Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Anglia » Mam zwrócić do Revenue 3314.81 f !!!! ...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Anglia" opiekują się: Redakcja, Richmond

Strona główna » Anglia » Mam zwrócić do Revenue 3314.81 f !!!! Proszę pomóżcie!!!!!

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 41)
Grazia

Post #1

2008-03-12 23:21:15 (4 miesiące temu)

Grazia

Kobieta

Z nami od: 08-09-2005

Na podstawie P-60 od pracodawcy przyznano mi w 2006-2007 Tax Credit.
Teraz dostałam decyzje,że mam zwrócić 3314.81f.Dla mnie jest to niewyobrażalna kwota!!!!!! Proszę dajcie mi jakiś namiar na adwokata, bądż cokolwiek, jakikolwiek namiar na kogoś, kto jest mi w stanie jakiś sposób doradzić jak mam się od tego odwoływać i wyjaśnić tą sytuacje!!!!!!!!!!!!
Mieszkam w Petrborough.
Mój adres grazia349@o2.pl

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2

2008-03-13 07:31:46 (4 miesiące temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moment, a czy na ten rok przyznano ci tax-y, jesli tak to moga z tego sciagnac. jaka przyczyne podaja do takiego orzeczenia? mozesz jeszcze wybrac sie do lokalnego http://www.citizensadvice.org.uk/bureau_detail?serialnumber=100250 i przedstaw im sytuacje. moja znajoma rowniez dostala taka decyzje ale na okolo 5tys.zadzwonila do nich i kaza jej jeszcze raz wypelnic dokumenty.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Maya64

Post #3

2008-03-13 08:36:45 (4 miesiące temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Grazia.Nie ma co panikowac.To sie czesto zdarza nawet i mnie to nie ominelo.CTC jest skomplkowane to rozliczenia nawet dla specjalistow i dlatego jest taki balagan i czesto zdarzaja sie pomylki.Skoro wedlug ich obliczen za duzo ci dali w poprzednim roku to popros o sprawdzenie.Jesli nadal tak jest to po prostu dadza ci troche mniej w nastepnym roku az sie wszystko wyrowna.
Jesli taka suma do zwrotu ci sie wydaje duza to tym bardziej rachunek za adwokata bedzie gorszy.Nie koniecznie wszystko trzeba zalatwiac na piesci przez prawnikow.Wiele spraw mozna zalatwic poprzez dobra komunikacje z urzedem.Mozliwe ze nawet tym razem sie pomylili w obliczeniach.Mnie kiedys kazali zwrocic 8 tys.Po paru telefonach okazalo ze nie jestem im nic winna a oni mi i tak za malo zaplacili.Takze zrealksuj sie nikt nie zbije cie palka bo ty przeciez nic zlego nie zrobilas.To tak tu juz jest w UK.

Do góry stronyOffline

monikaspodymek

Post #4

2008-03-13 10:45:20 (4 miesiące temu)

monikaspodymek

Kobieta

Z nami od: 11-10-2006

Coz - pewnie nie doczytaliscie ze o wszelkich zmianach TRZEBA ich informowac natychmiast. Taxy przyznali wam na podstawie P60 za ubiegly rok a pewnie w tym roku zarabiacie wiecej i stad problem.
Adwokat tu nic nie pomoze, bo niestety nie dopilnowaliscie zobowiazan (nie poinformowaliscie ich o zmianach).
Trzeba pamietac ze taxy sa naliczane na podst zarobkow z roku poprzedniego (bo tak im najlatwiej przewidziec ile zarobicie w roku bierzacym) ale wyplacane sa jako dodatek do biezacych zarobkow. Stad nawet jesli wasze place wzrosly minimalnie (lub zmienila sie ilosc godzin pracy) trzeba dzwonic i informowac, a oni na biezaco wszystko reguluja i potem nie ma niespodzianek.

Nie martwcie sie na zapas. Jesli nadal naleza wam sie jakies taxy - po prostu od nich sobie odlicza. Jesli nie - powiedzcie ile mozecie tygodniowo splacac (np 5-10 funtow) a oni sie dostosuja. Najwazniejsze to nie czekac i sie szybko z nimi dogadac. Wazne: jesli bedziecie splacac w ratach - nie dolicza wam zadnych procentow czy kar, czyli splacicie tylko tyle ile jestescie winni. Poczekajcie do konca roku podatkowego i juz z P60 zadzwoncie do nich i podajcie konkretne zarobki za 2007/8 a oni wam wylicza ile jestescie winni dokladnie.
...XXX...

