Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Anglia » mandat za predkosc

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Anglia" opiekują się: Redakcja, Richmond

Strona główna » Anglia » mandat za predkosc

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 4)
grzesiek402

Post #1

2008-05-03 12:30:39 (5 miesięcy temu)

grzesiek402

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2008

Witam!
Otrzymałem z Angielskiej Policji powiadomienie (notice of intendent prosecution) Dotyczy przekroczenia prędkości samochodem osobowym na ograniczeniu 30 mil - jechałem 43. Dostałem formularz do wypełnienia odnośnie tego czy to ja kierowałem i odnosśie danych prawa jazdy. I tu zaczyna sie problem gdyż mam polskie prawko - niby nowe ale z jednym zdjęciem - krótko mowiąc nie unijne. Problem w tym ze nie moge zapłacic mandatu i otrzymać punktow na to prawko. Słyszałem o opcji zapłacenia wiekszego mandatu w zamian za punkty ale nie wiem czy jest prawdziwa. Proszę o pomoc kogoś kto wie coś na ten temat. Helppp!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jarek38exeter

Post #2

2008-05-03 15:13:14 (5 miesięcy temu)

jarek38exeter

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2007

ja tez dostalem za predkosc jechalem 40 mam angielskie prawko ale zgubilem ten papierek do punktow cunter .... wysylalem czeki 2razy zwracali ksero prawka i inic w koncu zadzwonilem i pani powiedziala ze skoro nie mam tego papierka to kieruja sparawe do sadu w sadzie wyjasnilem jak to bylo ze zgubilem bla bla bla staram sie o nowy itp w sumie musialem zaplacic 75 funtow (mandat byl na 60) i po sparawie

Do góry stronyOffline

xFish

Post #3

2008-05-03 20:15:01 (5 miesięcy temu)

xFish

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2006

Wypelnij ten formularz, ktory ci przyslali. Odeslij ze swoimi danymi i czekaj na mandat. W miedzyczasie wypelnij i wyslij formularz D9 do DVLA. Nie ma znaczenia czy masz prawo jazdy z jednym czy dwoma zdjeciami. (Przepisy okreslaja, ze o counterpart moze sie starac osoba posiadajaca prawo jazdy wydane w kraju EU a nie posiadajaca prawo jazdy z dwoma zdjeciami)
Jak juz bedziesz mial counterpart i mandat to bedziesz mogl zaplacic, dostaniesz karne punkty ale po sądach nie bedziesz latal.

Do góry stronyOffline

grzesiek402

Post #4

2008-05-03 21:18:53 (5 miesięcy temu)

grzesiek402

Mężczyzna

Hej! Dzięki!
W zasadzie zastanawiam się i dla mnie będzie lepiej jak tych punktów nie dostanę. Bo biorąc pod uwagę że za 12 (kasowanych po 3 latach) zabierają prawo jazdy to nie jest dobra opcja. Słyszałem że można zapłacić więcej zamiast punktów tylko szkoda, że to trzeba włóczyć się po sądach tym bardziej, że człowiek pracuje i nie ma czasu. Ale trudno - co nas nie zabije to nas wzmocni:) Jeszcze raz dzięks za pomoc dla obydwu!!!

Do góry stronyOffline

grzesiek402

Post #5

2008-05-03 21:20:29 (5 miesięcy temu)

grzesiek402

Mężczyzna

Hej! Jeszcze tylko jedno pytanie: Była ta sprawa w sądzie czy nie?:)

Do góry stronyOffline