MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gaz i Prad w Uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 5 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2010-05-12 12:50:36 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

licznik na karte czy tez kluczyk raczej nie bedzie mial zadluzenia max wiekszego niz 5 f, bo chyba taki jest limit debetowy w tych licznikach, no i po zaladowaniu licznika wyskakuje kwota, wiec gdy byl jakis debet to zostaje on ujety juz w doladowaniu, jak i debet zostaje wykorzystany , po prostu nie mamy wtedy gazy czy to pradu dostarczanego.
Mieszkalam na takich licznikach prawie dwa lata, liczniki mialam od British gas- powiadomilam ich ze teraz ja korzystam , i co jakis czas w ramach wdzieczniosci dostawalismy od nich czeki na drobne sumy- np 40 f
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Mieszko

Post #2 Ocena: 0

2010-05-12 17:22:51 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Littleflower, masz rację, że na taki licznik na kartę jest 5 funtów. Ale moi znajomi mieli taką historię: wprowadzili się do mieszkania i okazało się po jakimś czasie, ze rachunki za prąd są nie popłacone przez poprzednich lokatorów. Moi znajomi nie mieli zamiaru ich płacić, bo niby dlaczego. Któregoś pięknego dnia wrócili z pracy i okazało się, że firma dostarczająca prąd wymieniła liczniki na takie na kartę i poinformowano ich, że są one tak ustawione, że oprócz faktycznego zużycia ściągają powolutku za to, co nie zapłacone wcześniej. oczywiście, moi znajomi czym prędzej się wyprowadzili, bo dlaczego mają spłacać czyjeś długi?
Ja osobiście nigdy się z tym nie spotkałam, ale moim znajomym wierzę.

Do góry stronyOffline

agnieszkasek

Post #3 Ocena: 0

2010-05-12 18:47:12 (15 lat temu)

agnieszkasek

Kobieta

Z nami od: 07-07-2009

Ok.Ale powiedzcie mi,co mam robic?Mam sie wyprowadzac?A jezeli faktycznie licznik jest zadluzony to British Gas ma obowiazek mnie otym poinformowac?

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

littleflower

Post #4 Ocena: 0

2010-05-12 19:25:11 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2010-05-12 17:22:51, Mieszko napisał(a):
Littleflower, masz rację, że na taki licznik na kartę jest 5 funtów. Ale moi znajomi mieli taką historię: wprowadzili się do mieszkania i okazało się po jakimś czasie, ze rachunki za prąd są nie popłacone przez poprzednich lokatorów. Moi znajomi nie mieli zamiaru ich płacić, bo niby dlaczego. Któregoś pięknego dnia wrócili z pracy i okazało się, że firma dostarczająca prąd wymieniła liczniki na takie na kartę i poinformowano ich, że są one tak ustawione, że oprócz faktycznego zużycia ściągają powolutku za to, co nie zapłacone wcześniej. oczywiście, moi znajomi czym prędzej się wyprowadzili, bo dlaczego mają spłacać czyjeś długi?
Ja osobiście nigdy się z tym nie spotkałam, ale moim znajomym wierzę.

Kiedy ktos sie gdzies wprowadza gdzie sa normalne liczniki- dzwoni sie i podaje stan licznikow- i od tej pory placi rachunki - przeciez w kazdym domu przed nami ktos by mogl narobic dlugow- a mozemy o tym nie wiedziec- tym bardziej gdy dom wynajmujemy od prywatnego landlorda, zadluzenie na normalnych licznikach jest przeciez na czyjes nazwisko,
W sytuacji Twoich znajomych po prostu bym sie klocila,odwolywala, zadala wyjasnienia spraw przez landlorda, nie zawsze jest mozliwosc szybkiej wyprowadzki,

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Mieszko

Post #5 Ocena: 0

2010-05-12 20:20:59 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Oni akurat mieli taką możliwość, więc się wyprowadzili.

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #6 Ocena: 0

2010-08-03 16:42:59 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

Hej, mam umowe z Southern Electric - placimy im miesiecznie przez DD 25£ za gas i 25£ za prad, po 3 miesiacach przysylaja rachunek z reszta do zaplaty. Oczywiscie nie ludzilam sie nigdy, ze bedziemy mieli nadplate ale to co wyslali, przeszlo moje oczekiwania! Za 3 miesiace gas - 221.28, prad 161.23 - do tego dodajmy po 75 i za prad i za gas zaplacone juz przez DD i mozna sie przewrocic!!!
Mieszkamy w dosc duzym domu - 2 sypialnie, salon, jadalnia ale tylko we dwojke - jestem w duzym szoku!!! Strasznie jestem slaba w rachunkach i chcialabym zeby ktos mi poradzil,na ktora firme warto zmienic, musze szybko uciekac, bo pojdziemy z torbami! Mieszkam w Bristolu - region South-West :):):)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-08-03 16:53:17 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Betty80

Post #8 Ocena: 0

2010-08-03 16:53:47 (15 lat temu)

Betty80

Kobieta

Z nami od: 06-10-2009

hej. U mnie na flacie w zimie na gaz szło 120 miesięcznie i na prad po 35. masz dom, więc mniej więcej tak by mogło wyjsc. inna sprawa jeśli to jest za letni okres - trochę za dużo

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-08-03 16:57:47 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-08-03 17:06:41 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,