Czy jest wogole sens? Jezeli ktos tak studiuje prosze o szczegoly
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Anglia » Mieszkanie w UK studia w PL |
| Autor | (Odpowiedzi: 14) |
|---|---|
| misiureczka | Post #1 2008-06-14 13:41:25 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 10-03-2008 |
Czy ktos z was mieszka w UK a studiuje w PL. Dowiadywalam sie i wiem ze jest taka mozliwosc jednak interesuje mnie jak wyglada to w praktyce. Dzwonilam do jednej ze szkol w PL i poinformowano mnie ze 60% zajec odbywa sie przez internet a 40% na miejscu w PL. Przeraza mnie to ze co 2,5 miesiaca musze pojechac na zajecia, wiadomo wiaze sie to z kosztami.
Czy jest wogole sens? Jezeli ktos tak studiuje prosze o szczegoly |
| krakn | Post #2 2008-06-14 14:55:33 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
moja koleżanka tak studiuje, faktycznie przez net robią jakieś projekty nawet grupowo, właśnie poleciała na kilka dni do polski, fakt dość uciążliwy sposób, ale nie bezsensowny, musisz sobie odpowiedzieć na kilka pytań.
-Czy zarobione pieniądze, po zapłaceniu wszystkich kosztów, ile ci zostanie i czy będąc w Polsce nie zostanie ci więcej, bo podobno tam pracy "może" -dwa czy twoja praca umożliwia częste nieobecności i czy masz możliwość decydowania kiedy cię nie będzie w pracy heh, no i ominą cię przygody akademickie W sumie ten drugi warunek jest najważniejszy, powodzenia [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku
|
| mcdonesco | Post #3 2008-06-14 15:06:14 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 06-06-2007 Skąd: Londyn |
W praktyce jest to dość trudne ale i możliwe.wszystko zależy od tego w jakim stopniu jesteś zdesperowana i od tego czy jesteś obowiązkowa, sumienna i systematyczna. Faktycznie, jak o tym wcześniej napisał Krkn, zależy czy będziesz mogla dostosować sobie wolne np na czas zjazdu lub sesji egzaminacyjnej.
Napisz czy studiujesz zaocznie czy tez jest to forma eksternistyczna. Inna sprawa jest fakt ze niektórzy profesorzy, nauczyciele kładą, rzucają kłody pod nogi i bywa ze masz poprawki po oblanym egzaminie. W każdym bądź razie jest to możliwe Budzi sie we mnie straszne zwierze... podejrzewam ze to leniwiec
|
| mcdonesco | Post #4 2008-06-14 15:32:26 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 06-06-2007 Skąd: Londyn |
Uuuuuuuuups
Oczywiście ze nie Krkn napisał tylko Krakn Budzi sie we mnie straszne zwierze... podejrzewam ze to leniwiec
|
| krakn | Post #5 2008-06-14 20:46:01 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
Cytat: 2008-06-14 15:32:26, mcdonesco napisał(a): Uuuuuuuuups Oczywiście ze nie Krkn napisał tylko Krakn Zostało wybaczone, ale i tak mam piwo u ciebie [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku
|
| Richmond | Post #6 2008-06-14 21:58:27 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Dlaczego chcesz studiowac w Polsce? Chcesz wrocic w najblizszej przyszlosci do Polski? Jesli nie, to moze lepiej rozejrzec sie za czyms interesujacym tutaj?
Latac do PL na studia da sie nawet co dwa tygodnie, ale trzeba byc twardym, kupowac bilety na samolot duzo wczesniej i miec oczywiscie na to odpowiednie finanse. Lot do PL raz na 2 miesiace to pikus. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| misiureczka | Post #7 2008-06-19 22:20:35 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 10-03-2008 |
Planuje kiedys wrocic do polski wiec staram sie myslec przyszlosciowo i wydaje mi sie ze drugi kierunek moze mi w przyszlosci pomoc w znalezieniu lepszej pracy po powrocie.
Pracuje nie duzo - mam czas na nauke. Tylko te ciagle wyjazdy mnie naprawde przerazaja. Musze zdecydowac sie do konca wrzesnia wiec jest jeszcze troche czasu. Dziekuje za zainteresowanie |
| Sylwia83 | Post #8 2008-06-20 19:07:26 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 20-06-2008 Skąd: Reading |
To studiuj tutaj na polskiej uczelni. Nie wiem czy mieszkasz w Londynie ale tam jest ich duzo. Raz w miesiacu jezdzi sie na weekend na zajecia a reszta przez internet. Sa dostepne rozne kierunki i stopnie np:licencjat.Mysle ze to byloby jakies rozwiazanie jezeli jestes z okolic Londynu. pozdrawiam
|
| bronek22 | Post #9 2008-06-20 20:13:20 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 12-03-2008 Skąd: dorset |
Ja tak studiowalam przez 3 lata, 27 czerwca mam obrone pracy. Kosztuje to duzo nerwów i pieniedzy. Jesli dopiero zaczynasz to odradzam taki sposób. Dwa razy lub (bardzo rzadko) raz w miesiacu lecialam do Polski: bilet, parking, ropa, koszt dojazdu w Polsce, oplata za szkole, masakra. W szkole wiele osób robi problemy np przy zaliczeniu jesli opuszczasz cwiczenia, nie raz slyszalam: duzo musi Pani zarabiac skoro stac Pania na to. Malo tego mialam stypendium naukowe i wiele osób komentowalo, ze nie powinnam, bo jest wiele osób, które zyja w Polsce i im sie to nalezy bardziej niz mnie. Patrioci.....
|
| bronek22 | Post #10 2008-06-20 20:14:24 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 12-03-2008 Skąd: dorset |
Ja tak studiowalam przez 3 lata, 27 czerwca mam obrone pracy. Kosztuje to duzo nerwów i pieniedzy. Jesli dopiero zaczynasz to odradzam taki sposób. Dwa razy lub (bardzo rzadko) raz w miesiacu lecialam do Polski: bilet, parking, ropa, koszt dojazdu w Polsce, oplata za szkole, masakra. W szkole wiele osób robi problemy np przy zaliczeniu jesli opuszczasz cwiczenia, nie raz slyszalam: duzo musi Pani zarabiac skoro stac Pania na to. Malo tego mialam stypendium naukowe i wiele osób komentowalo, ze nie powinnam, bo jest wiele osób, które zyja w Polsce i im sie to nalezy bardziej niz mnie. Patrioci.....
|