MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jazda bez ubezpieczenia

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

simon35

Post #1 Ocena: 0

2008-07-22 07:49:14 (17 lat temu)

simon35

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2008

no i salo sie,zabrali mi!!:-[:-[:-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

simon35

Post #2 Ocena: 0

2008-07-22 08:13:08 (17 lat temu)

simon35

Mężczyzna

wlasnie wrocilem z polski,bylem pewny ze dostalem 6pkn i 300 funtow kary,ale po przejrzeniu wszystkiej korespondencji widze ze moje prawko jest revoked czyli zabrane ,jestem totalnie zalamany,nei wiem co mam robic,najchetniej wyjechal bym z tego panstwa,ale mamy za duzo rzeczy ktore nas tu trzymaja(kontrakt na wynajecie mieszkania do maja 2009 itp)
teraz mam 2 auta i nie mam prawka,to jest smieszne a zarazem zalosne,nie wiem czy wsiadac za kolko,wiem ze bedzie to do czasu ze ktoregos pieknego dnia mnie capna,ale tu bez samochodu zyc sie nie da,
moze tlumaczyc sie podczas ewentualnej kontroli ze wyslalem moje polskie prawko do wymiany????
zycie tu staje sie powoli koszmarem,a przez ostatnie 4 lata spedzone tutaj bylem pelen energi do zalatwiania wszystkiego ,teraz od jakiegos czasu jestem wypompowany psychicznie,nic mnie nie cieszy,juz nie zalezy mi na tych funtach jak kiedys,po prostu do du....,boje sie ze zaczne sobie popijac a wtedy strace nawet zone ktora jest gotowa odejsc gdy zaczne piwkowac,
wszystko nagle odwraca sie przeciwko mnie,stracilem prace ,prawo jazdy,
nie mam nawet kogos takiego z kim moglbym pogadac o wszystkim tak szczerze,plakac sie chce!!!
pozdro dla Wszystkich!!!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2008-07-22 08:26:00 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie zrzucaj winy na kraj, tylko pomysl co robisz nastepnym razem, a jak nie jestes pewien co do czegos to dowiedz sie zanim wsiadziesz do samochodu. Bolesna lekcja i tyle. Inni ludzie zyja bez samochodow to i Ty dasz rade.

Jak bedziesz jezdzil samochodem bez prawa jazdy to narobisz sobie tylko wiecej problemow. To jest zwykla glupota.

Jak policja Cie zatrzyma to nie bedzie sluchala Twoich historyjek tylko sami sobie sprawdza w bazie danych czy masz prawo jazdy czy nie.

Badz twardzielem, przeciez oddadza Ci prawo jazdy za jakis czas. A picie nie prowadzi do niczego dobrego, sam widzisz jakie moga byc konsekwencje. Znajdz sobie jakies zajecie na te pare miesiecy, zeby o tym nie myslec.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

simon35

Post #4 Ocena: 0

2008-07-22 09:42:32 (17 lat temu)

simon35

Mężczyzna

stracilem prawko na zawsze,musze zdawac wszystko od nowa, a powodem nie bylo picie jak napisales lecz brak inszuransu,wlasciwie to mialem tyle ze nie przelozony na ten samochod,a wszystko poniewaz nie jestesmy u siebie tylko tu no i czlowiek nie jest w stanie znac wszystkich przepisow w 100 procentach,ot gwoli wyjasnienia
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2008-07-22 09:51:19 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

NIgdzie nie napisalam, ze straciles prawo jazdy z powodu picia, tylko, ze sam piszesz, ze wiesz jakie moga byc konsekwencje picia, gdybys zaczal teraz z powodu tego co Ci sie zdarzylo.

Mimo wszystko niewiedza nie zwalnia z nieprzestrzegania prawa. Zdasz prawo jazdy od nowa i bedzie w porzadku. A za kilka lat bedziesz sie smial z tego wszystkiego.

Nie wiem czy to dobra metoda pocieszania, ale pomysl, ze ludzie maja duzo powazniejsze problemy i daja rade, a Twoje stracone prawo jazdy jest niczym w porownaniu do np problemow zdrowotnych. Nie jest to koniec swiata, tylko powiedzmy mala niedogodnosc, ktora pokonasz predzej czy pozniej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-07-22 10:20:59 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-07-22 09:42:32, simon35 napisał(a):
a wszystko poniewaz nie jestesmy u siebie tylko tu no i czlowiek nie jest w stanie znac wszystkich przepisow w 100 procentach

Wybacz ale to że auto musi być ubezpieczone to chyba wszyscy wiedzą. Nie chodzi o to że nie znałeś przepisów, ty je świadomie złamałeś licząc że ci się uda. Ale to nie tragedia. Tragedia to by była gdybyś się dowiedział że masz raka albo gdyby partnerka od ciebie odeszła, a tak masz tylko nieprzyjemność, niedawno zdawałeś prawko więc wszystko pamiętasz, pójdziesz na egzamin i zdasz jeszcze raz.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

simon35

Post #7 Ocena: 0

2008-07-22 18:30:56 (17 lat temu)

simon35

Mężczyzna

nie wiecie jaka jest oplata za provisional driving licence???
dzieki wielkie

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #8 Ocena: 0

2008-07-22 19:01:39 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

hehehe:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

misiureczka

Post #9 Ocena: 0

2008-07-22 19:25:23 (17 lat temu)

misiureczka

Kobieta

Z nami od: 10-03-2008

Cytat:

2008-07-22 09:42:32, simon35 napisał(a):
stracilem prawko na zawsze,musze zdawac wszystko od nowa, a powodem nie bylo picie jak napisales lecz brak inszuransu,wlasciwie to mialem tyle ze nie przelozony na ten samochod,a wszystko poniewaz nie jestesmy u siebie tylko tu no i czlowiek nie jest w stanie znac wszystkich przepisow w 100 procentach,ot gwoli wyjasnienia
pozdrawiam

Na zawsze? :-o:-o:-o
Chyba trosze przesadziles :-W
Co maja przepisy do jazdy bez ubezpieczenia?? czy tu czy gdziekolwiek indziej nie mozna jezdzic samochodem bez waznego ubezpieczenia. Nie rozumiem Twojego toku myslenia i wyjasnien

Do góry stronyOffline

simon35

Post #10 Ocena: 0

2008-07-22 19:48:01 (17 lat temu)

simon35

Mężczyzna

no moze nie na zawsze,jak zdam wszystko od nowa wtedy bede mial prawko,zalapalas teraz?????
pozdroooooooooo

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,