Str 3 z 3 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
evasta4 | Post #1 Ocena: 0 2008-07-03 11:17:44 (17 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Self employer-to inne zasady.Co do roszczen to nie wiem o co chodzi,bo ja nie jestem roszczeniowa,zadam tego co mi sie bez ALE nalezy!!!A co do Polski,to wg mnie niewiele rozni sie od Uk,poza tym moze ze ma o wiele piekniejsze miejsca( Morze,M<azury,Tatry...).I dziwne dla mnie jest to bo jestes Kajro Polka,a jedziesz na Polske jak na g....Zachwalsz UK ponad wszystko,ile tu jestes,kilka mcy,rok,dwa?Nigdy i nigdzie z reszta Polak nie bedzie traktowany w tych kateegoriach jak u siebie w kraju!Wiele lat zylam za granica-uwierz,wiem co mowie.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
evasta4 | Post #2 Ocena: 0 2008-07-03 11:21:18 (17 lat temu) |
Kajro-co mi utrudniaja?Nie wiem o czym mowisz,ja tu jestem ponad miesiac,a mam wszystko zalatwione,malo komu sie tak szybko to udaje,wiec chyba nikt mi nie utrudnia nic
![]() ![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
evasta4 | Post #3 Ocena: 0 2008-07-03 11:26:29 (17 lat temu) |
Kajro-czytaj uwaznie i dopiero wtedy odpowiadaj!!!!
![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
vitek | Post #4 Ocena: 0 2008-07-03 11:37:47 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
O co chodzi, przecież można samemu umówić sie na interview na NIN, dzwonisz na helpline i straight away dostajesz termin w lokalnym jobcentre, jaki problem? Nie rozumiem dlaczego masz czekać aż jakiś urzędnik cię umówi (to znaczy może to zrobić ale jak nie chce to niech się pocałuje)
The Mythbuster
|
evasta4 | Post #5 Ocena: 0 2008-07-03 11:45:37 (17 lat temu) |
Dokladnie,mozna samemu sie na interview umowic,tylko rozmawiamy o sytuacji kiedy matka nie pracuje,poniewaz kiedys bylo tak ze skladajac tax credit bez ninu matki,umawiali oni na spotkanie,teraz zalezy to od dobrej woli urzedniczej.A wiadomo,zeby samemu sie na nin umowic trzeba pracowac,albo miec dowody na poszukiwanie pracy,a nie kazdy takowe ma.Ja umowilam sie sama,ale musialam przedstawic juz przy rozmowie telefonicznej,ze mam papiery ze pracuje lub poszukuje pracy oraz jakies dowody potwierdzajace zamieszkanie pod danym adresem-bez tego nie umowia.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2008-07-03 12:24:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
evasta nie sluchaj co ci mowia znajomi, bo kazdy cos dorzuci i juz afera. ja wielu osobowm wypelnialam i wypelniam aplikacje i nie ma zadnych problemow, matki , ktore sa w domu, a maz pracuje, sa umawiane na spotkanie i po wszystkim.jesli takowa pracuje, to jeszcze prosciej. jakby byly jakies zmiany w prawie, to napewno byloby glosno, bo nie tylko polacy korzystaja z benefitow.
natomiast jesli jestes tu miesiac, to wiele jeszcze o tym kraju nie wiesz, a czepiasz sie ludzi, ze maja takie ,a nie inne zdanie. czasy sa takie ,a nie inne, kazdy przemieszcza sie tam gdzie jest praca imoze utrzymac rodzine. jesli mu tu dobrze, to jego sprawa. wogole temat jest juz tyle razy powtarzany, ze nie widze potrzeby go przedluzac. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
evasta4 | Post #7 Ocena: 0 2008-07-03 12:33:39 (17 lat temu) |
Jestem miesiac,maz dluzej,ale siedze w temacie bardzo dlugo,mam ciotke w londynie jest tu 30lat mam wiele info od niej poniewaz jest tlumaczem i pomaga wielu ludziom miedzy innymi tez w tych sprawach,dlatego mowie co slysze.
|
evasta4 | Post #8 Ocena: 0 2008-07-03 12:36:16 (17 lat temu) |
Co do tych spotkan,to jest o tym glosno ostatnio,ze jest to teraz juz dobra wola urzednika czy umowi na spotkanie o nin czy odrzuci aplikacje i bedzie trzeba samemu sie umawiac.Tylko tyle.Znam ludzi ktorzy lata tu siedza,a niewiele sie orientuja,wiec okres pobytu ma niewiele nieraz do rzeczy.
|
Nenna1 | Post #9 Ocena: 0 2008-07-03 12:52:01 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
To juz nawet smieszne przestalo byc!
Prosze moderatora dzialu o zamkniecie tematu : Po pierwsze - temat byl juz walkowany setki razy Po drugie - niepotrzebne zamieszanie i wprowadzanie innych w blad ,poprzez osoby nie do konca zorientowane w temacie. Jezeli beda jakies zmiany regulacji prawnych dotyczacych przyznawania wyzej wspomnianych zasilkow, redakcja portalu nie omieszka powiadomic o tym swych uzytkownikow,poprzez uzupelnienie dzialu "Pytania i odpowiedzi" Pozdrawiam Nenna1 ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|