Do góry stronyOffline

Grazia

Post #5

2008-03-14 00:12:34 (4 miesiące temu)

Grazia

Kobieta

kik1976,Maya64,monikaspodymek bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi na mój post!!!!
Moja sytuacja wygląda nastepująco.Przedstawiłam ponownie Revenue P-60 i P-43.Jak się okazuje jeden dokument od drugiego bardzo się różni.Otóż z P-60 w pozycji Total for year kwota nie odpowiada sumie przychodów z P-43.Z tego co widzę mój pracodawca (a jest nią agencja)
zawyżył moje przychody w pozycji Gross Pay o ponad 5tyś funtów na P-43. Natomiast w P-60 jest wykazana o wiele mniejszy dochód niż miałam w rzeczywistości.
Jutro idę do agencji wyjaśnic te tematy.
Najgorsze jest to,ze w poniedziałek lecę na święta do Polski.Na jutro wziełam sobie wolne w pracy,żeby to wszystko jakoś ogarnąć..ehh boję się,że braknie mi czasu....

:-(

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6

2008-03-14 07:22:00 (4 miesiące temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

mialam podobnie, mezowi kobieta w ksiegowosci wpisala o 19 tys za duze przychody - czeski blad, ale wzielam przychod z ostatniego payslip w roku podatkowym i juz. oczywiscie wszystko sie wyjasnilo i poprawili p-60.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

butterfly42

Post #7

2008-03-14 07:35:50 (4 miesiące temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Z twojego ostatniego postu wynika,ze blad popelnila agencja przy wystawianiu dokumentów.To z pewnoscia da sie zalatwic.Nie martw sie brakiem czasu,mialam podobny problem a po skontaktowaniu sie z Revenue okazalo sie,ze na wyjasnienie tej sprawy i podanie im faktycznych dochodów z P-60 mam czas do lipca.Rok podatkowy konczy sie 5 kwietnia a na przeslanie im dokumentów jest trzy miesiaceczasu.Zadzwon do nich i zapytaj ile masz czasu na wyjasnienie tej sytuacji i nie martw sie na zapas.Spokojnego urlopu zycze!No i powodzenia w zalatwieniu sprawy.
Najważniejsze to odnalezć swoje miejsce pośród tych,którzy dają szczęście...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Grazia

Post #8

2008-03-14 21:04:52 (4 miesiące temu)

Grazia

Kobieta

Ponownie witam wszystkich !
ehh... ja już nic nie rozumie.W agencji powiedziano mi,że mój zaniżony dochód wystawiony na P-60 wynika stąd,że agencja jest w układzie "Travel Scheme" z Revenue.I podobno muszą takie dochody wystawiać.Natomiast w rozmowie tel z Rewenue powiedziano mi,że agencja potwierdza wyliczony przez nich mój dochód,czyli o ok 5tyś wyższy od faktycznego!!!!!!! Czy ktoś tu rozumie o co faktycznie tu chodzi?????????????????Przecież ja nie chciałam niczego wyłudzić!!! Ubiegając sie o tax przedstawiłam wszystkie dokumenty i na tej podstawie mi go przyznano!!!!:-(

Do góry stronyOffline

Grazia

Post #9

2008-03-14 21:06:22 (4 miesiące temu)

Grazia

Kobieta

Ponownie witam wszystkich !
ehh... ja już nic nie rozumie.W agencji powiedziano mi,że mój zaniżony dochód wystawiony na P-60 wynika stąd,że agencja jest w układzie "Travel Scheme" z Revenue.I podobno muszą takie dochody wystawiać.Natomiast w rozmowie tel z Rewenue powiedziano mi,że agencja potwierdza wyliczony przez nich mój dochód,czyli o ok 5tyś wyższy od faktycznego!!!!!!! Czy ktoś tu rozumie o co faktycznie tu chodzi?????????????????Przecież ja nie chciałam niczego wyłudzić!!! Ubiegając sie o tax przedstawiłam wszystkie dokumenty i na tej podstawie mi go przyznano!!!!:-(

Do góry stronyOffline

vitek

Post #10

2008-03-15 00:37:23 (4 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

No cóż jeżeli sama nie wiesz ile zarabiasz (plus minus 5 tys. funtów :-o ) to nie wiem kto może lepiej wiedzieć od ciebie. I na ścisłość to aplikując o tax credit nie przedstawiałaś żadnych dokumetów, podałaś swoje dochody w odpowiedniej rubryce we wniosku i tyle.
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony