jestem nauczycielem angielskiego i mam zamiar wyjechac do Anglii do pracy jako nauczyciel eng na co najmniej rok. Znalazlem ogloszenie w gazecie do nastepujacej firmy: http://www.retronix-education.com/, napisalem do nich i dostalem szybka odpowiedz (wraz z roznymi dokumentami do wypelnienia), ze zapraszaja mnie na job interview, no i mam pare pytan (jesli ktos zna odpowiedz choc na czesc z nich to bede *bardzo* wdzieczny!):
1. czy ktos korzystal juz moze z uslug tej firmy, i jesli tak to jakie wrazenia?
2. w ogloszeniu pisza o kasie rzedu 416-641 funtow na tydzien - czy to jest brutto czy netto? (tam nie ma zadnej info), jezeli bruttto jak przypuszczam, to ile jeszcze musze odliczyc? czy to jest malo, srednio, duzo jak na South England (ale nie Londyn)? ile jest potrzebne zeby spokojnie zyc w Anglii?
3. podczas rozmowy powiedziano mi, ze moge wziac rodzine ze soba (zona + corka 5 lat), i ze ze oni pomoga znalezc mi przedszkole dla corki (zona mysle, ze prace znajdzie sama

4. czy ktos pracowal/pracuje w szkole w UK, jesli tak to jaka jest tam mlodziez (oczywiscie pytam o ogolne, subiektywne wrazenia)? co to znaczy (nie doslownie tylko w praktyce): "mixed community school"?
5. w dokumentach ktore dostalem w tym mailu jest tez cos takiego: "- We set up a limited company of which you are the sole director and employee" i itp itd - rozumiem, ze chodzi o to, ze ja zakladam firme tam w UK i pracodawca nie musi placic "ZUSu", a ja moge sobie robic koszty i je odliczac - czy to jest powszechnie stosowana praktyka w UK? czy mozna sie na to zgodzic, czy tez pachnie to "przekretem" (w Polsce jest to ostanio coraz bardziej popularne i nie zawsze korzystne dla pracownika)
z gory dziekuje za jakies odpowiedzi
pozdr
k