MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sittingbourne - czy nie za późno na marzenia?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gordiana

Post #1 Ocena: 0

2008-01-25 01:23 (17 lat temu)

gordiana

Z nami od: 24-01-2008

Drodzy Państwo! Proszę o szczere odpowiedzi i rady...Jestem jeszcze w Polsce, ale wobec tragicznych zarobków w mojej branży (księgarz)zamierzam wyjechać do Anglii, najlepiej do Sittingbourne, bo mam tam kogoś znajomego. Jak Państwo to widzą? Kobieta 45 lat, z podstawowym angielskim, doświadczenie w handlu i przy pracach fizycznych. Czy są jakieś szanse? A może ktoś startował z podobnej pozycji? Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami. Ciepłe pozdrowienia z Polski...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2008-01-25 07:30 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Szanse zawsze sa, wszystko zalezy od Ciebie, determinacji i dazenia do celu. Kiepska znajomosc jezyka bedzie wiekszym problemem niz wiek. Wiek wlasciwie nie ma znaczenia.

Jesli znajomy/a na miejscu pomoze Ci przy znalezieniu jakiegos pokoju, skieruje do jakiejs agencji to powinno Ci sie udac. Im lepiej sie przygotujesz jeszcze przed wyjazdem, tym wieksze szanse powodzenia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gordiana

Post #3 Ocena: 0

2008-01-25 11:14 (17 lat temu)

gordiana

Bardzo dziękuję za odzew :-)Mam jeszcze kilka m-cy do uregulowania spraw i w tym czasie intensywnie uczę się ang. Podniosłe(a)ś mnie na duchu.... Jeżeli chodzi o przyjazd na miejsce i gdybym była zdana tylko na siebie w poszukiwaniach mieszkania i pracy (znajomy to ostateczność w razie porażki), napiszcie proszę od czego zacząć,czy najpierw szukać mieszkania, czy pracy, a zatrzymać się w jakimś hostelu? Gdzie szukać ogłoszeń, adresów agencji, itp.A może jest tu ktoś z Sittingbourne i zna miejscowe realia??? Bardzo proszę o rady, serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów...

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-01-25 11:40 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gordiana

Post #5 Ocena: 0

2008-01-25 12:18 (17 lat temu)

gordiana

Neverwhere! Bardzo dziękuję za rady! Interesuje mnie jeszcze, czy jest możliwość wynajęcia mieszkania poprzez Estate Agency, czy coś podobnego, na pewno prowizja, ale czy formalnie jest to możliwe dla osoby, która dopiero przyjechała i szuka pracy? I jeszcze jedno, ile potrzeba wziąć ze sobą kasy - minimum? Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.:-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2008-01-25 19:36 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Gabanil02

Post #7 Ocena: 0

2008-01-27 11:13:54 (17 lat temu)

Gabanil02

Z nami od: 03-01-2008

Ja chciałbym tylko napisac że nigdy nie jest za póżno na realizację swych marzeń i życzę ich spełnienia . W każdym wieku
można je póbowac ralizowac a czy coś z tego wyjdzie to już inna
inszośc.Gdyby nie to że mam dużo więcej lat i życie już bardziej
ustawione to też brdzo chętnie wyrwał się z tego naszego Cyrku.
Powodzenia!!!!!!!!!!!!!

Do góry stronyOffline

gordiana

Post #8 Ocena: 0

2008-01-31 22:55:32 (17 lat temu)

gordiana

Newerwhere i Gabanil02 !!!
Dziękuję za miłe słowa i dobre rady. Przepraszam za tak późną odpowiedź, zmogła mnie jakaś straszna grypa i po pracy (stachanowiec to ja) nie byłam już w stanie włączać komputera. Newerwhere, czy zechciałbyś mi opowiedzieć coś bliżej o swoich emigracyjnych doświadczeniach, może na maila 21dan@interia.pl. Jeżeli znajdziesz chwilę czasu.
Gabanil02 - nie mogę uwierzyć, że jesteś starszy ode mnie, masz tyle w sobie radości i entuzjazmu (wnioskuję z innych postów).
Jeszcze raz dziękuję obu Panom.
Ciepłe pozdrowienia i życzenia samych miłych rzeczy w życiu. :-)

Do góry stronyOffline

emule30

Post #9 Ocena: 0

2008-03-12 01:12:48 (17 lat temu)

emule30

Z nami od: 12-03-2008

W sittingbourne mozesz jedynie znalezc prace w obozie pracy pt CROSS&WELLS.to miasto to wielka tragedia.

Do góry stronyOffline

basia1953

Post #10 Ocena: 0

2008-03-12 07:54:00 (17 lat temu)

basia1953

Z nami od: 10-04-2007

Czy mógłbyś coś więcej napisać dlaczego wg Ciebie Sittingbourne to wielka tragedia.Czy w tym mieście CROSS&WELLS to jedyny zakład pracy i coś więcej o życiu w tym mieście, też jestem zainteresowana pracą w tym mieście.
barbara

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,