|
|
---|---|
bryllant86 | Post #1 Ocena: 0 2008-02-11 00:26 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2008 |
Witam,
mam maly problem, wzialem telefon na kontrakt w CArphone Warehouse 35£ na 18 miesiecy, sprzedawca tak bardzo chcial mi go wepchnac ze przymknal oko na to ze jestem w Anglii 2 miesiace, nie pamietalem dokladnie adresu wiec numer domu zasugerowal zebym podal jakikolwiek. Po 3 tygodniach zablokowali mi komorke bo okazalo sie ze podalem zly adres, tlumaczylem im ze to sprzedawca mi powiedzial ze skoro nie pamietam to zebym strzelil jakis. W tym samym czasie zamkneli mi konto w banku bo nie uzywalem go wczesniej przez 10 miesiecy wiec Loyds czekal do mojego pierwszego wplywu na konto a po tygodniu go zamknal... patowa sytuacja.. W carphon powiedzieli mi ze musze dostarczyc nowy numer konta, w tym samym czasie sie przeprowadzilem wiec nie mialem zadnych dowodow ze zamieszkuje pod nowymn adresem. Po miesiacu zglosilem do nich z nowym kontem i 2 listami na moj nowy adres. Powiedzieli mi ze potrzebuje wyciagu bankowego z ostatnich 3 miesiecy albo rachunkow za prad,gaz czy concil tax, ktorych nie moge zdobyc bo wynajmuje pokoj.. Wiec obecnie minelo 5 miesiecy od tego zdarzenia, zastanawiam sie czy do Polski przyjdzie teraz list z wezwaniem do zaplaceniem kary i ile ona moze wynosic?? Jak sadzicie?? czuje sie jak zlodziej a nie wiem jak moge to uregulowac, sprzedawca z ktorym to zalatwialem przestal tam pracowac po 2 miesiacach... |
vitek | Post #2 Ocena: 0 2008-02-11 11:41:23 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Normalnie urzekła mnie twoja historia...
Z pewnością do Polski przyjedzie ci list z żądaniem zapłacenia kary która może wynosić 1,000,000 zł z ewent. zamianą na 20 lat pozbawienia wolności The Mythbuster
|
bryllant86 | Post #3 Ocena: 0 2008-02-11 23:33:52 (17 lat temu) |
powiem szczerze ze nie jest mi z tym do smiechu, poprostu czuje sie wyrolowany przez sprzedawce i wlasna glupote, a moze znasz jakies fakty a nie wymyslasz sumy??
|
bryllant86 | Post #4 Ocena: 0 2008-02-12 00:23:35 (17 lat temu) |
sprawa jest na tyle nie ciekawa ze jak pojde do nich i im zaczne opisywac cala historie to mnie wysmieja bo jest zawiklana.. doradcie co powiniennem zrobic.. za 5 miesiecy wracam do Polski i nie wiem czy to zostawic, czy zglosic sie samemu do nich...
|
stokesay | Post #5 Ocena: 0 2008-02-12 00:49:45 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Poki jestes tutaj nie widze powodow dla ktorych mieliby Cie tam szukac. Proponuje skontaktowac sie z operatorem/napisac list, podajac obecny adres zamieszkania. Rozumiem ze telefon jest zablokowany i nie placisz abonamentu. Napisz ze jestes w stanie w kazdej chwili zwrocic telefon/aktywowac abonament. Nie sadze zeby ci juz CW pomoglo, jedyne co zrobia to skontaktuja sie przy Twojej obecnosci z BOK operatora, co mozesz zrobic samemu nawet piszac do nich.
Generalnie jesli nie chcesz problemow po prostu daj im znac gdzie jestes i jak sie moga z Toba skontaktowac ! Pozdrawiam ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
|
|
bryllant86 | Post #6 Ocena: 0 2008-02-12 01:32:07 (17 lat temu) |
dzieki sliczne za tego posta, tak wlasnie mam zamiar to zalatwic,
zastanawiam sie tylko czy opisanie sprawy z tym sprzedawca bedzie dla mnie atutem, gdyz po pierwsze nie powinien podpisywac ze mna umowy bo bylem tylko 2 miesiace w anglii, po druge powinien wymagac wyciagu z minimum 3 miesiecy z banku, a nie wymagal, a po trzecie nie mieszkalem juz pod tym adresem i nie mialem zadnego potwierdzenia zamieszkania pod nim.. |
stokesay | Post #7 Ocena: 0 2008-02-12 01:45:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Nie zawsze jest wymagane potwierdzenie zamieszkania, dla operatorow wystarczy potwierdzenie Twoich danych przez tzw PIN check, czyli potwierdzeniem kodem PIN transakcji zaplaty 1Ł z Twojego konta (funt wraca pozniej na Twoje konto
![]() Fakt faktem ze po dwoch miesiacach nie powinienes miec jeszcze mozliwosci wziecia telefonu na abonament , ale wiadomo ze to dla nich jest premia, wiec naciagaja niedoskonalosci systemu do granic mozliwosci, stad pozniej ww efekty! Jesli tylko system akceptuje Twoje dane (konto, adres i dlugosc zamieszkania) dla operatora jestes upowazniony do wziecia kontraktu. Jakkolwiek nie przedstawisz tej sprawy operatorowi bedziesz dla nich czysty i dla Ciebie bedzie to oznaczalo spokojny powrot do Polski (chyba ze przestaniesz po wyjezdzie placic abonament - czego nie zycze ![]() Powodzenia :-W Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
bryllant86 | Post #8 Ocena: 0 2008-02-12 02:07:35 (17 lat temu) |
mam nadzieje ze przywroca mi umowe a przed wyjazdem splace ja cala i zamkne bo wiem ze mozna zaplacic roznice i zerwac kontrakt, a do Polski mam zamiar wrocic z milymi wspomnieniami z Anglii a nie z obawa ze nagle przyjdzie mi list z zaplaceniem kary
![]() |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2008-03-13 13:04:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
po pierwsze zwal sprawe na sprzedawce z upora maniaka, nie rozumiesz w czym problem, przecież sprzedawca nie żądał nic czego nie masz, bo przecież skoro nie masz konta w banku a był konieczny dlaczego ON NIE DOPEŁNIŁ SWOICH OBOWIĄZKÓW I CI GO SPRZEDAŁ? To on zawalił sprawe sprzedając ci komórkę bez wymaganej ilości czasu pobytu itd, ty oczywiście mam nadzieje za rachunki płaciłeś i do wyłączenia wszytko było uregulowane? ! bo moja linia obrony wychodzi z założenia że przecież ty dochowałeś staranności i o wymaganiach nie miałeś pojęcia, Jeżeli był problem z płatnością no cóż ten numer już raczej nie przejdzie, i będą pomniejszali problem swojego przedstawiciela próbując wmówić oszustwo
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|