Przychylam sie do teorii anti-fradu i blokowania kart przez angielskie banki na wszelki wypadek. Chociaz nie mozna wykluczyc, ze jakies przestarzale bankomaty nie chcialy obsluzyc karty.
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Anglia » problem z wypłatą w bankomacie w Polsce |
| Autor | Strona: 2 z 2 |
|---|---|
| Richmond | Post #1 2008-01-30 13:27:20 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Korzystalam z kart z chipem w banomatach Euronet i bankomatach PKO SA bez problemu. Nie mialam tez problemow z platnoscia karta kredytowa z chipem.
Przychylam sie do teorii anti-fradu i blokowania kart przez angielskie banki na wszelki wypadek. Chociaz nie mozna wykluczyc, ze jakies przestarzale bankomaty nie chcialy obsluzyc karty. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| zerro | Post #2 2008-01-31 16:13:50 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 10-04-2007 |
a widzisz. w takim razie jest z tą sprawą w Polsce lepiej niż się spodziewałem. ;) pisałem na podstawie lektury artykułu http://banki.bajo.pl/news,11744,karty,debetowe,z,chipem,dla,klientow,ing,banku,slaskiego.html
|
| Baks99 | Post #3 2008-02-07 14:38:03 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 04-04-2007 Skąd: Maidstone |
jesli ktos ma konto w lloydsie to od jakiegos czasu zeby wyplacac pieniadze z bankomatu zagranica trzeba poinformowac o tym bank bo wprowadzili jakies smieszne zabezpieczenia (sam sie naciolem jak bylem w listopadzie...ide do bankomatu a tu skucha :P:), ale bezproblemowo moglem placic [teraz tez] karta w sklepach). otoz tzreba zadzwonic do banku ze sie wyjezdza zagranice oni wtedy przysla list z kodem i jak sie bedxzie zagranica tzreba zadzwonic do nich podac ten kod i wtedy juz mozna wybierac kaske... ale slyszalem ze maja to zniesc bo strasznie duzo ludzi sie skarzylo...
..:BakS:..
|
| Maya64 | Post #4 2008-02-07 17:47:38 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 04-02-2007 Skąd: Polandia |
Dokladnie sie zgadzam z powyzsza wypowiedzia.Wlasnie wrocilam od Arabow w Omanie i musialam poinformowac moj bank przed wyjazdem na jak dlugo jade i dokad zeby ni bylo jakis nichcianych dzialalnosci w moim koncie.
|
| krakn | Post #5 2008-03-13 14:51:01 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
Do polski wpadam raz na kilka lat, ale z płatnościami w sklepach i na stacji benz. nie miałem problemu, natomiast gdy chciałem wyjąć z bankomatu trochę ponad 2000zl okazało się ze że jedynie bankomat PKO zrealizował wypłatę, ale czy to był SA czy inny tego nie wiem.
Ale słyszałem już od wielu osób że im blokowali, aż trochę się wystraszyłem bo zazwyczaj jeżdżąc po europie rzadko mam gotówkę w kieszeni, teraz te 200-300 funtów, czy euro mam przy sobie, bo nigdy nic nie wiadomo, a bywało też ze nie mogłem zadzwonić z komórki, np ze Szwajcarii i z Ibizy ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
|
| grzesiek402 | Post #6 2008-05-15 17:13:45 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 03-05-2008 |
mi pan w pekao sa powiedział ze problem tkwi w tym ze ich bankomaty nie obsługują kart z chipem. Znalazłem bankomat jakiegoś zachodniego banku (przy nowo wybudowanym supermarkecie kaufland) i wypłaciłem kasę bez problemu. Tak więc uważam ze problem dotyczy wyłącznie bankomatu.
|
| Krzysztof_L | Post #7 2008-05-15 17:40:23 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 02-10-2007 |
Jak bylem niedawno w Argentynie to mi zablokowali po pierwszej wyplacie :)
|
| krunschwitz | Post #8 2008-05-15 17:46:31 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: London |
Zawsze lepiej zglosic fakt wyjazdu z UK do innego kraju w swoim banku.Nie ma zdziwienia pozniej.
To ja Miś Pszekliniak i Włatcy Móch.
Zmeczony Londynem...Szukam innego miejsca do zycia...
|
| yanovitz | Post #9 2008-05-15 17:49:19 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
Ja mialem problem z uzywaniem karty kredytowej (HSBC). Po powrocie Pan z banku doradzil zeby na przyszlosc powiadamiac bank ze wyjezdza sie za granice i bedzie sie korzystac z karty. Podobnie rzecz sie miala z road asistance, tez doradzono mi zebym powiadomil kiedy jade za granice i na ile.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|