Str 2 z 8 |
|
---|---|
simon35 | Post #1 Ocena: 0 2008-06-22 12:48:40 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2008 Skąd: cambridgeshire |
jak juz napisalem mialem m=aktualne ubezpieczenie na fiata bravo ktorego sprzedalem 2 tyg wczesnie ale ubezpieczenie bylo aktualne gdyz nie dzwonilem do firmy i nie oddwolywalem,pojechalem kupic samochod,toyota corrola,kilka minut po jej kupieniu w drodze powrotnej do domu zostalem zatrzymany przez policje i zabrali ma samochod na lawete(odebralem go po 5-ciu dniach zaplacilem za to 156 funtow.zatrzymali mnie w niedziele ok 23,w poniedzialem rano zadzwonilem do firmy ubezpieczeniowej i z fiata bravo ktorego sprzedalem wczesniej przelozylem ubezpieczenie na toyote corrole ktora mi zholowali na parking,ot cala historia,
|
stokesay | Post #2 Ocena: 0 2008-06-22 13:04:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
i tak powiedz w sadzie! Nie zmieni to i tak faktu ze prowadziles nieubezpieczone auto co jest wykroczeniem w UK, wiec moim zdaniem nie ma sensu nic innego wymyslac...
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
Post #3 Ocena: 0 2008-06-22 13:29:05 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2008-06-22 13:30:40 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
vitek | Post #5 Ocena: 0 2008-06-22 13:35:12 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-06-22 13:29:05, walker napisał(a): moje ubezpieczenie zezwala mi wsiasc do dowolnego samochodu , a wiec zapytaj swojego ubezpieczyciela czy ty tez mozesz jechac innym samochodem . jezeli tak to zamyka to sprawe. Możesz prowadzić inny samochód ale pod warunkiem że jest on ubezpieczony przez właściciela także jeżeli kupiłeś wóz bez ubepzieczenia to raczej nie zamyka to sprawy The Mythbuster
|
|
|
stokesay | Post #6 Ocena: 0 2008-06-22 13:57:32 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Cytat: 2008-06-22 13:35:12, vitek napisał(a): Cytat: 2008-06-22 13:29:05, walker napisał(a): moje ubezpieczenie zezwala mi wsiasc do dowolnego samochodu , a wiec zapytaj swojego ubezpieczyciela czy ty tez mozesz jechac innym samochodem . jezeli tak to zamyka to sprawe. Możesz prowadzić inny samochód ale pod warunkiem że jest on ubezpieczony przez właściciela także jeżeli kupiłeś wóz bez ubepzieczenia to raczej nie zamyka to sprawy Vitek dziękuję za wsparcie ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
Post #7 Ocena: 0 2008-06-22 14:01:35 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
simon35 | Post #8 Ocena: 0 2008-06-22 14:31:36 (17 lat temu) |
a juz mam dodyc tego glowkowania,co bedzie to bedzie i tak jade do polski samochodem 2 tyg po sprawie,tu przez anglie to przelece szybciutko(mam 3 godz do dover)a w POlsce mnie nie sprawdza bede mial plastic do pokazania jakby co
![]() |
Rektaj | Post #9 Ocena: 0 2008-06-22 14:32:37 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2007 Skąd: Newport South Wales |
D.O.C. - driving other cars na ubezpieczeniu nie zawsze jest warunkowane tym ze auto ktore prowdzisz korzystajac z DOC musi byc ubzpieczone gdzie indziej. Jak dlugo jestes za kierwonica to twoja firma ubezp. ktora oferuje ci tzw cover ubezpiecza dane auto.
Z tego co piszesz nawet jak miales DOC na swojej umowie na fiata to i tak nie bylo wazne na toyote z tego wzgledu ze sprzedales fiata i razem z jego sprzedaza twoj ubezpieczyciel umywa rece na jakakolwiek ochrone na twoj czy inny samochod (jesli DOC) z tego chocby tutulu ze powinienes poinformowac swoja forme ubezp. o fakcie sprzedania auta. Inna sprawa ze w przemysle ubezpieczen samochodowy w UK z DOC mozna korzystac tylko wtedy kiedy NIE JEST SIE WLASCICIELEM auta np. kolega lub rodzina pozycza ci samochod, auto nie moze byc rowniez przez ciebie wynajmowane a tym bardziej dopiero co kupione (oczywiscie sa jakies wyjatki ale o tym to bym sie zreferowal do Terms&Cond twojej umowy... w sumie to napisz jaka firma ubezpieczala fiata). Mowienie z sadzie ze ktos ci mowil ze mozesz jezdzic innymi autami na fully comp jest bez sensu bo jesli masz DOC na swojej polisie to musi byc on przedstawiony na Certyfikacie ubezpieczenia lub na policy schedule a to ty jako klient jestes zobowiazany do przeczytania dokumentow. Ciekawa jest tez sytuacja zmiany fiata na toyote(w poniedzialek jak dzowniles to ubezpieczalni).... czy powiedziales prawde o policji i o mozliwosci IN10 na licencji?? Bo jesli nie i jesli bedziesz mial jakis wypadek to twoj ubezpieczyciel przeswietli twoja licencje kilka razy jak bedzie trzeba i jesli wyjedzi ze nic o incydencie nie wspomnialec to mozesz miec z tym niemaly problem. Jeszcze raz przypomne IN10 jazda bez ubezpieczenia przez wiekszosc firm(powaznych) ubezpieczeniowy jest traktowana niemal tak powaznie jak np DR10 czyli jazda na "podwojnym gazie" i firma moze z tytulu posiadania takiego wykroczenia zakonczy kontrakt w trybie natychmiastowym tlumaczac ze nie jest w stanie ubezpieczac takiego ryzyzka. Napisz w jakiej firmie ubzepieczalec auto. Pozdro i powodzenia ps. W sadzie nie ma co kombinowac i motac bo gorzej na tym wyjdziesz. Czym chata bogata, co ukradnie Tata.
|
simon35 | Post #10 Ocena: 0 2008-06-22 14:55:25 (17 lat temu) |
widze ze jestes w temacie ,dzieki za podpowiedzi,wzialem wlasnie papiery z inszuransu i czytam
driving other cars-the regural driver is covered to drive other cars,cover is restricted to third party only and does not cover cars hired under a hire purchase or lease agreement or cars owned by the regural driver,cover will not apply if you not longer have the insured car or if it has been damaged beyond economical repair |