Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Anglia » Mieszkanie w UK studia w PL

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Anglia" opiekują się: Redakcja, Richmond

Strona główna » Anglia » Mieszkanie w UK studia w PL

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 14)
misiureczka

Post #1

2008-06-14 13:41:25 (4 miesiące temu)

misiureczka

Kobieta

Z nami od: 10-03-2008

Czy ktos z was mieszka w UK a studiuje w PL. Dowiadywalam sie i wiem ze jest taka mozliwosc jednak interesuje mnie jak wyglada to w praktyce. Dzwonilam do jednej ze szkol w PL i poinformowano mnie ze 60% zajec odbywa sie przez internet a 40% na miejscu w PL. Przeraza mnie to ze co 2,5 miesiaca musze pojechac na zajecia, wiadomo wiaze sie to z kosztami.
Czy jest wogole sens? Jezeli ktos tak studiuje prosze o szczegoly :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2

2008-06-14 14:55:33 (4 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

moja koleżanka tak studiuje, faktycznie przez net robią jakieś projekty nawet grupowo, właśnie poleciała na kilka dni do polski, fakt dość uciążliwy sposób, ale nie bezsensowny, musisz sobie odpowiedzieć na kilka pytań.
-Czy zarobione pieniądze, po zapłaceniu wszystkich kosztów, ile ci zostanie i czy będąc w Polsce nie zostanie ci więcej, bo podobno tam pracy "może"

-dwa czy twoja praca umożliwia częste nieobecności i czy masz możliwość decydowania kiedy cię nie będzie w pracy

heh, no i ominą cię przygody akademickie

W sumie ten drugi warunek jest najważniejszy, powodzenia;-)8-):-D
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

mcdonesco

Post #3

2008-06-14 15:06:14 (4 miesiące temu)

mcdonesco

Kobieta

Z nami od: 06-06-2007

W praktyce jest to dość trudne ale i możliwe.wszystko zależy od tego w jakim stopniu jesteś zdesperowana i od tego czy jesteś obowiązkowa, sumienna i systematyczna. Faktycznie, jak o tym wcześniej napisał Krkn, zależy czy będziesz mogla dostosować sobie wolne np na czas zjazdu lub sesji egzaminacyjnej.
Napisz czy studiujesz zaocznie czy tez jest to forma eksternistyczna.
Inna sprawa jest fakt ze niektórzy profesorzy, nauczyciele kładą, rzucają kłody pod nogi i bywa ze masz poprawki po oblanym egzaminie.
W każdym bądź razie jest to możliwe:-D
Budzi sie we mnie straszne zwierze... podejrzewam ze to leniwiec

Do góry stronyOffline

mcdonesco

Post #4

2008-06-14 15:32:26 (4 miesiące temu)

mcdonesco

Kobieta

Z nami od: 06-06-2007

Uuuuuuuuups:-?! Przepraszam!:-?
Oczywiście ze nie Krkn napisał tylko Krakn
Budzi sie we mnie straszne zwierze... podejrzewam ze to leniwiec

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5

2008-06-14 20:46:01 (4 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-06-14 15:32:26, mcdonesco napisał(a):
Uuuuuuuuups:-?! Przepraszam!:-?
Oczywiście ze nie Krkn napisał tylko Krakn

Zostało wybaczone, ale i tak mam piwo u ciebie 8-)
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Richmond

Post #6

2008-06-14 21:58:27 (4 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Dlaczego chcesz studiowac w Polsce? Chcesz wrocic w najblizszej przyszlosci do Polski? Jesli nie, to moze lepiej rozejrzec sie za czyms interesujacym tutaj?

Latac do PL na studia da sie nawet co dwa tygodnie, ale trzeba byc twardym, kupowac bilety na samolot duzo wczesniej i miec oczywiscie na to odpowiednie finanse. Lot do PL raz na 2 miesiace to pikus.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

misiureczka

Post #7

2008-06-19 22:20:35 (4 miesiące temu)

misiureczka

Kobieta

Z nami od: 10-03-2008

Planuje kiedys wrocic do polski wiec staram sie myslec przyszlosciowo i wydaje mi sie ze drugi kierunek moze mi w przyszlosci pomoc w znalezieniu lepszej pracy po powrocie.
Pracuje nie duzo - mam czas na nauke. Tylko te ciagle wyjazdy mnie naprawde przerazaja.
Musze zdecydowac sie do konca wrzesnia wiec jest jeszcze troche czasu.
Dziekuje za zainteresowanie

Do góry stronyOffline

Sylwia83

Post #8

2008-06-20 19:07:26 (4 miesiące temu)

Sylwia83

Kobieta

Z nami od: 20-06-2008

To studiuj tutaj na polskiej uczelni. Nie wiem czy mieszkasz w Londynie ale tam jest ich duzo. Raz w miesiacu jezdzi sie na weekend na zajecia a reszta przez internet. Sa dostepne rozne kierunki i stopnie np:licencjat.Mysle ze to byloby jakies rozwiazanie jezeli jestes z okolic Londynu. pozdrawiam:-)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

bronek22

Post #9

2008-06-20 20:13:20 (4 miesiące temu)

bronek22

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2008

Ja tak studiowalam przez 3 lata, 27 czerwca mam obrone pracy. Kosztuje to duzo nerwów i pieniedzy. Jesli dopiero zaczynasz to odradzam taki sposób. Dwa razy lub (bardzo rzadko) raz w miesiacu lecialam do Polski: bilet, parking, ropa, koszt dojazdu w Polsce, oplata za szkole, masakra. W szkole wiele osób robi problemy np przy zaliczeniu jesli opuszczasz cwiczenia, nie raz slyszalam: duzo musi Pani zarabiac skoro stac Pania na to. Malo tego mialam stypendium naukowe i wiele osób komentowalo, ze nie powinnam, bo jest wiele osób, które zyja w Polsce i im sie to nalezy bardziej niz mnie. Patrioci.....

Do góry stronyOffline

bronek22

Post #10

2008-06-20 20:14:24 (4 miesiące temu)

bronek22

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2008

Ja tak studiowalam przez 3 lata, 27 czerwca mam obrone pracy. Kosztuje to duzo nerwów i pieniedzy. Jesli dopiero zaczynasz to odradzam taki sposób. Dwa razy lub (bardzo rzadko) raz w miesiacu lecialam do Polski: bilet, parking, ropa, koszt dojazdu w Polsce, oplata za szkole, masakra. W szkole wiele osób robi problemy np przy zaliczeniu jesli opuszczasz cwiczenia, nie raz slyszalam: duzo musi Pani zarabiac skoro stac Pania na to. Malo tego mialam stypendium naukowe i wiele osób komentowalo, ze nie powinnam, bo jest wiele osób, które zyja w Polsce i im sie to nalezy bardziej niz mnie. Patrioci.....

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony