Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Anglia » Gaz i Prad w Uk

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Anglia" opiekują się: Redakcja, Richmond

Strona główna » Anglia » Gaz i Prad w Uk

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 3
Ronincheltenham

Post #1

2008-05-23 12:38:36 (5 miesięcy temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Padlem prawie.... pierwsze co rób to dzwon do odstawcy ktory wam wysyla rachunki i im powiedz co sioe dzieje , dostaiecie cala kwote refundacji tylko chyba trzeba bybyo miec rachunki za doladowania, niewiem tego dokladnie.

Cytat:

2008-05-22 22:42:17, Nenna1 napisał(a):
Niestety..wychodzi na to , ze placimy podwojnie.:-|
Co 3 miesiace dostajemy rachunek ..na blisko £100...juz byly 3 rachunki..ale caly czas musimy nabijac klucz "u hindusa"...bo inaczej , jak pisalam nie ma pradu...
Z EDF mamy tylko prad.:-?
W kazdym razie musze tam zadzwonic..
Dziekuje za odpowiedz...pozdrawiam Nenna1
Bierz życie na rogi, jak je w ogóle masz.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

butterfly42

Post #2

2008-05-23 13:21:44 (5 miesięcy temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Vitek sęk w tym,że pralka jest podpięta do nocnej taryfy a woda juz od dawna ma obniżoną temperature.Zanim wprowadziliśmy się do tego domu wymieniali w nim bojler na nowy i pewnie wtedy coś pomieszano.Owszem najwiecej energii pozera bojler oraz kuchenka elektryczna a niestety oba te urządzenia nie działają na nocną taryfe.Wczoraj spisywano nam licznik wiec za kilka dni dostaniemy rachunek,zaraz po tym dzwonię do agencji(bedzie opiewał na około 500 funtów) i jesli nadal nic z tym nie zrobia to składamy wypowiedzenie i szukamy nowego domu,bo takie rachunki to jakas paranoja...

[ Ostatnio edytowany przez: butterfly42 23-05-2008 13:27 ]

Najważniejsze to odnalezć swoje miejsce pośród tych,którzy dają szczęście...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

daisyk

Post #3

2008-05-23 14:02:05 (5 miesięcy temu)

daisyk

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

paragony za doladowania z klucza nie bede potrzene, poniewaz kazdy klucz ma swoj nr. Moim dostawca jest powergen e-on, bez problemu wchodzi na ich strone na rachunki i autamatycznie przysylaja poczta wydruk tak jak np. z banku

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4

2008-05-23 15:34:07 (5 miesięcy temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

heh, to nic,w jednym z apartamentów kolegi, kaloryfer elektryczny działa mimo że wyłączysz główny wyłącznik zasilania :-], wg mie w tym samym miejscu u sąsiada jest też grzejnik, elektryk po prostu podpiął albo na przeemian, albo dwa grzejniki u sąsiada,
A nie jedyny to przykłąd "fachowości"
niedawo u sąsiadki demontowałem lampe, ktoś podpioł mase do uziemienia, niedawno robiłem u klienta, w pewnym momencie dotknołem metalowej konciowki w maszynie, prąd mnie wymasował, pewnie też jest ten sam system... napięcie na uziemieniu, wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało że ktoś funduje prąd na dwa flaty
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOnline

E-mailStrona WWW

Nenna1

Post #5

2008-05-23 16:58:03 (5 miesięcy temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Z nami od: 22-05-2007

Ronincheltenham...dzieki za rade i przykro mi , ze wprowadzilam Cie w stan przedzawalowy..:-]w razie czego -sluze pomoca medyczna;-)/akurat na tym sie znam/:-)

A tak serio to wcale mi nie jest do smiechu...a juz na pewno nie bedzie do smiechu "slubnemu "...jak wroci dzis z pracy..:-Y:-Y:-Y
Jak pisalam wczesniej ,nigdy nie zajmowalam sie tymi sprawami /mam inne na glowie wystarczajaco absorbujace/
Ja ewentualnie biore kase i ide "nabic" prad czy tez gaz..ale ostatnio wpadla mi w rece otwarta koperta z rachunkiem w srodku...wlasnie za prad...na nazwisko meza...Mamy w domu niepisana zasade..._/"stety" lub "niestety"/...korespondencja meza jest jego sprawa,moja - moja..i nie otwieramy nie swoich listow../
Tym razem jednak wlasnie "toto" - wpadlo mi w rece i po przegladnieciu jego papierow okazalo sie ze to juz 3 rachunek...
Dzis przegladnelam wszystkie umowy i okazalo sie , ze w sierpniu maz podpisal z EDF umowe i na prad i na gaz /zmieniajac w ten sposob 2 roznych dostawcow,ktorych mielismy wczesniej/
Wynika z tego, iz gaz tez mamy od nich z ta roznica , ze...na karte i nie przychodza dodatkowe rachunki a z pradem jest tak jak pisalam...Poplatanie z pomieszaniem...:-?

W kazdym razie ..jak przeczytacie na stronie glownej artykul :"Zona zabila lub ciezko poturbowala meza.."..to sie nie zdziwcie , bo to o mnie..:-Y:-Y;-)

Dziekuje za rady rowniez wszystkim wypowiadajacym sie w tym temacie..:-D
Pozdrawiam Nenna1
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Ronincheltenham

Post #6

2008-05-25 08:24:28 (5 miesięcy temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Reasumując grzej telefon do dostawcy energii i kaz im odłączyć licznik na kartę i tak w ogole to chyba agencja co wynajela wam mieszkanie powinna sie tym zajac. JA tez mam mieszkanie z agencji i z ta agencja jest różnie opierdalaja sie co tu mówić długo. Ostatnio wzieli od nas rachunek za prad w którym nasz nowy dostawca dodał 15 f za poprzedniego najemce notabene polaka który nie zapłacił rachunku zreszta nie tylko tego ednego jak se potem okazało. Agencja mało robi w tym temacie i raz skontaktowalismy sie z landlordem i ze w kulki leca to nam agencja odpisala ze nieżycza sobie zebysmy ich pomijali w kontaktach z własicielką mieszkania. Ale przynajmniej ta im popedzila kota.. A jak na starcie nie mielismy swiatla w kuchni to az 6 tygodni zajelo im skontaktowanie sie z ladlordem zeby wyrazil zgode na naprawę.

Sorki może nie na temat wszystko ale zycie pokazuje jakie jest.
Bierz życie na rogi, jak je w ogóle masz.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony