Dostales konkretne rady, a swoja droga, dorosly sam zalatwia swoje sprawy, a nie ciaga rodzicow
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Anglia » Pomocy! Wojsko upomina sie o mnie. |
| Autor | Strona: 3 z 3 |
|---|---|
| karjo1 | Post #1 2008-06-15 21:01:34 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Lo matko, na co jeszcze czekasz, wszyscy na forum maja Cie pocieszac, ze praca sie nie wscieknie ;)
Dostales konkretne rady, a swoja droga, dorosly sam zalatwia swoje sprawy, a nie ciaga rodzicow |
| krakn | Post #2 2008-06-15 21:08:57 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
Cytat: 2008-06-15 19:38:40, slaszone21 napisał(a): to ze wraz z zona zarabiam tyle ze odkladam co miesiac ok 5-6 tys zl.Jak mnie zabiora to co zostawie ja sama w anglii?nie odzyskam juz pracy. Jeszcze pytania masz.? hm no współczuje, na pewno czeka was trudny okres, ale jak widzisz służba zostaje odroczona a nie zniesiona, zastanawia mnie czy ty chcesz pracować w tej pracy do emerytury? przecież w każdej chwili możesz ją stracić, czy masz ją zostawić w Anglii, no większość facetów zostawia swoje kobiety, na ten czas, kwestia zaufania oraz poczucia obowiązku, jeżeli jednemu jest ciężko drugie idzie za nim, pewnie dojdzie do wyboru, czy pieniądze i widzenie raz na miesiąc, choć teraz bywa tak że po 16tej puszczają do domu heheeh jaja czy rozłąka na pół roku czy rok, bo nie wiem jak teraz ale dawniej nie wolno było żołnierzowi jechać za granice na urlop. Nie miej pretensji, nie jestem złośliwy po prostu akurat bywa to prawo paskudne. Psychiatryka też bym nie wybrał, bo kiedyś będziesz miał możliwość podjęcia jakieś intratnej pracy i okaże się ze masz narobione w papierach, ale może być też "pozytyw" taka rysa może być powodem unieważnienia ślubu zamiast kłopotliwego rozwodu... hm, nie doczytałem czy masz dzieci, a co będzie jak cię wezną w wieku 35 lat gdy dzieciaki będą miały 2-5 lat, wtedy zostawisz żonę samą? ze mną służyło masę chłopaków żonatych dzieciatych. O służbie zawodowej mówi się od wielu lat i na razie ciągle biorą raz mniej raz więcej ale biorą do woja. Acha a dowiedz się ile żona dostanie "rozłąki" i jak ona jest obliczana,bo jeżeli by obliczali z twojego aktualnego zarobku... ja już nie pamiętam zresztą na pewno wiele sie zmieniło, bo to może być powodem tego że wojsko zrezygnuje z twoich usług bo będziesz za drogi :) szczerze życzę powodzenia, pisz listy do WKU wiem ze każdy chce zarobić i dojść do czegoś jak najszybciej nie czekając do 40tki Cytat: 2008-06-15 21:01:34, karjo1 napisał(a): Lo matko, na co jeszcze czekasz, wszyscy na forum maja Cie pocieszac, ze praca sie nie wscieknie ;) Dostales konkretne rady, a swoja droga, dorosly sam zalatwia swoje sprawy, a nie ciaga rodzicow trochę sprawiedliwości, rodzice mogą pomóż dlaczego nie, w sumie duża odległość, ale co do tej pracy to masz racje, praca zawsze się znajdzie, co ciekawe ci co ją zmieniają często lepiej na tym wychodzą niż ci co siedzą w jednym miejscu, poza tym jak jest dobry to pewnie szef go przyjmie z powrotem za rok, znam takiego co przyjeżdżał przez kilka lat do pracy do tej samej firmy przez 5 lat na "5 miesieczne wakacje" [ Ostatnio edytowany przez: krakn 15-06-2008 21:17 ] [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku
|
| slaszone21 | Post #3 2008-06-16 08:47:05 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 14-06-2008 |
Ojciec własnie wrócił z wku.Powiedzial ze jestem za granica.Udało sie uprosic bez broblemów babke i faceta do przedluzenia mojego stawiennictwa u nich.Mam czas do sierpnia 30. Po cichu babka mówiła zeby facet nie slyszal ze mozna przyniesc akt ślubu-bo bardzo zadko sie zdaża ze zonatych biora...a ja od dwoch lat jestem po zawarciu. Takze teraz mam ponad 2 miechy na kombinowanie załatwianie i te sprawy. Temat uważam nadal za otwarty przynajmniej do konca sierpnia :p. Bedziem myśleć...
|
| joala8 | Post #4 2008-06-16 19:59:02 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 11-01-2008 Skąd: Chippenham |
Weź tylko poświadczenie zamieszkanmnia w UK, po 6 miesiącach masz statut rezydenta (ale nie ten , ktory dostajesz po roku pracy
Joala/ http:[ link usunięty ][ link usunięty ]et
|
| _Arik_ | Post #5 2008-06-16 22:10:00 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 29-12-2007 Skąd: Kegworth/Nottingham |
Cytat: 2008-06-16 19:59:02, joala8 napisał(a): Weź tylko poświadczenie zamieszkanmnia w UK, po 6 miesiącach masz statut rezydenta (ale nie ten , ktory dostajesz po roku pracy Moze sie wymeldowac, ale nie bedzie mial po sprawie bo za pozno to zrobil, jak by uczynil to wczesniej to mogl by ich kopnac w d...e W wojsku sa teraz luki, Zonatych tez biora, tym bardziej jesli Twoja Zona pracuje to z duza checia Cie wezma :) ... Alfa Romeo ...
... ànimo ...
... caràttere ...
|
| krakn | Post #6 2008-06-16 22:14:36 (3 miesiące temu) |
pożyjemy zobaczymy, oby się chłopakowi udało.
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku
|
| krakn | Post #7 2008-06-17 22:03:56 (3 miesiące temu) |
no i jeszcze artykuł, jak zwykle w polsce nie wiadomo czy się cieszyć czy nie, bo w sumie nie wiadomo ile wypiją posłowie i o co się pożrą w kantynie gdy będą głosować
http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=11196 [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
|