[

Do góry stronyOffline

invisible

Post #6

2008-10-10 21:56:02 (miesiąc temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

a moze dziewczyny napiszcie jakies ciekawe przepisy na smaczne dania dla maluszkow.Moze wlasnie ktores danie cioci z internetu bedzie smakowac naszym dzieciom

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #7

2008-10-10 22:02:34 (miesiąc temu)

marcheweczka

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

moja Julia ma 2 atka i potrafi caly dzien przezyc na jednej butli mleka....ja jej nie zmuszam,nie wciskam...ma ochote,to otwiera lodowke i bierze jogurt czy sama o cos poprosi...bedzie glodna,to zje obiad...moja kolezanka natomiast ma syna 8 letniego...gowniarz robi takie miny przy jedzeniu,ze slow brak...nie dobrze sie robi...a ona mu specjalnie kopytka na noc robi,bo on to lubi.....z dzieckiem jak z doroslym...glodny-to zje.....takie jest moje zdanie.....moze nie zdrowe podejscie,ale ja nie wciskam na sile,bo pozniej bedzie mialo rewolucje w brzuszku...wazne,by w ciagu dnia jednak cos cieplego dac i dodatkowo jakies witaminki dorzucic....ale ja wychowuje dzieci ekstremalnie....
http://radiobeatmus.cast24.pl/news.php

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #8

2008-10-10 22:07:25 (miesiąc temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

moja mama miała taki problem, z tego co wiem to w końcu zakazywała mi jeść, a ze ja bylem przekorny :-)
w każdym bądź razie do 8 klasy podstawówki nigdzie na zdjęciach mnie nie było bo ziarnistość kliszy była za duża by ując taki detal :))))))))))))
jak mnie zawlekli do lekarza to się okazało że mam wzorowe wręcz ponad przeciętne wyniki i w końcu mama dala sobie ze mna spokój jadłem ile chciałem piłem ile chciałem i tak mam do dziś, no ide po następne piwko :P :)
nie panikuj
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

meggi1

Post #9

2008-10-10 22:23:09 (miesiąc temu)

meggi1

Kobieta

do krkan czy jakos tak :-D jakbym slyszala mojego meza" je? odpowiadam "ale tylko cos skubnie" "to nie ma sie co martwic jak bedzie glodny to sam zawola"hahaha bardzo smieszne a ja zachodze w glowe plakac mi sie chce.a jak chcialam zrobic mu badania kewi to moja angielska pani doktor powiedziala ze malym dzieciom w angli nie pobieraja krwi. to przepraszam na jakiej podstawie ja mam wiedziec ze moje dziecko akurat nie ma anemii no jak?ach ci lekarze w tej angli:-Y

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #10

2008-10-10 22:47:21 (miesiąc temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Kwestia jak zglodnieje to zje u mnie nie dzialala wogole, maly potrafil wytrzymac bez obiadu kilka dni, napchal sie na sniadanie a na to niezmiennie juz od 3 lat je platki z mlekiem i tak do kolacji nic:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: ciesza 10-10-2008 22:48 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony